גילמור = אלוהים

lunatic2

New member
גילמור = אלוהים

גילמור הוא אלוהים (או מינימום אליהו הנביא) ווטרס הוא הסגן שלו

Marmaduke

New member
חברים תכירו..

זה יואב מתופף וגיטריסט דגול וגם מעריץ מטורף של פינק פלויד... הוא יהיה תוספת רצינית לפורום..

adiville

New member
על זה אפשר להתווכח.....

מי האלוהים ומי הסגן...... אני אישית עדיין לא החלטתי
אבל שניהם מאסטרים ברמה שאי אפשר לתאר אותה !!!

Marmaduke

New member
אוקי זה פשוט...

רוג'ר הוא אל המילים!! וגילמור הוא אל המוזיקה!! ןכמובן כל השאר.. קופידון, זאוס, ונוס, ארטמיס, פטרון, אפולו והרמס... ובלה בלה בלה!

edlessme

New member
רוג'ר... אההה... סגן...

אני הולך להתחיל פה שטף של תגובות זועמות אבל לדעתי מוריסון קצת לוקח את רוג'רס מבחינה לירית...

אפילו שאני חולה על הפינק פלויד ו

אפילו שזה פורום של הפינק פלויד אני מרשה לעצמי לאמור שג'ים מוריסון הוא המלך! אבל מצטערת לאכזב אותך אם אתה מדבר על ליריקה ווטרס לוקח!

מה הוא לוקח?

חשבתי שהוא הפסיק עם הסמים. איך לעזעזל שופטים כותבי שירים?, שיר זה דבר אישי הוא עובד על כל אחד בצורה אחרת

חחחח מעשן מידי פעם....

האמת אני מסכימה איתך לכל אורך הדרך שיר אפשר או לאהוב או לא לאהוב וקשה להשוות אותו לשיר אחר.. אבל טקסטים לפי דעתי אפשר להשוות למרות שזה עיניין של טעם אישי... ועל טעם וריח אתה יודע....

edlessme

New member
דווקא איפשהוא אפשר להשוות..

כלומר... נכון. אתה בהחלט לא ממש יכול לקחת טקסט אחד ולהשוות אותו לאחר ולהגיד "היי זה טוב יותר"... אחרי הכל.. "אל תשפוט את חברך לפני שראית דרך עיניו" (פתגם אמיתי!). אבל אני מאמין שאיפשהוא בהחלט ישנו מקום מסויים להשוות את הטקסטים של אומן א' לטקסטים של אומן ב'... כי אם אתה לא יכול להשוות טקטים אז גם הדבר השלול ביותר הופך לעמוק. בנוגע לנושא הזה... אני אמרתי שהמילים של מוריסון יותר טובות משל רוג'רס או ווטרס.. אבל אני מאמין שפה אולי נימצאת הטעות שלי... זה הכל בטעם האישי שלי... אולי אלייך מדבר יותר טקסט שניכתב על אביו של ווטרס בשעה שאלי מדבר קצת יותר החייל הלא ידוע... זה באמת הכל עניין של טעם וריח...

CaerBannog

New member
משו קטןן בקשר לווטרס וכתיבה

אין ספק שהוא מאוד יודע להתנסח, ובמחינת המילים הוא די מעניין וכו', אבל יש לי בעיה איתו, הוא ישיר ופשטני, לא? יש שירים מוקדמים יחסית שהם קצת יותר מורכבים, אבל לא משו היסטרי, הכתיבה שלו מתבססת על מטאפורות פשוטות במקרה הטוב, וסמוכטה ישריה בפנים במקרה הרע, אולי לא לכולם זה מה שחשוב בכתיבה, אבל לי כן. בגלל זה מוריסון נמצא לדעתי ברמה יותר גבוהה, הוא ממש משורר והשירה שלו, ברובה מאוד מעניינת ויכולה להתפרש בהרבה דרכים שונות הוא לא היחיד כמובן, אבל מכיוון שהוא כבר הוזכר פה

rainbow demon

New member
הדורס לא רעים

אישית הם אצלי בד"כ בתור מוזיקת רקע, ולא בתור מוזיקה שאני מתעמק בה במיוחד סביר להניח שכשייגמרו הבגרויות וסופסוף אני אוכל להתרכז בדברים שאני באמת רוצה לעשות, אני גם אעשה איזה חרישה רצינית על הדורס:)

כן אפשר להשוות שירים

גם כתובים וגם עם מוסיקה, אפשר לקבוע פרמטרים מסויים ולשפוט לפיהם, רמת השפה מורכבת המטאפורה ומידת הרגש המובעת, למשל, אבל בסופו של דבר שיר נשפט לפי כמות הרגש שהוא מעורר במאזין ואת זה אני חושב שאפשר למדוד. רוג'ר ווטארס למשל הוא דוגמא לנושא הזה, הכתיבה שלו פשטנית הרעיונות שחוקים, והמטאפורות שלו ברורות מאליהן ובוטות, תחפש קשה לא תמצא אצלו תחכום, אבל מה, האיש יודע לעורר רגשות אצל המאזין, אני לא עד כמה הוא היה מצליח לעורר רגשות במנותק מהמוסיקה, אבל בשילוב המוסיקה הוא אכן מצליח להוציא מהמאזין (במיוחד עם אותו מאזין צעיר) אמצויות מאוד חזקות וזה בסופו של דבר מה שחשוב בשיר.

adiville

New member
עוד משהו בקשר לווטרס

אין לו קול מדהים במיוחד אבל הוא יודע להשתמש בו כמו שצריך. אני מאוד אוהבת כשהוא נותן את הטונים הגבוהים שלו. אבל אין ספק שלגילמור יש קול יותר יפה, יותר צלול.

למעלה