גיל המדריך הזקן ביותר בפסיכומטי

גיל המדריך הזקן ביותר בפסיכומטי

א. מה גילו של המדריך הזקן ביותר בפסיכומטרי? ב. האם בקבוצות יש הפרדה בין רמות שונות של רקע מתמטי (למשל: 3, 4, 5 יחידות במתמטיקה)? ג. האם גם עברית מלמדים במסגרת הפסיכומטרי, או שאומרים לכל אחד ללמוד בעל-פה בעצמו ולבדו רשימות מילים? אגב, פניתי לכל המכונים בארץ להדריך שם, ושום מכון לא ענה לי כלל. ההשערה שלי היא כי הסיבה לכך היא גילי המופלג.

roni_m

New member
אולי תאמר מה הרקע שלך, ואז אפשר

יהיה אולי לדעת אם זו אכן סיבת הדחייה. מתי נבחנת בבחינה הפסיכומטרית? כמה קיבלת בה? מה עיסוקך? בן כמה אתה? האם עסקת בהדרכה? וכו`.

תעודת הלידה וסיבות נוספות

מובן כי ייתכנו סיבות רבות לכך, ששום מכון לבחינות פסיכומטריות - לא ענה לי. כדי לבודד את נושא הגיל, ביקשתי לדעת מה גילו של המורה הפסיכומטרי הזקן ביותר. אגב, בפניותיי למשרדי פרסום - לצורך תעסוקה - אני מציין כי אני שונא פרסומות, אך מוכן להתפרנס מהן. מובן כי רעיון הבחינות הפסיכומטריות - בעולם וגם בארץ - אינו הרעיון החכם ביותר מבחינה מתודולוגית ומבחינות נוספות. עצם הרעיון של ניבוי הישגים לתואר ראשון - מופרך מיסודו ומעיקרו. המוסדות להשכלה גבוהה היו צריכות לפתח כלי (אפילו סטטיסטי) לניבוי הישגים לתואר שלישי, כי התואר השלישי חשוב למוסדות להשכלה גבוהה -הרבה יותר מהתואר הראשון. היתרון הגדול של הבחינות הפסיכומטריות הוא, כמובן, האפשרות לבחון במהירות קהל גדול של מועמדים, ולנפות בקלות חלק מהם. מדוע לא מסתפקים המוסדות להשכלה גבוהה - בתעודת בגרות? כי היא, כנראה, לא אמינה דיה לטעמם (לפחות במקצועות הנדרשים יותר במוסדות אלה). יש לי, כמובן, דעות (או, לפחות, תהיות) לגבי עצם הלימודים במכונים הפסיכומטריים השונים לקראת הבחינות הפסיכומטריות. מובן כי לא היססתי להביע דעות אלה במכתבים ששלחתי למכונים אלה. אין ספק כי דעותיי יכולות להיות סיבה נוספת לכך, שלא זכיתי למענה משום מכון.

dominik

New member
ואולי פשוט אין להם זמן לשאלות מוסר?

תראה, אני מתנגדת לעצם הרעיון הבסיסי שיש קורסים להכנה לפסיכומטרי. אפילו בתחום הזה, שאמור להיות אחד התחומים האובייקטיביים היחידים שנותרו במערכת החינוך, שוררת עכשיו סלקציה על פי מעמד סוציו אקונומי (או במילים אחרות: למה שכל הצפונבונים שמשקיעים מליונים במורים פרטיים יקבלו ציון יותר טוב ממני?). אבל להבדיל ממך, כשאני אנסה להתקבל להדרכה בקורס פסיכומטרי (ואני בהחלט אנסה) אני אשתדל לא לזרוק להם בפרצוף את מה שאני באמת חושבת עליהם, אלא לדבר על כל הדברים שהקורסים האלה תורמים לאנושות (מסע הפרסום של קידום למשל, קידם את האבולוציה בעוד שלב חשוב בדרכנו לרגרסיה קולקטיבית לתקופת האבן). בכל מקרה, בתור מישהי שלמדה לבד לפסיכומטרי שלה (ודווקא קיבלה ציון ממש לא רע, טפו טפו) אני יכולה להגיד לך שחלק מההצעות שלך הן ממש לא שימושיות. בלמידה לפסיכומטרי יש שני עקרונות: 1. לשנן בעל פה (נוסחאות, מילים) וכמה שיותר. 2. לפעול בשיטתיות (היגיון, מתמטיקה), ולא לעשות טעיות קטנות ומעצבנות. מילון אוקספורד? משחקים? זה לא גן חובה פה. קבל כרטיסיות ותלמד בעל פה. תפעיל את תעלות ההגיון של המוח. ובקשר למתמטיקה- מה שקובע זה באמת המהירות, ככה שצריך פשוט לעשות הרבה הרבה תרגילים מהסוג. (חשבת פעם למה ספרי ההכנה הם כאלה עבים? תרגול, חברי היקר, תרגול.) רוב השאלות בפסיכומטרי הן סטנדרטיות, ככה שמקוריות לא ממש תעזור לך. אני יודעת שכל שיטת הראש הקטן הזה היא מרגיזה לאללה, אבל אופי ההכנה הוא כאופי המבחן. אולי כדאי שתפנה למי שכותב את המבחן, ותנסה לשנות את הפסיכומטרי עצמו. אז גם שיטות הלימוד יהיו מקוריות יותר. זהו. מקווה שעזרתי, ואולי עוד נתראה בקורס המדריכים. דומיניק נ.ב: אני בי``ב עכשיו. האם אני יכולה להתחיל להדריך בקורס כבר בקיץ הזה? (אם כן, בבקשה תנו לי מספר טלפון/פקס שבו אוכל לשלוח קורות חיים).

psymaster

New member
ייתכן

יכול להיות- תשלחי קורות חיים לכתובת ה- e-mail שלי: [email protected] ואני כבר אעביר זאת הלאה. אגב תשובה יפה...

psymaster

New member
אתה מערבב כל כך הרבה נושאים...

גילו של המדריך הזקן אינו ידוע (כנראה 30+) אין הפרדה לפי רמות! מלמדים גם עברית. חוץ מזה נראה לי שכדי לעבוד במקום מסויים (כל שהוא) רצוי להביע קצת סימפטיה למקצוע המדובר, וכדאי להימנע מהבעת דעות השוללות את עצם קיומו של מקצוע זה.

מוסר ויחס למקום עבודה

סליחה שאני מערבב נושאים שונים. אשלח אפוא תגובה נוספת בעניין הרמות במתמטיקה. לעניין הסימפטיה למקצוע, שבו רוצים לעבוד: א. נניח כי אני רוצה לעבוד (או שאני עובד) במפעל סיגריות. האם עלי להביע קצת סימפטיה למפעל כזה? ב. האם יש איזשהו אדם עם טיפת מצפון וקמצוץ מוסר וקורט יושר אינטלקטואלי - שאין לו ביקורת כלפי מקום העבודה שלו, ובייחוד כלפי מקום עבודה פוטנציאלי? ג. האם אין שום חבר בפורום, המסוגל לשלול את הטענות הענייניות שלי? ד. כל אדם אינטליגנטי מבין כי בחינות פסיכומטריות לא מודדות יצירתיות, ומי שמגיע ל-800 בפסיכומטרי - אינו בהכרח יצירתי; ולא עוד אלא שחלק ממכריו יכולים לחשוב אפילו שהוא לא חכם גדול, ואולי אפילו טיפש. ה. המהימנות והתוקף של בחינות פסיכומטריות אינו בהכרח גדול מזה של מכונת אמת. מחר יכולים ראשי האוניברסיטאות להחליט, כי כל המועמדים חייבים להיבדק במכונת אמת, שהרי איש מדע חייב (לכאורה) להיות דובר אמת. מחרתיים יוקמו מכונים, שיכינו את המועמדים להצליח בבדיקות של מכונת האמת. ובשבוע הבא יקומו חסידים של מכונת האמת, ויבואו בטרוניה על המקטרגים על בדיקה זו. אני בטוח כי יש דוגמאות מוצלחות יותר, ומזמין את חברי הפורום להביא דוגמאות כאלה. אגב, במאה הקודמת התחילו בלימודים הומניסטיים בטכניון, לאחר שסטודנטים התבקשו לתכנן צינור דם מחיפה לאשדוד, ושום סטודנט לא התעניין מדוע צריך בכלל צינור כזה.

הרמות במתמטיקה בפסיכומטרי

האם באמת אין מפרידים בין רמות שונות של תלמידים בקורסים במתמטיקה במכונים הפסיכומטריים השונים? עד כמה שידוע לי, רמת המתמטיקה בבחינות הפסיכומטריות מתאימה לכיתה י`. תלמיד טוב במתמטיקה אמור, לפי עניות דעתי, לענות בקלות ובמהירות על שאלות אלה, ללא שום מורה וללא שום מכון. קשה לי להאמין שכל מעשי הקוסמות של כל המכונים למיניהם - יעילים יותר מהגישה ``האינסטינקטיבית`` של אותם תלמידים. נדמה לי כי חלק מהשאלות הן בתחום החשבון, וחלק אינן חורגות מפתרון שאלה בנעלם אחד, כשהמשוואה המתאימה היא ליניארית.

עברית בפסיכומטרי

לבי לבי לחלק ניכר מאלה הצריכים להתכונן לצורך בחינה בעברית בפסיכומטרי. בחלק מהמכונים צריכים התלמידים לשנן ``בוחטה`` של מילים מדי שבוע בשבוע. ממש רחמנות על תלמידים אלה. הצעתי לכל המכונים להפוך את ההכנה למעין משחק. מובן שהמשחק, שאני מציע, אינו הפתרון היחיד, ואני מתאר לעצמי שמכונים שונים יוכל להמציא משחקים מוצלחים יותר מההצעה שלי. מה אני מציע? שהתלמידים יבחנו את המורה בשאלות בעברית (מובן כי התלמידים יכולים גם לבחון זה את זה). בכיתה יהיה לפחות מילון אחד עברי-עברי (אני מעדיף, כמובן,את אבן שושן הזקן והטוב), כמה לקסונים לועזיים, מילון ממוחשב (היחיד המוכר לי הוא ``רב-מילים``, אבל נדמה לי כי גם לאיתן אבניאון יש מילון ממוחשב), ותלמידים שונים יחפשו במקורות השונים. גם האינטרנט זכור לטוב. לסנונית יש ``ספרות קודש``, וגם מנוע החיפוש של ``נענע`` מחפש בספרות הקודש של סנונית. אם מישהו מכיר מנוע חיפוש טוב יותר בעברית, אל יתבייש לספר לי (וגם לשאר משתתפי הפורום, כמובן). אפשר, כמובן, לחקות תוכניות טלוויזיה, העוסקות בטריוויה, ולנסות להפוך את שיעורי למידת המילים למשהו קצת יותר מעניין.

למעלה