גיליתי עכשיו שיש לי תאומים... הלם!

שירה801

New member
גיליתי עכשיו שיש לי תאומים... הלם!

אני פשוט בהלם- צוחקת ובוכה, סוג של תגובה היסטרית.
תבינו, כל החיים רציתי תאומים אבל כשהתחלתי את תהליך בנק הזרע ממש לא לקחתי את זה בחשבון (עברתי הפריה ואין לי שום היסטורית תאומים במשפחה)
זה מלחיץ ומרגיש לי קצת חסר אחריות להביא לבד תאומים וזה בעיקר מפחיד....
זהו, פרקתי.

jiminit2

New member
מזל טוב

זוכרת את ההלם הזה
וגם את התקף החרדה שבא בעקבותיו.. איזה מזל שיש לנו תשעה חודשים להתרגל לרעיון ... תנשמי עמוק, תתרגלי לרעיון ואל תחשבי יותר מידי קדימה. יש מספיק זמן להתארגן ולקבל טיפים בהמשך כשההריון יתקדם. ממרחק שבע שנות הורות - מבטיחה לך שתאומים זה קסם שאין כדוגמתו. המשך קל ומשעמם בינתיים

וילד בודד כלומר singleton

זה פחות קסם?

ושלישייה או רביעייה או חמישייה
?
כל ילד הוא קסם כל עוד מדובר בילד בריא ואם לא אז שאלהים יעזור

jiminit2

New member
אין לי מושג

לא מכירה שיטה למדוד את זה...
מה שכן יכולה לומר בוודאות שהורות יחידנית לתאומים היא קשה מאוד בשנתיים הראשונות ודורשת הסתגלות גדולה והמון יצירתיות (כמו כם הסתמכות על עזרת אחרים במינון גבוה בהרבה מאשר הורה לילד יחיד). בקושי של ההתחלה לא תמיד רואים את הברכה הגדולה. אני זוכרת שהיו אומרים לי כמה אני מבורכת ולא תמיד האמנתי, או הייתי צריכה להתאמץ כדי לראות. אבל אחרי שמרימים קצת את הראש מהקושי הראשוני מגלים קסם. ממש ככה. ולכן אני תמיד אומרת את זה על תאומים. כמה שקשה שבהתחלה ככה זה יותר קסום בהמשך.

זו ברכה כי יש להם אחד את השני למשחק

והם לא תלויים בבידור חיצוני, כלומר ילדי שכנים, חברים או מהגן
לי יש למשל ילד בן 4 וילדה בת שנה והבן שלי די מבודד. אין לו עם מי לשחק כי איפה שאנחנו גרים יש כמה ילדים סמוך לגילו אבל יש לנו זוג תאומים זהים שמשחקים אחד עם השני ועוד זוג של אחים צמודים עם רווח של שנה ביניהם שכבר ישרו קו ולפעמים כשאני מסתכלת, אני די מצטערת שלא עשיתי מייד אחריו עוד ילד.
יחד עם זאת, אין ערובה לגבי מה יקרה בעתיד. יש תאומים וגם אחים צמודים שלא שומרים על קשר בבגרותם. אבל לפחות בתור ילדים זה כיף וגם פחות כאב ראש להורים למצוא תעסוקה

כשאת עוברת IVF או הזרעה עם הורמונים

את שמה את עצמך באותה קבוצה שאצלן כן יש היסטורייה של תאומים במשפחה.
זה כבר לא משנה מה היה אצלך במשפחה כי מראש הלכת על מסלול לא טבעי
ובכל מקרה אם רצית שני ילדים עכשיו קיבלת שניים במחיר של אחד

שירה801

New member
את צודקת, אבל התכוונתי שעברתי הזרעה, (בטעות כתבתי הפריה...)

הזרעה עם הורמונים?

אם כן אז הנה התשובה
כאשת לוקחת הורמונים את מייצרת עוד זקיקים ואם יש לך שני זקיקים בגודל טוב (16-21 מ"מ) אז יש סיכוי לתאומים

שירה801

New member
אוביטרל יום לפני הזרעה..לא חשבתי שזה ישפיע ככה,מסתבר שטעיתי

אוביטרל רק נותן את האות לתחילת הביוץ

וגורם לזה שבתוך 36 שעות פלוס מינוס הביציות ישתחררו לחצוצרות. אם יש לך שני זקיקים אז הם ישתחררו במרווח של כמה שעות אבל בעיקרון אוביטרל גורם לשחרור הביציות של כל הזקיקים זו הסיבה גם שאם יש לך שלושה זקיקים, יש גם סיכוי לשלישייה

רi תם

New member
מזל טוב

גם אני אמא לתאומים וגם אני זוכרת בדיוק את היום, הרגע, האופן בו נתבשרתי שיש לי תאומים.
ילדיי בני 4 וקצת. מסכימה מאוד עם מה שכתבה ג'ימינית, תאומים הם קסם! אושר גדול! חוויה שצריך להערך אליה באופן מיטבי ומקדים.
ההתחלה לא הייתה קלה אבל צולחים אותה ואפשר לצלוח אותה מצוין עם הערכות מקדימה, פיזית , חומרית ונפשית.
קחי את הזמן להתרגל, לעכל, לצחוק ולבכות, להתקדם צעד צעד.זמן לעצות ולהכנות יגיע.
שיהיה לך היריון עגול, בריא, שמח, שתהני בכל שלביו.
מ ז ל ט ו ב

אמאנחל

Member
מנהל
שיהיה בשעה טובה

אכן הרבה לעכל.
&nbsp
שיהיה הריון טוב ובריא, והרבה אושר בסופו.

למעלה