גילוי על בגידה- מה לעשות?

nurit19

New member
גילוי על בגידה- מה לעשות?

שלום. יש לי התלבטות קשה מאוד. גיליתי שאבא שלי בוגד באמא שלי, ושמדובר בבגידה שאינה סטוץ חד פעמי. אמא שלי לא יודעת כלל על העניין, והיא לא בוגדת בו. המשפחה שלנו היא משפחה רגילה לגמרי- קשר טוב בין האחים, בין ההורים לילדים, וגם הקשר בין אבא שלי לאמא שלי הוא יחסית בסדר- כמו בכל קשר יש בו עליות ומורדות (ריבים קטנים וכו'), אבל לדעתי בסה"כ להורים שלי טוב אחד עם השני. השאלה היא מה לעשות? אם אני אספר את זה לאמא שלי, שזו הפעולה הלכאורה מתבקשת, המשפחה תתפרק באותו רגע. אמא שלי, לפי מה שאני מכירה אותה, לא תהיה מוכנה לשמוע מאבא שלי שום הסברים ופשוט תעזוב אותו באותו רגע, והתא המשפחתי יפסיק להתקיים. הבעיה היא, שאם הם יתגרשו, אני בטוחה שאמא שלי תהיה זו שתסבול מזה הרבה יותר מאבא שלי כי היא מאוד תלויה וקשורה בו, ולדעתי לה, בניגוד אליו, יהיה קשה הרבה יותר לפתח פרק ב'. כמובן קיימת האופציה השניה- לדבר רק עם אבא שלי על הנושא: להגיד לו שאני מודעת לעניין הבגידה, ולהבטיח לו שהעניין ישאר בינינו רק בתנאי שהוא יתחייב שהוא מפסיק לחלוטין, מאותו רגע ואילך, עם הבגידה או עם קשר אחר מחוץ לנישואין בעתיד. האופציה הזו תהיה קשה לי מאוד מבחינה מוסרית, כי אני למעשה לא אספר לאמא שלי את מה שאני יודעת ואני ממש חוששת שהיא תכעס עלי ולא תסלח לי אם הכל בסופו של דבר יתגלה והיא תבין שהסתרתי ממנה את זה. למרות זאת, אני לא רואה דרך אחרת לשמר את התא המשפחתי שלנו כיחידה אחת. האופציה הראשונה, גם אם היא "מוסרית" יותר, היא תגרום בוודאות לפירוק מידי של המשפחה, וזה יהיה על מצפוני, ובגללי במידה מסוימת. עניין נוסף- עצם הסיטואציה בה אמא שלי לא יודעת מהעניין, והיחידה שגיליתי על זה זו אני, אולי מדגישה את העובדה שבידי שיקול הדעת להחליט האם וכיצד אפשר לגרום למשפחה להמשיך לתפקד, ולכן אולי אני צריכה לפעול יותר ע"פ ההגיון (האופציה השניה), ולא ע"פ הרגש (לספר לאמא שלי). בבקשה תתנו לי עצות או אופציות פעולה אפשריות כי מדובר בהחלטה שהיא מאוד קשה לי. תודה.

משהו חשוב

את המחשבות האלו: "וזה יהיה על מצפוני, ובגללי במידה מסוימת" תוציאי לך מהראש ומהר!!! לא משנה מה תחליטי לעשות, זה בחיים לא אשמתך ולא קשור אלייך. לדעתי דברי עם אבא לא משנה מה תחליטי לעשות, אחרי שיחה איתו אולי יתבררו לך כמה מהתשובות. נשמע מסובך ולא נעים,ומוכר לי מקרוב במשפחה שלי. מאחלת לך רק טוב.

נועם m

New member
קודם כל,

קחי בערבון מאוד מוגבל את כל מה שנכתוב לך פה. זו סיטואציה מאוד קשה שאני מניחה שרובנו לא חווינו, ולא בהכרח שניתן את העצות ה"נכונות". אבל ביקשת, וזו דעתי: אני חושבת שהאדם שהכי ראוי להתחשבותך בסיטואציה הזו היא כמובן אמא שלך. מהכרותך עמה את צריכה לשקול מה עדיף: לספר לה, או להסתיר את האמת. ככלל, אני תמיד בדעה שצריך להגיד את האמת. בסופו של דבר, הבעיה היא בעיה של אמא שלך. אני גם לא יודעת איך תצליחי את, לנהל חיים תקינים בבית כשאת נאלצת להסתיר את זה כל הזמן. זה מטען עצום שיהיה על הכתפיים שלך ולא מגיע לך לסבול כל כך. אבל שוב- אני לא מכירה את המשפחה ואת אמא שלך, ויכול להיות שזה לא הפתרון הנכון. אולי מה שאת צריכה לעשות הוא לדבר קודם כל עם אביך. סביר להניח שכשהוא יבין שאת יודעת, הוא גם יספר מיזמתו לאמך. נראה לי עדיף שהיא תשמע את זה ממנו, ולא ממך.

גבריאל 5

New member
חשבת אולי שיש אפשרות שלישית,

והיא- לשמור,עם כל הקושי, את המידע הזה לעצמך? להחליט שהוריך הם אנשים מבוגרים המנהלים את חייהם, לטוב או לרע, וזכותם שלא תתערבי , למרות היותך ביתם וחלק ממשפחתם?

מכירה משהו דומה

על מישהי שהגיס שלה היה מתעלל בה מינית, אח שלה גילה לה מזמן שהוא יודע,הוא גילה אחרי שהסיפור נגמר כבר. המשפחה שלה לא יודעת, והיא זועמת על האח, על זה שהוא שתק, שהוא לא סיפר. לפי דעתי את צריכה לספר, האמת תמיד יוצאת לאור, ואת חייבת את זה לאמא שלך.

גבריאל 5

New member
זה מקרה שונה לחלוטין

ולא דומה בכלל. להציל מישהי מהתעללות מינית לא דומה להתערבות במערכת יחסים של זוג. לאנשים מהצד תמיד יש נטיה לראות בבן זוג נבגד קורבן, ובבוגד פוגע. יש בזה מובן מן האמת, אבל זו אמת מורכבת בהרבה ממה שנראה לעין. לגבי התייחסות של ילדים בוגרים לזוגיות של הוריהם- זה תלוי כמובן בנורמות של כל משפחה. במשפחה שלי מקובל לכבד את הפרטיות של כל אחד בתחום יחסיו האינטימיים. אני לא הייתי רוצה שהורי יתערבו לי ואיני מתערבת להם. הם אחראים למעשיהם, ומי אני שאשפוט מי מהם על מעשיו או על עצימת העיניים שלו ואתיימר להחליט מה טוב בשבילו? אולי אימך מעדיפה לא לדעת? יש זוגות רבים שחיים כך, ויש לכבד את מי שזו בחירתו.

זה לא היה להציל מהתעללות מינית

זה היה לספר משהו שקרה ונגמר כבר... זה היה לספר למשפחה שהבחורה הזאת בעבר עברה התעללות מינית. ובדיוק כמו לספר על הבגידה, זה היה קורע את המשפחה המושלמת. לכן גם היא וגם אח שלה לא סיפרו. בדיוק כמו שהבחורה אמרה...שהמשפחה שלה תקרע. גם במשפחה שלי מקובל לכבד את פרטיותו של כל אחד,אבל הייתי מספרת לאמא שלי אם אבא שלי היה בוגד, אבל אולי זה כי אני מאמינה גדולה ביושר ובכנות,ועד הסוף,גם כשזה כואב.

מיטללל

New member
היי

בגדול, אני חושבת שאחד הדברים הכי לא נכונים שילד (גם אם הוא בן 19) יכול לעשות זה להתערב בחיים הזוגיים של הוריו. את בהחלט נמצאת במצב קשה, מעבר לכך שזה דילמה איומה, גם להתעורר מהבועה של: "משפחה מושלמת" בכלל ובפרט לגלות שאבא שלך בוגד באמא שלך זה איום וכואב ונורא. אבל את צריכה לדעת שני דברים עיקריים: 1. זה לא התפקיד שלך או יכולת שלך לשמור או לפרק את התא המשפחתי שלך שלם. לא משנה מה תחליטי לעשות (לספר או לא לספר) זה לא יוביל לכלום (אולי רק יזרז דברים) כל תוצאה תהיה תוצר של המעשים וההחלטות של הוריך בלבד. 2. גם אם יקרה נורא מהכל, וההורים שלך יתגרשו - זה יכאב ויהיה עצוב- אבל העולם לא יתפוצץ. והם יהיו בסדר. ואת תהיי בסדר. (עד כמה שזה נשמע תלוש עכשיו) לדילמה עצמה, אני מתארת לעצמי שאת מרגישה כעס אדיר, ויש בך דחף כמעט בלתי נשלט "לשחרר" הכל מול אביך אבל אני לא חושבת שזה נכון להחליט לדבר (רק) איתו על זה. הוא עדיין אבא שלך ואת עדיין הילדה שלו. לנהל שיחה על כזה דבר נראה לי בלתי אפשרי. (אין סיכוי שתוכל להיות לכם על זה שיחה נורמלית) זה לא משהו שאפשר לנהל עליו משא ומתן. (אני לא אספר אם...). במידה ותספרי לו, תהיה לכם שיחה נורא קשה וטעונה, עם השלכות, שקשה לי מאוד להמאין שאמא שלך לא תראה. לספר על זה לאמא... אני גם לא חושבת שזה רעיון טוב. (בגלל מה שאמרתי בתחילת ההודעה) אני ממש חושבת שזה לא נכון להתערב בדבר שכזה. מצד שני אני לא יודעת איך להסתיר דבר כזה, בלי שזה יכרסם לך בלב. אני באמת ממליצה לך ללכת ליעוץ מסויים ולדבר על זה...

למעלה