תזונה לגיל המעבר
שלום לך vivi, ברפואה המשלימה מגדירים את האנרגיה בגוף כ- "צ'י" שמורכב משני מצבים: יין ויאנג. יין - קור,רטיבות,נטייה ללילה,חורף יאנג - יתר אנרגיה,יובש, קיץ, צמאון, אש, יום, חום. בגיל המעבר יש עלייה ביאנג וירידה ביין, אפשר לאזן זאת באמצעות תזונה נכונה: יש להימנע ממאכלים מגרים , כגון: קפה,אלכוהול,פלפל חריף,חרדל,הל,קינמון,שמן סויה,אגוזים. כדי לחזק את היין מומלץ: חיטה,גריסים,טופט,שעועית,עגבנייה,סלק,אננס,בננה,ענבים,תפוח,אבוקדו,מנגו,ביצים,ברוקולי,כרוב,טחינה,סרדינים. כמו כן מאכלים חמוצים מקלים על הזעות וגלי חום כמו- קיווי,זיתים,יוגורט,אננס,עגבנייה,ענבים. להימנע מאכילה בלילה, לסיים ארוחה אחרונה ב-19:00 בערך. יש להרבות באכילת מוצרים שעשויים מסויה, גם עוזר במניעת בריחת הסידן(למניעת בריחת הסידן מומלץ גם לאכול-סרדינים,טונה,דגים,פירות יבדים,גבינות).