גיליתי עולם חדש!

רוהאנדה

New member
גיליתי עולם חדש!

רק לפני כחודשיים גיליתי את עולם המ"ב שלצערי פסלתי על הסף - עד עכשיו המיפנה קרה בזכות המיני סדרה המדהימה "חולית" שבעיקבותיה גיליתי שיש גם סדרה לא נגמרת של ספרים!!! אני חייבת לומר להגנתי שאני חובבת מושבעת של סטיבן קינג אבל אני לא מחשיבה אותו למד"ב אלא לאימה (ואתם?!) ובקיצור, אשמח אם תוכלו להמליץ על ספרים - נתחיל עם ספרי החובה. עוד פרט קטן והמלצה שלי- השם רוהאנדה לקוח מתוך הספר "שיקאסטה" של דוריס לסינג וגם הוא נמנה על ספרי הפנטזיה ומומלץ ביותר

alond

New member
ובכן,

אני שמח שגילית את חולית אבל מאוד עצוב לי שזה בגלל המיני סדרה העלובה הזאת!!! לדעתי הסרט יותר לפי רוח הספר למרות שגם הסרט הוא עלבון לספר. בכל אופן, רצוי לקרוא לפי הסדר ולמזלך שמעתי שמשיח חולית יצא ממש לא מזמן בעברית. דווקא זה אחד ההמשכים הפחות טובים (לדעתי) אבל עדיין שווה. אלה אחריו לדעתי ממש טובים.

Boojie

New member
קודם כל, והכי חשוב: מזל טוב!

ברוכה הבאה בקהלנו, אני מקווה שתרווי רוב עונג.
ועכשיו לביזנס: לגבי המיני סדרה ה(אהמ)מדהימה של חולית, נו, טוב, לי יש דעה קצת שונה, אבל זה כי קראתי את הספר בערך חמש מיליון פעמים לפני כן. (הדעה שלי? סדרת מכשפים ודרקונים במסווה של "חולית" אבל בלי שום קשר אמיתי לספר, ועם תפאורה ברמה של הפקה ישראלית ואפקטים ברמה של הילד בן השמונה של השכנים שקיבל מחשב עם תוכנות אנימציה ממוחשבת). אבל לפחות היא הביאה אותך למקום הנכון, ואני מניחה שלמי שלא קרא קודם את הספר הסדרה הזו באמת מעניינת... לגבי סטיבן קינג - גם אני חולה על סטיבן קינג, ואכן רוב הספרים שלו מסווגים כאימה (שלעניות דעתי, הוא תת-ז´אנר של פנטזיה). לזה יש להוסיף את "הקמיע" ו"עיני הדרקון" (פנטזיה) ו"אש זרה" ו"לוכד החלומות" (מד"ב), ו"העמדה" שיש לו רגל בכל אחד מהז´אנרים (מתחיל מד"ב, ממשיך בין אימה לפנטזיה). ולגבי המלצות - רשימת המומלצים של "בלי פאניקה", שנבנתה על סמך הצבעות של 42 (אחלה מספר...) חובבי מד"ב. אני תומכת בכל לבי ברשימה שמופיעה שם.

blackwolf

New member
בוג´י טוענת, בצדק רב, שמספר

המצביעים ( 42 ) הוא אחלה מספר, בעיקבות סדרת ספרים שרובנו ( אם לא כולנו ) מכירים ואוהבים. הספר הראשון בסדרה הוא "מדריך הטרפמפיסט לגלקסיה" של דאגלס אדאמס, מומלץ ביותר. הז´אנר הוא הומור מדב"י או אולי מד"ב הומורי, תלוי איך מסתכלים על זה. בכל מקרה, מצחיק בטרוף וכיפי לקריאה.

גם אני בדיוק סוף סוף התחלתי לקרוא

את המדריך. מטורף לחלוטין. נקרעתי מצחוק בינתיים כל 42 שניות. אני עוד אפילו לא באמצע, אבל זה כיפי לחלוטין, ואני כבר ממליץ. כתיבה מבודחת, מטורללת, מסובבת, ובמילים אחרות, קח טירוף, תוסיף לו קצת אל.אס.די, תערבב בחוסר שפיות טוטאלי... קיבלת "המדריך".

Time & Death

New member
אף פעם לא סיווגתי את סטיבן קינג..

הוא תמיד עמד בפני עצמו, למרות שרב החברות שלי החליטו שהספרים שלו מזוויעים מדי, אולי הן צודקות, בכל מקרה, היחיד מכל הספרים שלו שקראתי ואני שונאת הוא "עיני דרקון", קראתי אותו אחרי שקראתי את "זה", "הקמיע" ו"אש זרה" והוא פשוט נראה לא מתאים לסגנון שלו, בלי כל הקללות (חוץ מה"זונה" שהיה שם באיזה מקום), בלי הסקס (שאתם חייבים להודות שהוא מתייחס לנושא דיי הרבה.. *שיעול*"המשחקים של גראלד"*שיעול*), בלי הזוועות למיניהן ובלי האלמניטים שמכניסים אותי למצב שאני חייבת להיות עם מישהו בחדר כדי לקרוא את הספרים שלו, אני שנאתי את "עיני דרקון" אבל קראתי את רב הספרים שלו שתורגמו לעברית, אחריו. במיוחד אהבתי את החצי האפל, חבל שהספרים על משינה לא קיימים באמת, הייתי רוצה לקורא אותם...

אודין

New member
תקראי את "המשחק של אנדר"

ספר ראשון בסדרה מאת אורסון סקוט קארד.

byron

New member
שכחו כאן מישהו...

זילזני ואמבר שלו תמיד יהיו מדהימים ביחוד החמישיה הראשונה אני תמיד ממליץ על היינלין לא משנה באיזה ספר מתחילים (למרות שהייתי מחכה עם מספר החיה) סטיבן קינג מדהים עוד מעט יוצא סרט שלו (לבבות באטלנטיס שעוד לא קראתי) ואני עומד להתחיל את bag of bones כנראה עוד שבוע שבועיים

רוהאנדה

New member
ספר חובה

לכל חובבי ומעריצי קינג באשר הם - שק של עצמות מגיע לרמה של זה, רזה ונדודי שינה שהם כמובן הספרים היותר טובים (לפחות ממה שקראתי) אגב לבבות באטלנטיס - יש גירסה בעיברית?

byron

New member
לא שידוע לי

אני אישית קראתי רק את בית כברות והניצוץ בעיברית. כל היתר העדפתי לקרוא בשפת המקור. אמנם הרבה יותר לאט אבל המלך מנצל את השפה האנגלית באופן מדהים. דרך אגב אני ממליץ על דין קונץ. חלק מהספרים שלו הם אימה-מד"ב

הייזל

New member
ברוכה הבאה

בנוסף להמלצות שנתנו לך כאן אני בטוחה שאם תעשי חיפוש בפורום עם המילה "המלצה" או המלצות" את תהיי מופתעת מכמות התשובות.

למעלה