גיל שנתיים והתייעצות בנושא גמילה

גיל שנתיים והתייעצות בנושא גמילה

היי! מתן יהיה בעוד חודש בן שנתיים. הוא כבר מוריד את הטיטול ואומר "קקה" אחרי שעשה וגם כשאני מורידה לו את הטיטול לפני אמבטיה אני מבקשת ממנו לעשות פיפי והוא מתבונן ב"פיפי" שלו ועושה! וזה קרה כבר המון פעמים!
נראה שהוא מתחיל לפתח שליטה על הפיפי. המטפלות בגן אמרו לי שהן גומלות את כולם יחד באביב. שאלתי היא : האם הוא לא "יאבד את המומנטום" עד אז? אפשרי להתחיל בגמילה בבית בינתיים ובגן לשים טיטול ולדחות? כדאי בכלל להתחיל את הגמילה בחורף? תודה מראש, אירית.

היי אירית

אני לא בטוחה לגבי איבוד המומנטום, כי אין לי נסיון. מה שנראה לי קצת מוזר זה הגמילה הקולקטיבית שהמטפלות עושות. הן עושות את זה לכל ילדי הגן? רק לילדים שכבר מראים סימני גמילה? איך בכלל אפשר לגמול מחיתול קבוצה שלמה יחד? זה נשמע לי ממש לא במקום! לכל ילד יש את הקצב שלו ולא נראה לי נכון לכפות על ילד גמילה! (אבל שוב, אין לי נסיון, אז כדאי להמתין לעוד תגובות ולראות מה הכיוון). לגבי גמילה בחורף, יכול להיות שיהיה לו קר יותר ולכן יפספס יותר, אבל זו שוב השערה שלי ולא משהו מוכח.

אירית לכי עם התחושות שלך

לא לתת למטפלות בגן לגמול זה הכי גרוע. לפני שנה וחצי החליטו בגן על גמילה ומעין בכלל לא היתה מוכנה. כמות הפיספוסים שלא נדע. שהגענו לאירלנד כן דווקא בשיא המעבר והלחץ שהיה על הילדה מכל הבחינות היא החליטה זהו מורידים (ופה קר והיה חורף נובמבר...) בקיצור זהו היו פיספוסים פה ושם אבל לא בתדירות גבוהה כמו שניסו לגמול אותה. ואני עוד הייתי שמה לה פולאפס שיוצאים מהבית לביטחון עד שגם זה נעלם כי היא אמרה שזה כמו טיטול וזה איכחס. ועכשיו היא ממש הלכה נגד הרצון שלנו לגמילה בלילה, כי קררררררר פה מאוד , ומה פיפי במיטה למי יש כוח. והנה היא לבד הוכיחה שאפשר. אני למדתי שלא דוחפים בילד בכוח אלא נותנים לו להחליט. הוא לבד מוריד טיטול שזה מגעיל אותו. בהצלחה.....

anat30g

New member
לא למהר

לי יש ניסיון עם שני ילדים... והניסיון שלי הוא שאסור למהר ולא לגמול מהטיטול כשהילד אומר פיפי או מצביע על החיתול המלא. ילדים מגלים עולם - הם מגלים את הצרכים שלהם ואת הנפלאות שהם יכולים לעשות... אבל זה לא אומר שהילד מוכן להיפרד מהטיטול שלו. לפעמים יש בשלות פיזית לגמילה - הילד מסוגל לשלוט בצרכיו אבל אין בשבלות נפשית/רגשית ולפעמים זה ההפך... סטטיסטית בנים מגיעים לשליטה בסוגרים בגיל מבוגר יותר מבנות - וזה אומר גם שהגמילה שלהם סטטיסטית יותר מאוחרת. ביחס לגמילה בבית ובגן - גמילה צריכה להיות בשיתוף פעולה של הבית והגן וכל מקום אחר שהילד נמצא בו... (מטפלת, ביביסיטר) אי אפשר לטרטר את הילד - פה עם טיטול, בבית בלי וההפך... מה שכן את יכולה להתחיל לספר לו סיפורים להושיב אותו על הסיר, להוריד לו טיטול למשך זמן מסויים בבית - לראות עד כמה הוא בשל וכמה זה רק משחק ותגליות. אין מניעה לגמול בחורף - כשילד בשל לגמילה אפשר לגמול אותו בכל עונה בשנה... כי גמילה בזמן היא גמילה מהירה - שאין בה הרבה פיספוסים. גמילה כשהילד אינו בשל ואינו מוכן אורכת המון המון זמן ולפעמים הפספוסים ממשיכים שנים אחרי הגמילה הרשמית. מהניסיון שלי - ענת

למעלה