גיליתי את נפלאות הבורגול והדגנים המלאים

שמרית211

New member
גיליתי את נפלאות הבורגול והדגנים המלאים


האמת שסתם רציתי לשתף..
לפני מספר חודשים עברתי ניתוח במעיים עקב קרוהן..
לאחר הניתוח קיבלתי המלצה לתזונה דלת שארית. באופן אישי היה לי קשה מאוד להתמיד בה מכיוון שסבלתי מכאבי בטן ומיחושים שונים..
אז החלטתי לזנוח את הפתיתים ולעבור לבורגול, לזנוח את הלחם הלבן ולעבור ללחם כוסמין, לזנוח את הפסטה ולעבור לפסטה מאורז מלא..
וואו-זה כ"כ כיף לאכול ולא להרגיש אח"כ את הכבדות הזו..
מי היה מאמין :)

אני בהלם כי זה מנוגד לכל ההמלצות הרפואיות שניתנו לי (לא להעז אפילו להתקרב למאכלים מלאים)
ד"א בעבר אכלתי בורגול שצופה בחיטה מקמח לבן וגם סבלתי מתופעות של כאבי בטן, היום צרכתי בורגול בצורתו המקורית והתחושה נהדרת!
 

ladybug6

New member
איזה יופי!

קודם כל אני שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב,
ומופתעת מאוד מהדגנים המלאים, אני לא מומחית בנושא אבל למיטב ידיעתי אכן ממליצים להמנע ממאכלים עתירי סיבים תזונתיים..
זה רק מתווסף לכמה מקרים נוספים ששמעתי עליהם בשנה האחרונה, כולל כתבה באחד האתרים המובילים, על חולי קרוהן בתזונה טבעונית שדווקא עשתה להם טוב ואפשרה להם להוסיף מזונות שאמורים להיות קשים לעיכול.
מה עם ירקות?
ותמשיכי לעדכן!
 

שמרית211

New member
תודה! =)

ירקות בעיקר מבושלים (גזר, קישוא, תפו"א)
פירות מקולפים כמובן (אני דווקא מאוד אוהבת פירות)
הרבה מאוד שומנים (טחינה, אבוקדו, שמן זית, שקדים מקולפים)
לגבי דגנים-מרבית התזונה שלי מתבססת כרגע על אורז בסמטי או אטריות אורז מלא (שהן יותר עדינות לעיכול)
היום התחלתי להוסיף בורגול שבושל כהלכה (ובאמת שעבר בסדר למרות שהיו לי חששות כשהסתכלתי על כמות הסיבים).
קטניות ותוצריהן הן המוצר היחיד שאני ממש מתקשה לעכל =\

רק שאלה לסיום-האם קיימות בשוק טורטיות או עליי טורטייה אורגניים או מקמח מלא?
מצאתי בסופר רק טורטיות רגילות :( (ניסיתי ושוב אותה תחושה לא נעימה בבטן)
שמרית
 

ladybug6

New member
כן, בחנויות טבע יש גם טורטיות מקמח מלא

אמנם עושקים במחיר אבל זה נכון לגבי רוב המוצרים שם..


ניסית גם עדשים כתומות? אולי בכמויות קטנות? נניח לשים בתוך רוטב עגבניות כף שתיים של עדשים.. אפילו אחרי השריה של כמה שעות.
 

Octopussy

New member
שילוב של בורגול וירקות מבושלים

זו מנה בריאה מהירת הכנה וטעימה.
מאדים ירקות חתוכים קטן (עם בצל ושום) למשל: גזר, קישוא, פלפל, בטטה, דלעת מתבלים (כמון, קארי, מלחפלפל ומה שבא), מוסיפים את הבורגול\קינואה\כוסמת ומוסיפם מים עד גובה התכולה. מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך עד לספיגת המים.
 
למעלה