גיליתי שה - PTS היא

• פותח הנושא blg
  • פורסם בתאריך

blg

New member
גיליתי שה - PTS היא

DISORDER המשמעות היא שהתגובה הפוסט טראומטית היא לא אפיזודה חד פעמית אלא משהו מתמשך למדי. עוד גיליתי שהיא נחשבת להפרעה הנפשית חמורה שקשה מאוד לטפל בה. ולמה כל זה מעניין בכלל? דיכאון פוסט סרטן חווינו חלקנו (הגדול?) דיברנו על זה. אני חשבתי שזה מאחורי, עד שקרה הדבר המבאס הבא (הבחור הנחמד, לא מבין מה טוב בשבילו...) כך או כך זה זרק אותי למקומות שממש קיוויתי שלא אהיה בהם יותר. בסה"כ יצאנו כמה שבועות ולוקח לי אותו פרק זמן להתגבר, כולל דיכאון חמור וקשיי תפקוד... אני מצליחה לכתוב עכשיו בעיקר משום שאני כבר מתאוששת (יש לי חברים מדהימים!!) אבל אני ממש מקווה שהחיים שלי לא עומדים להראות ככה מעתה ועד עולם - כל משברון קטן הופך לטרגדיה קולוסואלית, אובדן תקווה, ו ש ב י ז ו ת מחרידה - זה פשוט נורא!! למישהו יש מילות עידוד בשבילי?! מישהו חווה התנהלות דומה? האם השבועיים הללו היו מינימום מקומי בדרך למקסימום גלובלי? (כן, מושגים ממתמטיקה, אצלי, הייתם מאמינים?) ואני מקווה שכולכם בטוב.

...חושבת...

חושבת שמנת חלקם של רבים מהאנשים שמתמודדים או שהתמודדו עם מחלת הסרטן זה דיכאון מסויים, או שינוי דרמטי בראייה של החיים... לצערי, טרם הספקתי להתמודד עם פוסט סרטן, אבל חלק גדול בקבוצת התמיכה אליה אני שייכת בחוסן, הם אנשים שחוו סרטן בעבר ו"לומדים להתמודד עם החיים" בדרך חדשה, אחרת. ממליצה לך לנסות להצטרף אל המקומות הללו שמאגדים אנשים רבים שחווים דברים דומים למה שאת מתארת, כי מאמינה שיש חוזק ועומק שקשה להגיע עימם עם אנשים יקרים וטובים, שהם החברים של "פעם"... בכל אופן, אני למדתי, שזה הדבר הטוב ביותר בשבילי, להיות במקומות שכאלה, לחוות עם אנשים שחווים דברים דומים את החיים. למדתי ללמוד לאמץ לעצמי דרכים חדשות של התמודדות, ללמוד לחוות את המציאות דרך עיניים בריאות יותר, מעיני, שהיו חולות והביאו אותי למצב בו הגעתי להיות חולת סרטן. מאחלת לך הרבה אור והמון אהבה, blg יקרה, ותמיד.. אבל תמיד הדלת שלי פתוחה לרווחה... (המייל שלי הוא - [email protected]) אילת.

rubber duck

New member
כמה מוכר וכמה מעצבן

כל התרסקות כואבת עליות וירידות הן מעצבנותתתתתתתתת ומצד שני ככל שמתרחקים מהסרטן כך זה משפיע פחות וקשה הרבה פחות וגם התדירות פוחתת מעבר לזה תני לעצמך את הזמן להתמודד עם המשברון ועבירי הלאה
שרון

blg

New member
תודה על ההתיחסות!

הימים משתפרים לי. אפילו על ההוא אני כבר חושבת בלי כאב - סימנים של התגברות.

למעלה