גילוף חרבות עם שלוש שכבות

5נדב

New member
גילוף חרבות עם שלוש שכבות

אושר, כשלימדת אותנו בסדנא הראת איך בונים חרבות משתי שכבות. אנחנו משתפרים ומשתכללים ועוברים לשלוש שכבות. כמה שאלות כדי להשלים את הפער הטכנולוגי: בספוג האמצעי פשוט עושים מעין "חור" כזה באמצע שהפיבר יכנס אליו? אני מתכוון שבניגוד למסילה בשתי שכבות, כאן ממש מוציאים את כל הספוג לאורך מה שהיה אמור להיות המסילה? איזה עיצובים של הגילוף כדאי לעשות? בשתי שכבות הראית לנו משהו כמו בתמונה שציירתי (סלח לי הכישרון ציור, והתמונה ממבט מלמעלה). ראיתי כמה ירושלמים שניסו את העיצוב הזה גם בשלוש שכבות, וזה לא ממש יצא להם טוב. אולי עדיף משהו אחר?

דגש על חיסום השדרה

שלוש שכבות מאפשרות גילוף חרבות בצורה מעויינת. זה נראה די טוב. שימו לב שבעבודה בצורה זו, בנוסף על רצועות הבד שבין השכבות - יש לצפות את השכבה השלישית מבפנים ברצועת בד בעובי השכבה, ולצלוב את הציפוי ברצועת בד דומה, שתתחיל מיתחת לפיבר בינו לבין השכבה התחתונה, ותסיים מעל לפיבר - בינו לבין השכבה העליונה. ראו את הקובץ המצורף: אדום - שכבות בד שמונעות מהפיברגלס לחדור את הריפוד. כחול כהה - ריפוד כחול בהיר - ריפוד לפני גילוף בז' - חיסום קצה הפיבר צהוב - דבק מגע (בחתך רוחב)

5נדב

New member
תודה ../images/Emo51.gif

תודה, עזרת מאוד. טוב שהזכרת את החיסום לכל הכיוונים. אז אתה אומר לחתוך בצורת יהלום שכזו. זה לא יצא קצת שפיצי כזה?

גם אותי זה הפתיע.

אבל כנראה מפני שהפרופורציות נשמרות - זה נראה כמו חרב גדולה. העיין מזהה פשוט חרב. הרוחב הוא בין 8 ל 6 ס"מ, הגובה -3 ס"מ (3 שכבות ריפוד + ציפוי). עיבוי הלהב מאפשר להקטין את הרוחב, משום שיש יותר ריפוד מהצד - אז צריך פחות שטח. וגם זה יותר עמיד. אבל כמובן - שזה יותר עבודה. אגב - אני ממש גאה שקניתם פיבר בעצמכם. אפילו לא הרגשתי שהתארגנתם. עוף גוזל!

לא יוטה!!!

אתה לא מתכוון באמת ליוטה: בד עבה מחוטים גסים שמתפוררים עם הזמן, נכון? ובכן: טי-שירט זה בד"כ סריג. גם הסריג הוא בד עבה. לא טי שירט
הבעיה עם בדים עבים היא כמות הדבק שהם סופגים - מה שמשליך על קשיחות הנשק, ובמקרים רבים הופך אותו לבעייתי. בכל הקשור לבחירת הבד - עליו להיות דק וחזק. רצוי גם שיהיה לו שתי וערב, שתוכלו לנצל בזויות שונות (ראה תמונה) שקי-פלסטיק, ברזנט-ברכות (דק! לא שמשונית!!!) הם חומרים מעולים. אך גם יש מבחר אריגים של ממש שעושים את העבודה.

למעלה