גילוף בעץ

yulevi

New member
מסור שרשרת מכני

בביקור שנבקר באקליפטופ אבקש הדגמה לעבודה במסור שרשרת,ישנו בחור שעובד שם וזה עיקר עיסוקו עבודות שמבוצעות בעזרת מסור שרשרת

artagel

New member
הצדק איתך אך

קיים באותה צורה גם מופעל חשמל,ועבודת הגילוף היא עיקר הרעיון.

artagel

New member
מסור חשמלי דוגמא

משור חשמלי מומלץ מתוך ניסיון

פיסול בעזרת מסורי שרשרת

זהו ענף אומנות מפותח במקומות בהם חוטבים עצים. מאחר והפיסול נעשה בד"כ בשטח האומנים משתמשים במסורי בנזין. במקומות בהם חוטבים עצים מתקיימים גם פסטיבלים שנהם משולבות תחרויות שונות. אחד מסוגי התחרויות הוא פיסול בבולי עץ. כל אומן משתמש במספר מסורים בגדלים שונים מ ''16 ועד ''70 (ניתן לראות ברקע ברוב התמונות). בקליפ ניתן גם להתרשם מגודל המסורים והמיומנות של האומן. בקיצור, מסור חשמלי לא מתאים לעבודות מהסוג הזה כי: הוא קטן וחלש לא נח לדאוג לחוט כשעובדים מסביב ליצירה

Dor It

New member
תודה, מאוד מעניין

הקליפ מאפשר לי להבין את גודלו העצום של החומר לפני היצירה, מייד בסיום הקליפ הרצתי שוב מהתחלה. הפחת עצום

arsar

New member
הפחת? אדיר!! פסל המכבד את עצמו - ואת ---

כספו - לעולם לא יפסל פסל כזה מחתיכת העץ האדירה כפי שראינו בקליפ. נורא בזבזני! במקום שראינו בטח משתמשים בפחת מייד בהסקה...

arsar

New member
אך יש במסור זה מעלה - הוא חוסך זמן אדיר!

ואגב - בפיסול אבן גדול ממדים, משתמשים במסור אבן (להב דיסק מתאים לאבן המדוברת) כדי לנסר לתוך הגוש ולהסיר פרוסות פרוסות.

למה אתה מתבטא כך?

אלו אומנים מאוד מכובדים והם עובדים בסדרי גודל גדולים. באחוזים אין להם יותר פחת מכל פסל אחר שמפסל מחתיכה אחת (עץ, שיש או גרעין אבוקדו). במקומות בהם הם עובדים עלות העץ, בול עץ גולמי, מחושבת בכמה עשרות דולרים למ"ק. אז חומר לפסל הוא כ 100 דולר. מעבר לזה אומן שמכבד את עצמו, להבדיל מסוחר, צריך לחשוב על אומנותו ולא על הכסף.

arsar

New member
נכון - אמן צריך לחשוב על האמנות ולא על הקפיטל

אך מה לעשות, ורוב רובם של האמנים אינם בעלי ממון, וכאשר הם הולכים לקנות חומר, הם שוקלים היטב מה לקנות וכמה להוציא! מה לעשות, ורוב רובם של האמנים גם קונים לעצמם את האוכל... והאמינו חי - אני מדבר מנסיון אישי! בעבודה במסור שרשרת יש בהחלט פחת גדול יותר מאשר אם אתה משתמש במפסלת ומקבת. מנסיון אישי!

אתה טועה!

כל ה(כאילו) עובדות שכתבת כאן הן לא מבוססות ולא מכובדות. אין לך כל הערכה לעבודה של אומנים אחרים ואתה משווה פיסול בעץ לפיסול בחרא. קשה לי להאמין שיש לך נסיון משמעותי בפיסול עם מסור שרשרת ולכן כשאתה כותב "מנסיון אישי" אתה מטעה. כאשר אתה יוצר מגוש חומר אחד אתה מייצר שני דברים: יצירה ופחת. גודל הפחת אינו תלוי בסוג הכלי בו משתמשים אלא בעד כמה צורת גוש החומר קרובה למוצר הסופי. בענין הכסף: דוגמה טובה היא החובבים חברי הפורום הזה. הם משקיעים הרבה במכונות, עזרים, חומרים. וכל זה למה? אומנות/אהבה! כמה שווה גן פסלים כזה בחצרך שאת כולו פיסלת בעצמך? שאל את חברי הפורום. אני בטוחה שהתשובה תהיה באלפים. מעבר לזה פסלי מסור השרשרת נמכרים במחירים שהם מעל פי עשר ממחיר החומר.

yulevi

New member
מנין הביקורת שלך אשתו של הפוזל../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

האם את מכירה את אריה,האם את מכירה את נסיונו האישי,האם את מכירה את יצירותיו,האם את יודעת היכן הוצגו יצירותיו, את מתנצחת כשאינך מכירה את אריה,זכותך לבקר אותו תהיה אחרי שתדעי מי האיש,רוב חברי הפורום מכירים אישית את אריה ואת יצירותיו ,הוא לא צריך לשאול את חברי הפואום כי רוב חברי הפורום יודעים כמה שוות יצירותיו אנחנו מכבדים יותר את מי שלא מסתתר מאחורי שמות סרק

ולגופם של דברים?

1. האם גם אתה חושב שיש יותר פחת בעבודה עם מסור שרשרת? 2. האם גם אתה היית משווה עבודה של פסל מסור שרשרת ל "מיצג בעזרת צואה שיוצאת מהמקום הנכון"? 3. האם גם אתה חושב שכסף הוא חזות הכל? כל ההתיחסות שלי היתה עינינית וכללה מחירי חומר, תאור תהליכי עבודה, וקישורים לדוגמאות. הוויכוח הוא לא לגופו של אדם אלא לגופן של עובדות ולכן אין כל צורך שאכיר את האיש, יצירותיו או היכן הוצגו.

arsar

New member
בארה"ב, מקום בו חוטבים עדיין עצים---

בעיר קטנה (איני זוכר את שמה), אחד מחוטבי העצים, במסור שרשרת, יצא לפנסיה וריבל את המסור במתנה. הוא התחיל לפסל בעזרתו ובעיירתו הקטנה הוקם מוזיאון מיוחד לעבודותיו. זה היה לפני שנים רבות ונדמה לי שהוא היה הראשון (המפורסם?) בפיסול בעזרת מסור שרשרת. יש תמיד אנשים שמוצאים דרכים יחודיות - וגם ליצירה! ראית פעם "פסל" שיצר פסלים בעזרת קצף סבון! ראיתי במוזיאוןתל-אביב ובמגזינים אמנותיים מחו"ל, גברת (?) אחת שיצרה מיצג בעזרת צואה שיוצאת מהמקום הנכון - במוזיאון תל-אביב!!! שלא לדבר על "חוטבי" ביצים. בכיתה שלי (לפני שנים רבות) לימדתי "גילוף" באבן. אחד החברה הפתיע אותנו כאשר הביא גילוף מעשה ידיו - מסגרת עשוייה משייש מטבחים, בגודל 60X40 , מגולפת כמו עבודת פיליגרן תימנית... אז שכל אחד ייצור לטעמו...

Dor It

New member
"כל אחד יצור לפי טעמו"

לא רק קצף סבון - אפשר לגלף בסבון. וראיתי פעם באינטרנט עבודות פיסול שעשוייות מעצמות דגים
אז למי שמשתעמם בליל הסדר מהגפילטעפיש בצלחת יכול לתכנן את היצירה הבאה

עוד חומר על פיסול במסורי שרשרת

עוד מספר נתונים לאלו ששאלו במסרים: 1. אינני מכירה מקום שמציג עבודות כאלו בישראל. 2. לדעתי לא מתקיימות סדנאות לימוד לפיסול במסורי שרשרת בישראל אבל אני יכולה להמליץ על 3 מקומות שמקיימים סדנאות של שבוע בארה"ב וקנדה. עלות הסדנה כ 1500$ והיא כוללת 5 ימים 9-16. המחיר כולל חומר וכלי עבודה. 3. גם נשים יכולות - אנג'י פולגלז היא אחת האמניות שמשתתפות בתחרויות בינלאומיות. אישית אני מאוד אוהבת את העבודות שלה. 4. קישור שמכיל קישורים להרבה אתרי אמנים ועוד הסברים.

למעלה