גיל המעבר

havaberman1

New member
גיל המעבר

האם ברפואה משלימה יש תחומים שעוזרים להתגבר על תופעות "גיל המעבר"?

ub8

New member
כמובן

דיקור סיני, נטורופתיה, טפולי מגע (רפלקסולוגיה, עיסוי, שיאצו), פרחי באך, הומאופתיה.
יותר חשוב מהשיטה זה לבחור המטפל הנכון לך!

0 אור 0

New member
מה שהוא אמר

ShiatsuMatan

New member
גיל המעבר ברפואה הסינית

הי,
ברפואה הסינית, גיל המעבר (במיוחד אצל נשים) מתאפיין בגלי חום במיוחד בשעות אחה"צ והערב. בסינית זה נקרא חוסר יין (כמו שיש יין ויאנג עם הכדור השחור והלבן... ). בחוסר יין ישנן הרבה מאוד תופעות בגוף. יש נשים שאצלן זה מתחיל בגיל 40 ויש בגיל 60. יש קשר מאוד הדוק גם לגנטיקה של האישה, אשר ברפואה הסינית זה נקרה JING (זהו הצ'י המולד שאיתו אנו נולדים ולאט לאט 'נגמר' ומתבזבז, עקב מחלות, לידות ועוד).

ניתן לתת טיפול משלים טוב בדיקור ושיאצו ואף צמחים, כדי מעט להמעיט ואף להיטיב עם תופעות הלוואי שיש. ממליץ לבדוק באזורך היכן יש מטפל/ת מתאים.
בהצלחה :)

מתן אוסטרובסקי
מטפל שיאצו מומחה.
google.com/+ShiatsuMatanOstrovsky
https://www.facebook.com/shiatsu.matan

0 אור 0

New member
אני חולקת עליך

שמעתי פעם מרופא במחלקה פנימית , שהרבה פעמים ההתייחסות שלהם שונה כאשר מגיע קשיש עם אותה מחלה כמו אדם צעיר - כביכול טבעי שבגיל זקנה הבנאדם יסבול מהבעיות האלו, ולכן לא מטפלים.
בדומה לכך, הרבה מהתופעות של "גיל המעבר" הן ממש לא הכרחיות, ונובעות מחוסר איזון הורמונלי או חוסר איזון אנרגטי אחר , שהם בתורם יכולים להתחיל מתופעות לאחר לידה, מסטרס, מתזונה לא נכונה, מאורח חיים לא פעיל מספיק ...
הגישה שבה מקבלים את התופעות הללו כ"גיל מעבר" ולכן דואגים להקל על הסימפטומים במקום לרפא, היא גישה לא נכונה.
ומה הקפיץ אותי כל כך??
כשהייתי בסביבות גיל 40 הוכרזתי רשמית על ידי רופא הנשים שלי כ"גיל מעבר", הוא באמת ציין שזה קצת מוקדם אבל לחלוטין לא חריג. ומעבר לזה שכבר שנתיים לא היה לי מחזור, גם הבדיקות הצביעו על כך.
למזלי בשלב הזה של חיי נפגשתי עם מישהי שסיימה את הבכיר ברפלקסולוגיה ורצתה להתאמן על עוד מישהו מעבר לסטאז'
היא הראשונה שהסבירה לי שהרבה מהבעיות שלי נובעות בכלל מחוסר איזון הורמונלי שהדרדר..
אחרי שתי סדרות של טיפולים חזרתי לחיים, הגוף שלי התעורר וחזר לתפקד כשורה, וגיל המעבר שלי נגמר , ורק בימים אלו הוא דופק בהיסוס בדלת ומבקש רשות להכנס
בינתיים , בשנים שעברו למדתי רפלקסולוגיה ועוד שיטות הוליסטיות, וגיליתי שיש חיים אחרי אובדן הג'ינג - יש תרגילים לא מעטים שמגיעים מעולם היוגה, הטאו והטנטרה שמחדשים את האנרגיה על ידי התחברות עם האנרגיה מסביבנו
ואם אני, שיושבת מרבית זמני מול המחשב, ולא אוכלת מי יודע מה בריא, משתפרת כל הזמן, אז רק תחשוב מה אפשר להשיג על ידי אורח חיים ממש בריא
&nbsp

ShiatsuMatan

New member
הי...

אור,
אני מסכים איתך לגמרי שתזונה יכולה לשפר את המצב וכן גם אורח חיים בריא וספוטיבי. אך פעם לא טענתי אחרת ואפילו בכל מקום (בד"כ) אני מציין זאת. המלצתי על דיקור או שיאצו כי דובר פה על רפואה סינית. בכל מקרה, לגבי הרפואה הסינית (ולא הקונבנציונלית שאומרת דברים אחרים ולא רפלקסולגיה), לפי רפואה זו בגיל המעבר יש תופעות מסויימות. כמובן שהתופעות הן שונות ולא כולם מופיעות. הן גם יכולות להתרחש גם לא בגיל המעבר. השאלה בפורום הייתה אם יש אפשרות לתת מענה לבעית גיל המעבר ברפואה הסינית. לפחות ככה אני הבנתי. בכל מקרה חבל שדבר זה "הקפיץ" אותך.
דרך אגב, מעבר לכך שהרפואה הקונבנציונלית שונה לגמרי מהתורה הסינית, הנה כמה דברים עליה:
1. אצל הסינים לרוב לא מטפלים בסימפטומים אלא בשורש הבעיה (מוזמנת לבדוק אצל כל מטפל, שלפני כל מפגש ובמיוחד הראשון יש תשאול זה לרוב לוקח בין חצי שעה לשעה). לפי כל הפרטים והאבחנה, מטפלים בשורש הבעיה).
2. ההפך מהרפואה המודרנית שנותנת תרופה לכאב ראש כדי להקל על הסימפטום, ברפואה הסינית אין תרופות. יש צמחים. הם הכי טיבעיים שיש ומשפיעים בצורה משמעותית על הגוף.
3. הרופא שאמר שהגדיר אותך בגיל המעבר הוא רופא מודרני ולא סיני. כאמור זה שונה. אני לא מנסה להתווכח איתו. לא למדתי רפואה מודרנית.
4. ג'ינג ברפואה הסינית עם השנים נגמר. אי אפשר להוסיף. אפשר רק לשמר. כמו שאמרת ונכון - ע"י איזון נכון של אוכל, אורח חיים בריא וספורטיבי וכו. זה מצויין. לצערי (ואת יכולה לקרוא על כל בכל מקום באינטרנט) ברגע שנגמר סופית הג'ינג - האדם מת. זו התורה הסינית. גם ריבוי של סקס למשל ולא פעמיים ביום במשך שנה גורם ל'בזבוז' ג'ינג. זה לא אומר שמישהו שעושה סקס 5 פעמים ביום במשך 3 שנים הוא מת. כנל לגבי ריבוי לידות שגורמות לאישה לאבד את הג'ינג - ונשים שיש להם גם 12 ילדים עדיין חיות באושר. זו לא סתירה.
5. נתת מקרה פרטי שלך ואני לא חולק על מצבך שהיה, אבל יש עוד מקרים דומים ושונים. כל אדם והאבחנה שלו. סטרס גורם להרבה מאוד דברים (אפילו לעיוורון) אבל לא לתופעות של גיל המעבר. יכול להיות, אבל לפחות לא שידוע לי על כך ממה שלמדתי. תמיד יש לבצע תשאול, בדיקת הדופק של המטופל, בדיקה של הלשון ועוד אבחנות מהרפואה הסינית כדי לקבוע את מצב המטופל ולפיה לגשת לבעיה (ובדרך כלל זו לא בעיה אחת. מניסיון).

בכל מקרה, ישנן עוד שיטות בהרבה תחומים שעוזרים. אני שמח שאת לומדת כמוני וכמו כולם עוד שיטות חדשות, פתוחים לשמוע עצות חדשות ותחומים חדשים שלא הכרנו - בשביל זה אנחנו פה. תודה על ההסבר שלך.

לסיכום - שילוב של כל הדברים תמיד מומלץ ביותר.
יום טוב :)

0 אור 0

New member
הנקודה העיקרית שהקפיצה מד אחד וחשובה לך כמטפל מצד שני

היא שלמרות שיש זמנים בהם התהליך הנכון הוא קבלה של דרך הטבע , ישנם זמנים, שגיל המעבר הוא אחד מהם, שבו הנטיה של רבים, מערביים כ"סיניים" היא להסתפק בטיפול בסימפטומים ובהקלה, כי הרי המקור "ידוע", בעוד שהעמקה נוספת תגלה שאפשר להחזיר את הגלגל
מסכימה אתך בכך שהידע של הרפואה הסינית מספיק מעמיק, והכלים מספיק עוצמתיים , כדי שגם אם המטפל לא מספיק מודע, הטיפול בכל זאת יהיה בכיוון שאני מדברת עליו
לגבי חידוש האנרגיות . גם אני כך למדתי פעם , שהפראנה רק אוזלת , ואפילו בנגיעות שלי ברפואה סינית (שחלק ממורי הגיעו מהאסכולה הזאת ) שמעתי על הג'ינג. אך בזמן האחרון נחשפתי לידע חדש (בשבילי - עתיק מבחינת המקור שלו) שיש טכניקות לחדש את האנרגיה ברמה מסויימת
מכיוון שאתה מגיע מהאסכולה הסינית , אמליץ לך להפגש עם נושא הטאו
בהצלחה
&nbsp

למעלה