ג'יליאן אנדרסון .vs...

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
ג'יליאן אנדרסון .vs...

ג'וליה לואיס דרייפוס. זה ייראה לכם לא קשור, אבל ראיתי תמונה של האחרונה בגיליון הומור של "7לילות" לפני שבוע, ומשום מה היתה לי הקבלה של שתיהן בראש. שתיהן co-stars בסדרות ניינטיז גדולות שנוטות להיות "גבריות" מבחינת רוב הדמויות והעלילות. שתיהן לא דמויות "נשיות" באופי שלהן, אבל בכ"ז הן מוסיפות אלמנט "נשי" לסדרה, נשמה שאין אצל דמויות הגברים. לשתיהן יופי וקסם מיוחדים, לא שגרתיים, לא הגדרה סטנדרטית של יופי. שתיהן נמוכות
אה ולשתיהן סוג של מערכת יחסים לא פתורה עם הכוכב הראשי
אתם מוזמנים להוסיף לשרשור הזה דעות, דחקות על חשבוני, הקבלות שעלו בדמיון הפרוע שלכם עם נושאים ודמויות אחרות וכו'...

אוקיי, אז זו דעתי

בהתחלה כשקראתי את ההודעה שלך בפעם הראשונה הרמתי גבה "מה הקשר" אח"כ בקריאה שנייה חשבתי לעצמי וואלה, יש כאן משהו בדבריה (חוץ מהמשפט האחרון כי סקאלי פתרה את יחסיה עם מאלדר בצורה זו או אחרת). יש משהו שונה בג'יליאן/ סקאלי שלא כ"כ היה מקובל בטלוויזיה ובסדרות לפני כן, וגם אם כן זה לא היה בתודעה, סקאלי בהחלט הביאה את בשורת האישה הנמוכה אך החזקה למודעות.

Gilliana

New member
ידעתי שתשאלי ../images/Emo13.gif

הנסיכה ליה מטרילוגיית מלחמת הכוכבים, עם "קצת" יותר תפוצה ומעריצים מאשר תיקים, עם כל הכבוד.

לא מדובר אבל על כמות מעריצים

אלא על מה שהדמות הורישה. ועם כל הכבוד הנסיכה ליה רק הורישה תסרוקת הזויה.

Gilliana

New member
ומה סקאלי הורישה?

אמרת שסקאלי הביאה לתודעה את האשה הנמוכה אך החזקה וזה לא נכון - ליה היתה שם הרבה הרבה הרבה לפניה והביאה דמות כזו לתודעה של קצת יותר אנשים מאשר סקאלי הביאה.

לא אמרתי שסקאלי הייתה הראשונה

אבל לדעתי היא בהחלט זאת שהעלתה למודעות את עניין האישה "הלא יפה" או יותר נכון שאישה יכולה להיות יפה לא רק כבלונדינית גבוהה ורזה. אולי ליה הייתה שם קודם אבל אם איך שאני רואה את זה היא לא הייתה העיקר בסיפור.

Gilliana

New member
וזה מה שאני טוענת שלא נכון

המודעות היתה שם הרבה לפני, בזכותה של ליה. כפי שאמרתי, ועם כל הכבוד, טרילוגיית מלחמת הכוכבים הגיעה לציבור הרבה הרבה יותר רחב מאשר תיקים.

orityemini

New member
אני לא בטוחה שזה נכון...

זה אולי נכון בארצות הברית ששם יש באמת סוג של סגידה לטרילוגייה הזאת, בעולם הטריולוגייה הזאת פחות השפיעה. הרבה אנשים שמעו על מלחמת הכוכבים, אבל לא כולם ראו את הסידרה (אני למשל, ראיתי אולי פרק אחד מהטרילוגיה החדשה, ובטח לא משהו עם הנסיכה ליה, שעליה שמעתי רק בגלל התסרוקת המשונה שלה). הרבה מאוד ישראלים לא ראו את הסידרה (למעשה, אני לא חושבת שאף אחד מהמשפחה המורחבת שלי יודע במי מדובר בכלל). אבל כמעט כולם שמעו על מאלדר וסקאלי, או לפחות מזהים את הנעימה של הסידרה. גם אם לא צפו בה מעולם. אני חושבת שבעולם המצב דומה. אנשים אולי שמעו על מלחמת הכוכבים, אבל לא כולם יודעים מי זאת הנסיכה ליאה ומה בדיוק היה התפקיד שלה בטריולוגיה. ללא ספק היא פורצת דרך, אבל הנה. לי אפילו לא היה מושג שהיא נחשבת כאישה חזקה. חוץ מהתסרוקת, אני לא יודעת עליה דבר.

Gilliana

New member
הרגת אותי עכשיו ../images/Emo6.gif

את באמת לא מודעת לפופולריות של מלחמת הכוכבים בעולם? (ואני כבר לא מדברת על כך שאלו כבר מזמן לא רק סרטים אלא עולם שלם שחברים בו מאות מיליוני אם לא מיליארדי מעריצים) ולא, לא רק בארה"ב - מדובר על כל העולם. את נחשבת מיעוט חריג (אפילו מאד חריג) במקרה הזה ולא דוגמה שאפשר להקיש ממנה אל הכלל. אין מה להשוות בכלל בין "מלחמת הכוכבים" ל-"תיקים", עצם הרעיון מצחיק למדי.

אבל שוב, כמות המעריצים אינה העיקר

במלחמת הכוכבים הנסיכה ליה לא הייתה העיקר כמו ווידר וג'דיי וכל אלה שאני לא זוכרת איך קראו להם. מי שלא ראה את הסדרה לא באמת יודע מה היה התפקיד של ליה מלבד התסרוקת המוזרה ואילו בניגוד אליה, סקאלי גם מי שלא ראה את הסדרה יודע או שמע בערך שהיא השותפה של מאלדר- שותפה, שווה בערכה. לא מישהי שהיה צריך להציל.

Gilliana

New member
אני לא מאמינה בכלל שהדיון הזה מתקיים

א. את טועה - ליה היתה מאד מרכזית במלחמת הכוכבים. ב. מי שלא ראה את תיקים לא יודע מי זו סקאלי, נקודה. ג. מעריצים = הרבה יותר אנשים שמכירים וראו, בכלל בלי מקום להשוואה. את באמת מנסה לומר לי שיש אותה כמות של אנשים שראו אות תיקים ואת מלחמת הכוכבים??? בואי נאמר שכריס ופוקס היו מתים שמאית מהכמות של האנשים שצפו בטרילוגיית מלמת הכוכבים יצפו בסרטי תיקים.

אני מרגישה כמו תקליט שבור

לא דנו במי הפיצה ליותר אנשים אלא מי יותר הפיצה את עניין האישה ה"לא יפה" היפה. את שוב ושוב חוזרת על זה שלמלחמת הכוכבים יש יותר מעריצים אבל כמות המעריצים לא חשובה כמו מה האישיו של הדמות היה.

Gilliana

New member
אם כבר אני צריכה להרגיש כמו תקליט שבור

סקאלי ממש ממש ממש ממש לא הפיצה את הבשורה הזו, מצטערת. את לא רוצה להבין שמעריצים = כמות אנשים שמכירים. כפי שהסברתי לאורית, את לא יכולה לטעון ש-X שמכירים אותו 100 איש מעלה את המודעות יותר מ-Y שמכירים אותו 10,000 הרבה לפני ש-X בכלל נולד, זה אבסורד ממש.

orityemini

New member
אבל, אני לא חושבת שאני חריגה.

הרבה אנשים מסביבתי לא ראו מעולם מלחמת הכוכבים. שמעו עליה, בטח. יכול להיות ששמעו גם על הנסיכה ליאה, אבל לא מספיק בשביל לדעת שהיא דמות חזקה בכלל או שהיא מרכזית. בשבילי, הסידרה הזאת זה סוג של אובססיה אמריקאית שאין לי קשר אליה. יכול להיות שאני אוהב את הסידרה (ואת הנסיכה ליאה), אבל אף פעם לא הרגשתי צורך לצפות בה. לטרילוגיה הזאת בהחלט יש מיליוני מעריצים. אבל רובם אמריקאים., בטח לא מליארדים. זו קביעה בעייתית כי בעולם כרגע יש כמעט 7 מליארד בני אדם. משהו כמו 80 אחוז מהעולם, חי בעוני מחפיר ואני בספק שהם מחוברים לחשמל ושהם בכלל אי פעם שמעו על מלחמת הכוכבים או על הנסיכה ליאה. נגיד 1.5 מילארד איש מחוברים לחשמל (אני מעריכה, אני לא יודעת סטטיסטיקה מדויקת). רק חלקם רואה קולנוע. ומתוך החלק הזה, ראו את הסדרה המדוברת. ומתוך החלק שראה, יש מעריצים לסידרה. אגב, אני מסכימה איתך שכנראה יותר אנשים צפו במלחמת הכוכבים מבתיקים באפלה. אבל, כמו שעינת אומרת, הוויכוח הוא לא על זה בכלל. אלא על השינוי בתפיסה שסקאלי הובילה באותה שעה. ומי שלא ראה מלחמת הכוכבים, לא יודע מי זאת הנסיכה ליאה. ויש הרבה אנשים בעולם שלא ראו את הסידרה אבל יודעים שיש שם אבירי ג'דיי וכול מיני כאלה. לא בטוח שהם יודעים מה הנסיכה ליאה ייצגה אם הם לא צפו בסידרה. אבל הרבה אנשים שמעו על מאלדר וסקאלי גם אם הם לא ראו את הסידרה. הם היו הציר שהניע את כל העלילה.

Gilliana

New member
לצערי פה לא משחק מה שאת חושבת

אלא משחקות העובדות - צאי וראי מהן הכנסות טרילוגיית מלחמת הכוכבים לעומת הכנסות תיקים, עשי סקר (מדעי) כמה אנשים צפו במלחמת הכוכבים וכמה בתיקים ותגלי שאין בכלל שום פרופורציה. הקביעה מיליארדים אינה בעייתית - היא עובדתית, כמו גם העובדה שמעריצי מלחמת הכוכבים הם תופעה כלל עולמית (יודעת מה? תבדקי באייקון - תשמעי מה יגידו לך). הטיעון שלך לא עומד בקנה מידה אחד עם המציאות, אין יותר אנשים ששמעו על מאלדר וסקאלי מאשר אנשים שמכירים את מלחמת הכוכבים - למעשה היחס בין אלו לאלו כלל אינו בר השוואה, לכן כל הטיעונים גם שלך וגם של עינת חסרי אחיזה במציאות. אני מבינה שבתור מעריצות תיקים שתיכן רוצות להאמין במה שאתן אומרות - אך כמון שאת כבר מכירה אותי, אני בן אדם של עובדות, נתונים ומספרים, ומה לעשות שהעובדות מדגימות שאין שום מקום להשוואה בכלל? הויכוח הוא על מודעות - ואת לא יכולה להגיד ש-X שמכירים אותו 100 איש מעלה את המודעות יותר מ-Y שמכירים אותו 10,000 איש (זהו בערך היחס המדובר בין תיקים ומלחמת הכוכבים),

אבל שוב פעם (ופעם אחרונה)

זה לא משנה כמה מעריצים יש ולמי!!!! יכול להיות שלנסיכה ליה יש יותר מעריצים מלסקאלי זה עדיין לא משנה ולו בקצת את העובדה שליה לא הייתה שם בשביל לנפץ את מיתוס האישה היפה החדשה. היא הייתה שם מסיבות אחרות לגמרי.

orityemini

New member
שוב פעם דיאלוג בין חירשים ../images/Emo13.gif

טוב, אני כבר הסכמתי איתך שסביר להניח שיותר אנשים צפו במלחמת הכוכבים מאשר בתיקים. אבל, כמו שכתבתי קודם, דווקא בגלל שאת בן אדם של עובדות, הקביעה שלך שמדובר במליארדי מעריצים לא הגיונית בעליל. הרי יש כמעט 7 מיליארד בני אדם. ולרובם אין טלוויזיה. אולי לשני מליארד. וכל שני המליארד האלה מעריצי מלחמת הכוכבים? לא נראה לי...אני בכלל לא ראיתי את מלחמת הכוכבים ואני עוד מאלה שהולכים לאייקון וקוראים ספרי מדע בדיוני. תארי לך כמה אנשים יש כמוני שלא צפו ואפילו לא אוהבים מדע בדיוני. מעניין באמת יהיה לראות סטטיסטיקה בעניין. ושוב, כמו שעינת אמרה כבר, זה לא קשור לכמות האנשים בכלל. אלא להשפעה של סידרה או במקרה הזה של דמות על מדיום מסוים. למשל, חוק וסדר הייתה בעלת רייטינג מעולה בארצות הברית במשך שנים ארוכות. אבל חוץ מחשיפה מדהימה, היא לא באמת השפיעה כמו שתיקים למשל השפיעה שלה היה הרבה פחות רייטינג, זה בטוח. ובכן, הטריולוגיה השפיעה באופן אדיר על הקולנוע. אבל הדמות של הנסיכה ליה? חוץ מהתסרוקת שמתבדחים עליה מדי פעם, לי אישית לא היה מושג מי היא או מה היא מייצגת בדיוק. נכון, שקשה לי להיות אובייקטיבית בגלל שאני אוהבת את תיקים, אבל הרבה אנשים סביבי בחיים לא צפו במלחמת הכוכבים (בעיקר בגלל שהם לא אוהבים מדע בדיוני). אנשים שדווקא כן ראו פרק או שניים של תיקים שדווקא דיברה למכנה רחב יותר משותף. (גם מד"ב, חייזרים, קונספירציות, מתח, מתח מיני, אימה וכו'). גם רמת החשיפה לאנשים עם 200 פרקים שמשודרים בכל מיני מדינות, גם בשידורים חוזרים, גדולה במקרה הזה ומגיעה לאוכלוסיות שלא ראו את מלחמת הכוכבים. הרי מאוד קל לזפזפ ולהגיע לפרק אחד של הסידרה, מאשר להתחיל להשיג את הסרטים של מלחמת הכוכבים בספריית וידאו או באינטרנט. (טוב, היום הכל קל להשיג). אבל זו באמת הסיבה לכך שאני נחשפתי דווקא לתיקים כי זה היה בטלוויזיה, והסיכוי שאני אתפוס את אחד הפרקים אפילו במקרה היה גבוה (מה שקרה בסוף). מאחר והטריולוגיה שודרה בשנות השבעים או השמונים (מתי שזה לא יהיה). אם לא ראיתי את זה אז בקולנוע או תפסתי את זה במקרה בערוץ הסרטים או שטרחתי כבר להזמין את הסרט בספריית וידאו, אני לא אחשף לטריולוגיה (כמו שבאמת קרה). שזה גם דבר שצריך לקחת בחשבון. למרות שהיום, כללי המשחק קצת השתנו, ואפשר להשיג כמעט הכל, מאוד מהר. הכל נגיש. אבל לפני חמש, עשר שנים בערך, שום דבר לא היה נגיש והחשיפה הממושכת הייתה בעיקר בטלוויזיה. היינו דיי תלויים בטלעד ובכל מיני רשתות מעצבנות.

למעלה