תודה!מליון חיבוקים ונשיקות לה ושריקה ידידותית
ללייבוביץ', ולשאר החיות ד"ש ותודה ענקית לבתך המקסימה והמוכשרת נורא על הציור שנתלה לאחר כבוד על הדלת. חברו וחברים- עברתי חוויה מדהימה בסופ"ש האחרון. ביום שישי בעלי ואני העברנו בהתנדבות סדנה ליצירת בובות משקיות ניילון (מיחזור היא מילת המפתח) לילדים בדואים מהפזורה שבסביבות ערד. הודענו שנגיע ב14:00 והילדים שלא אמורים ללמוד ביום שישי ולכן אין להם הסעה הגיעו ברגל בחולות ממרחקי הליכה של שעתיים ויותר וחיכו לי בבית הספר עוד משמונה בבוקר! העברנו 4 סדנאות. הילדים מקסימים מוכשרים, קשובים וצמאים לידע ולהפעלה. בסוף הפעילות חיכתה לנו בחדר המורים ארוחת מלכים בדואית של מגש ענקי עמוס אורז, בשר וירקות, חומוס, סלט, חמוצים ופיתות. המנהל והמורים גם מקסימים ועזרו לי מאוד באירגון ובתירגום. ואפילו למדתי כמה מילים בערבית (ג'סם, קורון, רג'ל...). משם נסענו עם מארחינו הנפלאים מערד לטיול רכבי-רגלי קצר בסביבה וחזרנו אליהם לאירוח נפלא בביתם היפהפה עם גינה בסגנון מדברי ונוף עוצר נשימה. בבוקר נסענו איתם לכיוון הערבה אל הסדנה הבאה שחיכתה לנו ביישוב הפסטורלי ספיר בו גרה חגית המקסימה עם ביתה והמון חיותיה. בדרך התחיל טפטוף שהפך עד מהרה לגשם שוטף עם מטחי ברד. תוך דקות ספורות התחילו לרדת מפלי מים מדהימים מהסלעים שמעל לצידי הדרך ושטפון איים לתקוע אותנו בדרך. למזלינו ולמזל ילדי הערבה ייצאנו מתחומי הענן כשחצי נו את גבול מדבר יהודה בואכה הנגב. הגענו בזמן ואריק בעלי רץ לעזור לשחקן דוד שילמן להקים את התפאורה להצגתו "מיחזורו של דון-קישוט" אותה עיצבתי. אני בינתיים התארגנתי לקראת הסדנה שאחרי ההצגה, בה הכנו את "שדי הניילון" מההצגה, והוספנו פיות ניילון, אלפים, גמדים, נסיכות וחיות מניילון. הילדים היו חמודים, מוכשרים ויצירתיים והמציאו המון ואריאציות חדשות. ההורים גם השתתפו והיה ממש כיף. כדי שהחוויה תהיה מושלמת קפצנו לביקור אצל חגית מהמדבר והיכרנו את ביתה המקסימה וחיותיה האנושיות. למדנו שיש תרנגולות שמתנהגות כמו כלבים, כלבים שמתנהגים כמו אנשים, חתולים שקופצים כמו ארנבים ותוכים ששרים את נעימת הפתיחה של החבובות. היה פשוט מדהים! תמונות בימים הקרובים.