גיליתי את הסטייק-סנדביץ' האולטימטיבי מבחינתי:

Ofericko

New member
גיליתי את הסטייק-סנדביץ' האולטימטיבי מבחינתי:

כמה פשוט ככה טעים: מעט חומוס, שכבת חסות והסטייק - רצועות עבות של פלפלים קלויים וקלופים עם פרוסות שום ומלח ים אטלנטי.
פשוט להחריד אני יודע..... אבל פשוט נ-פ-ל-א !
 

ladybug6

New member
אוי, מעולה..

לא מזמן היה פה או בפורום השכן שרשור כריכים.. אני רשמתי שהאהוב עלי זה כריך עם חומוס או טחינה ועל זה פלפלים קלויים בתחמיץ (חומץ, סוכר, שום, מלח). החסה שלך ממש לא מפריעה לי, אני אף פעם לא אומרת לא לחסה, אפילו בפיתה עם חמאת בוטנים


והתמונה מגרה משהו פחד
 

ladybug6

New member
רגיל בדר"כ

בלסמי אני משתמשת רק אם אני מבשלת את הרוטב - מחממת קצת שמן במחבת, מוסיפה את השום פרוס דק לטיגון של דקותיים, מוסיפה את הבלסמי, סוכר חום, מלח וקצת פלפל, נותנת לכל העסק לבעבע לכמה דקות, ואז שופכת על הפלפלים. זה יוצא הרבה יותר טעים, אבל יותר מסורבל מאשר סתם לשפוך חומץ רגיל וסוכר ושום וקצת מלח בקערה..
 

ladybug6

New member
וואו, לא יודעת, אף פעם לא מדדתי,

אבל זה לא ממש משנה, העיקר שיהיה בכמות נדיבה כך שהפלפלים ישחו בו ככה היטב.
אה, דבר קריטי ששכחתי וזה נכון לכל הרטבים של הפלפלים הקלויים -- את הנוזל של הפלפלים לשמור! ולא לשטוף אותם. אני מקלפת אותם מעל מסננת שמתחתיה הכלי של הרוטב, ואז כל הנוזל מלא הטעם שיש בתוך הפלפל נשמר לי, ואותו אני מוסיפה לרוטב, ביחד עם החומץ והשאר.
 


וריאציה מאצלנו- חציל קלוי ברוטב סויה+שום+סילן ומיץ לימון פרוסות טופו דקיקות שהוספו בין פרוסות החצילים אחרי ששהו ברותחין, חסה פציחה והלחם מרוח בשכבה דקה של טחינה גולמית

שזה מעדן

הקלויים הללו בכריכים זה תענוג אמיתי.
 

Ofericko

New member
איכשהו אף פעם לא התחברתי לחצילים חוץ מ-

סלט קוביות חצילים עם שום
ושניצל פרוסות חצילים בפירורי לחם.
(שגם הכנו לפני המון זמן וזה לא חזר על עצמו).
אציין רק שלפני כמה חודשים (בסוכות) הכנתי את טרין החצילים של LadyBug שהיה הצלחה אדירה.
 
על זה יש לי להגיד

נסה ותהנה
לגבי השניצל- לעיתים אני מטגנת פרוסות שקות שקות טבולות בקמח חומוס מתובל עם מי סודה
יאמי
 
אצלנו היום

אחרי שכמעט כל החמין אזל
הכנתי פטריות פורטובלו ממולאות בכוסמת ירוקה מתובלת היטב עם הרבה בצל ושום מטוגן כמון וקינמון
אפויות על מצע שמפניון ובצל קצוץ מתובלים באותם תבלינים ומעט שמן.

וכרובית מטוגנת טבולה בקמח חומוב מתובל ומי סודה
 
למעלה