גיל עשרה חודשים

נ ע ה1

New member
גיל עשרה חודשים

שלום יעל, בתי כמעט בת עשרה חודשים. היא אוהבת לזחול על הרצפה ולחקור בפינות הבית. אני רוצה גם לתת לה משחקים ללול, לכסא האוכל ולעגלה כדי שהיא תעסיק את עצמה או תסתובב באותו מקום ולא תזחל בכל הבית (אם אני עסוקה ולא יכולה לרוץ אחריה) מה אפשר? היא קצת מתעניינת בחיות קופצות (פותחת וסוגרת לבד ולא עם הכפתור) הבעיה היא בעיקר שבעגלה ובכסא האוכל כל מה שאתן לה היא תזרוק... איזה ספרים יכולים להתאים לגילה? עוד רעיונות למה לתת לה ומה אפשר לעשות איתה? תודה מראש

יעל כץ

New member
בת 10 חודשים

לגבי משחקים בלול - מה עם אקטיביטי סנטר? הוא מכיל הרבה פעילויות. בכל מקרה, למעשה כל צעצוע יכול להתאים ללול! (בתנאי שהוא לא גדול מדי כמובן). כסא אוכל - אכן בעיה. בגיל הזה היא משליכה כל צעצוע כי היא מתאמנת בשחרור רצוני של חפצים, הצליל של הצעצוע שנופל מענין אותה ונהנית ממשחק ההופעה-העלמות של החפצים (היא כנראה קראה ספרי התפתחות!). כך שאין לי כל כך מה להציע. יש צעצועים שנצמדים לכסא האוכל, אבל יש לי הרגשה שהיא תצליח לפרק אותם ולהפיל אותם. אז לדבר אליה, להסב את תשומת לבה וכו' הם כנראה הפתרונות היחידים שעולים על דעתי בתקופה זו. עגלה - כאן כבר יש צעצועים שמתחברים לעגלה. צעצועים שנעשו במיוחד או צעצועים שאפשר לחבר אותם עם טבעת. מה עם אחד מ'פעלולוני פירות' של טייני לאב? (בננה, תפוז או תפוח) ספרים - אם היא אוהבת, נסי לתת לה ספרים קשיחים, כאלה שתוכל לדפדף בקלות. ויש הרבה כאלה כיום. אגב, אם את לוקחת בחשבון שהיא תזרוק כל דבר, את יכולה לתת לה, כשהיא בלול, מיכל (אפילו סיר) למלא בו קוביות, כדורים קטנים וכו', ולהניח שהיא תזרוק אותם אחד אחד. אמנם יהיה לך מה לסדר אח"כ - אבל זה 'תרוויחי' כמה דקות של שקט.

נ ע ה1

New member
המשך

שלום יעל, יש לה אקטיביטי סנטר (אמנם לא של TL) והיא משחקת בו לעיתים במיטה. איזה צעצועים יש שנצמדים לכסא האוכל? האם יש משהו שאפשר לתלות עם חוט כך שהיא תזרוק ותוכל למשוך? צעצועים לעגלה - אשמח לרעיונות. הבעיה היא שבטיולון שלנו אין פגוש. בעגלה אמנם יש אבל בפגוש אינו ישר כי אם בקשת אבל אני מעדיפה משהו שאפשר אח"כ, כשהיא תעבור לטיולון, להמשיך להשתמש איכשהו. יש לנו את התפוח והבננה אך שוב - הם כבר לא כ"כ אטרקטיבים כי שמתי לה אותם במיטה...אשמח לעוד רעיונות. ( גם את ג'ולי יש לנו ואת הספר התלת מימדי, אשר לא ממש נצמד טוב לעגלה, גם עם הטבעת והסקוץ' - אגב, הפלסטיק מקדימה עם החלקים הקטנים נפרד אצלנו מהספר די מזמן...) סבא וסבתא רוצים לקנות לה משהו לחג אז אני רוצה משהו טוב שבאמת חסר לה... איזה ספרים קשיחים יש? אני מחפשת משהו עם סיפור או עלילה (כמו שיש באנגלית ספרים מקרטון של ד"ר סוס) ורצוי שאפשר לחבר לעגלה. אבל אשמח לכל רעיון (חיפשתי באתר ולא כ"כ מצאתי) היא יודעת להכניס חפצים לתוך סלסלת פלסטיק אבל בלול אני פוחדת לשים לה סיר או סלסילה כדי שלא תעמוד ותטפס. כדאי לנסות אולי מקלות כביסה לסלסילה? אגב, מה לגבי מגה בלוקס? (יש לי בבית מהבת הגדולה - זה כבר יכול להתאים לה?) צבעים, מדבקות - וקדם מידי? שוב אני שואלת אם יש דברים מהבת הגדולה שאפשר כבר לתת לה...? שוב תודה מראש ! נעה.

יעל כץ

New member
המשך

צעצועים שנצמדים לכסא אוכל - לחברת ססי יש כמה צעצועים שנצמדים עם ואקום לכסא אוכל. למשל, טחנת הקסמים, הסוס הדוהר. צעצועי עגלה - אם את לא רוצה צעצוע שמתחבר לפגוש, אז כל צעצוע שיש לו טבעת יתאים. ללמאז יש מגוון צעצועים מבד שמתאימים. גם לססי, אינפנטינו ו- the first years יש כאלה. פשוט גשי לחנות ותראי משהו שמוצא חן בעינייך. ספר פעילות של טייני לאב - בתור לקוחה ותיקה של שילב, את בוודאי יודעת שאם יש בעיה עם מוצר - גשי לסניף הקרוב ודברי עם אחראית מחלקת צעצועים. ספרים קשיחים - יצאו לאחרונה מספר 'קלאסיקות' שעשויים מדפים קשיחים ועבים. למשל, מעשה בחמישה בלונים, ברכבת יושבת ארנבת, הזחל הרעב ועוד. לבייבי אינשטיין גם כן יש סדרת ספרים בנושאים שונים. תסתכלי גם על הכרטיסיות שלהם, של החיות. זה אמנם לא ספר אבל זה מאד נחמד ויכול להתאים גם לבת הגדולה שלך. הלול - אז שימי לה קופסה קטנה. אפילו את הקופסה של צעצוע מסוג 'התאם צורה'. תבדקי גם, אם סיר שטוח יכול להפוך למדרגה שתאפשר לה לצאת מהלול. או תני לה את הפילון המוזיקלי של טייני לאב. מתאים מאד לגיל הזה. מקלות כביסה - נשמע נפלא. בוודאי שכדאי לנסות. מגה בלוקס - עשוי להיות קשה עדיין לגיל שלה. נסי אולי לבדוק אם היא יכולה לפרק את לבני הבניה זו מזו. להרכיב - אני לא מאמינה שתצליח. צבעים ומדבקות - מוקדם. מתנות מיוחדות לגיל שנה: כיוון שאני יודעת שיש לך הרבה משחקים מהגדולה, אתן כמה אפשרויות של צעצועים שנכנסו בשנה האחרונה: * DVD מג'יק - מוצר חדש של טייני לאב, שתיכף מגיע לחנויות. אם תרצי, יש עליו מידע באתר של טייני לאב www.tinylove.com * טלפון אלחוטי אלקטרוני - פישר פרייס (דובר עברית) * דובי (לא זוכרת את השם המלא) - גם כן מוצר דובר עברית של פישר פרייס. * סקוצ'יקיד צורה וצבע - צו'פצ'יק * הך פטיש - toy park

למעלה