גיל שנתיים
יעל שלום, לבני יש עוד מעט יום הולדת (בן שהתיים). שאלו אותי מה אני רוצה שיקנו לו ליום הולדת ורציתי להתייעץ אתך.. הוא מאוד אוהב ספרים (איה פלוטו, חמישה בלונים, תירס חם, הפכים , צבעים, דגדוגים וכו')אוהב קצת לצייר, מת על שירים, לא מת על לגו בכלל (מתקשה בזה) לפעמים בונה בקוביות קטנות, אך אין לו סבלנות לזה (מצד שני הוא יכול להסתכל בספר שעות...) לא מת על מכוניות יותר מידי. יש לו המשחק התאם צורות, תפוח אדמה, פזל ראשון של דורון (צורות), פזל חלקי גוף, פירות וחיות. הבעיה היא שלפעמים אני כבר לא יודעת מה להציע לו, כבר די נמאס לו מתפוח אדמה, מהפזלים, ומשאר הצעצועים שלו. הוא אוהב לצייר מידי פעם (קשקושים) , אך שאני איתו. פעם היה יותר מעסיק את עצמו לבד. אני רוצה לדעת מה כדאי לקנות לו. גם מהקומפי הוא משתעמם (כמה פעמים כבר אפשר לשחק?), ולכן הטלוויזיה והמחשב הם המתחרים העיקריים, בטלוויזיה יש מגוון רחב כל כך של תכניות, כך שאם אני לא הייתי מגבילה אותו הוא היה תמיד יושב מולה או צופה בקלטות (שירים, צורות וכו'), במחשב לדוגמה הוא משחק לפעמיםן בקומפי ובאתר הופ שהוא אתר מעולה... בקשר לפזלים, בעבר שאלתי אותך שאלה על פזלים (קניתי לו פזל של שני חלקים, להתאים חלק לשני בובה לעגלה לדוגמה והוא לא מתעניין בזה אף על פי שהפזל של חלקי גוף של הילד של דורון הוא מאוד התלהב. הבעיה היא שאני מחפשת איזהשהוא צעצוע קצת ארוך שיעניין אותו (המר תפו"א למשל בהתחלה מאוד עניין אותו והוא היה יושב ומשחק בו הרבה זמן, אך הוא כבר מיצה אותו. הוא מאוד אוהב כלי נגינה, כלי עבודה, אך אלה לא דברים שמעסיקים אותו לבד... (קניתי לו תוף וכלי נגינה והוא ממש התלהב אך אני מחפשת משהו שיעסיק אותו. נ"ב - הוא מאוד מתעניין בכל הקשור למספרים, אותיות, ספרים וכו' אשמח לעזרה...
![](https://timg.co.il/f/Emo140.gif)