ואולי פשוט אין להם זמן לשאלות מוסר?
תראה, אני מתנגדת לעצם הרעיון הבסיסי שיש קורסים להכנה לפסיכומטרי. אפילו בתחום הזה, שאמור להיות אחד התחומים האובייקטיביים היחידים שנותרו במערכת החינוך, שוררת עכשיו סלקציה על פי מעמד סוציו אקונומי (או במילים אחרות: למה שכל הצפונבונים שמשקיעים מליונים במורים פרטיים יקבלו ציון יותר טוב ממני?). אבל להבדיל ממך, כשאני אנסה להתקבל להדרכה בקורס פסיכומטרי (ואני בהחלט אנסה) אני אשתדל לא לזרוק להם בפרצוף את מה שאני באמת חושבת עליהם, אלא לדבר על כל הדברים שהקורסים האלה תורמים לאנושות (מסע הפרסום של קידום למשל, קידם את האבולוציה בעוד שלב חשוב בדרכנו לרגרסיה קולקטיבית לתקופת האבן). בכל מקרה, בתור מישהי שלמדה לבד לפסיכומטרי שלה (ודווקא קיבלה ציון ממש לא רע, טפו טפו) אני יכולה להגיד לך שחלק מההצעות שלך הן ממש לא שימושיות. בלמידה לפסיכומטרי יש שני עקרונות: 1. לשנן בעל פה (נוסחאות, מילים) וכמה שיותר. 2. לפעול בשיטתיות (היגיון, מתמטיקה), ולא לעשות טעיות קטנות ומעצבנות. מילון אוקספורד? משחקים? זה לא גן חובה פה. קבל כרטיסיות ותלמד בעל פה. תפעיל את תעלות ההגיון של המוח. ובקשר למתמטיקה- מה שקובע זה באמת המהירות, ככה שצריך פשוט לעשות הרבה הרבה תרגילים מהסוג. (חשבת פעם למה ספרי ההכנה הם כאלה עבים? תרגול, חברי היקר, תרגול.) רוב השאלות בפסיכומטרי הן סטנדרטיות, ככה שמקוריות לא ממש תעזור לך. אני יודעת שכל שיטת הראש הקטן הזה היא מרגיזה לאללה, אבל אופי ההכנה הוא כאופי המבחן. אולי כדאי שתפנה למי שכותב את המבחן, ותנסה לשנות את הפסיכומטרי עצמו. אז גם שיטות הלימוד יהיו מקוריות יותר. זהו. מקווה שעזרתי, ואולי עוד נתראה בקורס המדריכים. דומיניק נ.ב: אני בי``ב עכשיו. האם אני יכולה להתחיל להדריך בקורס כבר בקיץ הזה? (אם כן, בבקשה תנו לי מספר טלפון/פקס שבו אוכל לשלוח קורות חיים).