גיל חצי שנה

נ ע ה1

New member
גיל חצי שנה

שלום יעל, אני קצת מרגישה שאני "מזניחה" את בתי הקטנה בת כמעט חצי שנה ובד"כ נותנת לה "להתעסק" לבד עם הנשכנים שלה וכד'. אז אני רוצה "לליישר קו" ולוודא איך עוד אפשר לגרות אותה: אז מה מומלץ לגיל חצי שנה? אוניברסיטה, נשכנים ? מה עוד? איך אפשר לשים לה את הספר התלת מימדי של טייני לאב - כשהיא על הבטן? יש עוד תנוחות שרצוי לשים אותה חוץ מהגב והבטן (היא עוד לא מתהפכת אבל מזיזה את הראש לצדדים כדי לראות ולמשוך מה שנמצא בסביבה) איזה ספרים מתאימים לגיל הזה? האם ספרים של בת שנתיים יכולים להתאים או שמשהו קצת יותר/פשוט ? רעיונות? תודה מראש!

נ ע ה1

New member
אגב

זה "בסדר" שהיא עוד לא מתהפכת? באיזה גיל אמורים להתהפך? מישהי אמרה שתינוקות שנולדים בחורף עושים הכל יותר לאט בגלל הבגדים. זה נכון? הרי היא לא יכולה להיעזר בכף הרגל כדי להיאחז במזרון כי היא בתוך הרגלית... האמנם? אני גם לא שמה אותה כ"כ הרבה על הבטן כי אני "רודפת" אחרי אחותה הגדולה ולא יכולה להשגיח עליה כל הזמן כשהיא על הבטן (אבל כשהיא על הטן היא מרימה את הראש יפה). יש לך עצה?

נ ע ה1

New member
ועוד תוספת

היא עשתה בשבועיים האחרונים התהפכות פעם אחת לכל כיוון אבל אני לא בטוחה אם המשטיח היה ישר (ישבתי לידה על המיטה) אבל היא עושה "חלקי" סיבובים (שמקשים למשל על החלפת חיתול) חוץ מזה היא מוציאה את המוצץ מהפה וגם קצת מכניסה אותו לפה ומכניסה את הרעשנים שלה לפה...

nuritco10

New member
המלצה חמה ....

גם אני עברתי את התקופה המופלאה הזו של תינוק שלומד כיצד להתמודד עם שינויי ההתפתחות שלו במיוחד במוטוריקה גסה. ובכן, קודם כל,יש לציין שיש מאמרים נפלאים ומועילים שמספקים אינפורמציה רבה באתר של שילב. את נכנסת ל"צעצועים התפתחותיים" ושם בצד שמאל יש לך מאמרים בשפע. כדאי. מלבד זאת, לגבי התפתחות מוטורית, אני ממליצה על "צעד-ראשון" זהו אתר שנותן טיפים והדרכה לגבי נושא זה. האתר הוא: www.first-step.co.il. תנסי כדאי. רק מלקרוא את השאלות של האנשים וההדרכה המתאימה שמספקים המדריכים בפורום ניתן ללמוד המון. חוצמזה, יש המון אתרים שמיועדים להורים מתחילים כגון:emama, ha-lool, dula,ועוד ועוד. רק להכנס ל- google באינטרנט ולהזין את האתרים הנ"ל וזה יופיע לך מיד. בהצלחה...

יעל כץ

New member
לא מתהפכת

נעה שלום, כדי לתת תשובה 'רצינית' צריך לראות אותה, וזה קצת קשה בדרך הוירטואלית הזו... מבחינת אבני דרך רב התינוקות כבר מתהפכים בגיל חצי שנה לפחות לצד אחד. מצד שני, היא יכולה לעשות זאת מחר, מחרתיים... אם את רוצה להיות שקטה - לכי לרופא הילדים/התפתחותי ותבקשי שיסתכל עליה. מצד שני, יתכן והתשובה היא במה שסיפרת - שהיא לא נמצאת מספיק על הבטן. עכשיו כבר אביב-קיץ. תלבישי אותה בבגדים נוחים, שימי אותה על הבטן, על משטח רך אבל קשיח מספיק. (בדר"כ מתהפכים קודם מהבטן לגב). שימי צעצועים אטרקטיביים קצת בצד. אגב, גם כשאת 'רודפת' אחרי הגדולה, את יכולה עדיין לשים אותה על הבטן כפי שתארתי.

יעל כץ

New member
בת חצי שנה

נעה שלום, לגיל חצי שנה, במצב בו היא שוכבת על הבטן (!) - מתאימים צעצועים שאפשר לחבוט עם יד אחת. למשל, מצע פעילות עם מים, דבורה מתגלגלת של פלייסקול או צעצוע נחום תקום אחר (סביבון שובב של פישר פרייס ועוד). אפשר גם אקטיביטי סנטר של טייני לאב או אקטיביטי סנטר אחר. תוף מרים או תוף הים של חלילית. * לתת לה ביד כדורים, קוביות וכו' שתוכל לחקור גם דרך הפה. * להשאיר או להוריד את הקשתות בג'ימיני, להניח אותה על הבטן, שתתפעל את הפעילויות שעל המשטח. * לתת לה צעצועים שונים שעשויים מבדים ומרקמים שונים, כדי שתחקור דרך היד והפה. * כל נושא ה"קוקו" (הופעה והעלמות שלך, של חפצים שונים וכו') מעניינים מאד בגיל הזה. אז את יכולה להפעיל לה צעצוע מסוג 'חיות קופצות' שבטח יש לך מהגדולה. את הספר של טייני לאב - פשוט תניחי מולה, שוכב.

נ ע ה1

New member
תודה + שאלה

האם כשהיא על הבטן, החיות של הגימיני הן בעצם גם "צעצועי שאפשר לחבוט בו עם יד אחת"? (מרוב צעצועים, אני מעדיפה לעשות שימוש במה שיש בבית...) ואגב, מאז שכתבתי את השאלה היא באמת התחילה להתהפך - מהגב לבטן דרך כתף אחת (בינתיים) תודה !

יעל כץ

New member
תשובה

העקרון הוא, שכשהיא על הבטן, היא נשענת על יד אחת ובשניה יכולה לחבוט בצעצוע שנמצא מולה. אם החיות שעל הג'ימיני נמצאות בגובה מתאים - אז בסדר.

למעלה