גיל שנתיים +

נ ע ה1

New member
גיל שנתיים +

שלום יעל, בתי בת שנתיים וחודשיים. איפה אני יכולה למצוא רשימה של "מה היא אמורה לעשות" ו"על מה כדאי לעבוד איתה" מכל הבחינות - מוטוריקה גסה, עדינה, ריכוז, הבנה , מושגים, וכד'? איזה רמה של פאזלים היא אמורה להיות מסוגלת לעשות? (היא עושה את פאזל המישושים) תודה

נ ע ה1

New member
תוספת

אשמח גם לפירוט יותר בנושא של מוטוריקה עדינה: היא "מציירת" בצבעים. האם לכוון אותה לצייר צורות דוקא ? עיגולים? למתוח קווים? לצבוע תמונות? משהו אחר? מה מתאים לגילה? (אני רואה שבכל חוברות העבודה צריך לצבוע תמונות ולמתוח קווים...) נתתי לה גם פעם אחת לצייר בצבעי פנדה. מה עוד? צבעי מים יכול להתאים? מדבקות - היא מדביקה סתם על הדף. האם שייך לכוון אותה להדביק לפי סדר מסוים? בצק /פלסטלינה - בד"כ רוצה שניצור לה תבניות (צריך ללחוץ חזק וזה קשה לה). או שאנחנו נפסל לה דברים. עוד הצעות? מה אפשר לתת לה לעשות איתו? בבית המפתחות - היא מתקשה לפתוח את הדלתות. האם יש טכניקה ללמד אותה לעשות את זה? המפתח הלבן אמור להיות קל יותר או קשה יותר? האם כדאי לנסות ללמד אותה לגזור במספרים (של נייר, כמובן) או שזה מוקדם מידי?

יעל כץ

New member
תוספת

נעה שלום, בגיל שלה, בבית, הכי הכי מומלץ לתת לה לצייר באופן חופשי. ובכל מקרה, לא להפוך את היחד שלכם לשיעורים או משהו 'שצריך'. לכן, את יכולה לשלב - לתת לה התנסות חופשית ומדי פעם להציע לה משהו מובנה. כמו - לנסות להדביק לפי דוגמה (פשוטה) של מדבקות שאת יצרת. מומלץ לתת לה מגוון צבעים. לכל סוג צבע (פנדה, פסטל, צבעי מים, גואש וכו') תכונות משלו. היופי הוא להתנסות ולהכיר את המגוון והשוני. אפשר לתת לה לצבוע תמונות, אבל להקפיד שיהיו תמונות פשוטות עם קווים עבים (יש חוברות שכתוב במפורט לגיל שנתיים). 'מותר' לה לצאת מהקווים. המטרה הוא שהיא תתחיל לשים לב שיש קווים מגבילים, אבל אין שום ציפיה שתצליח בכך. בכל מקרה - לא ללחוץ עליה אם היא יוצאת מהקווים! בבית מפתחות - המפתח הלבן פותח את כל הדלתות. לגבי טכניקת לימוד. תני לה להתנסות, עודדי אותה בהתנסויות האלה. כשהיא נהיית מתוסכלת, את יכולה להראות לה מה עושים, ואפילו לסובב את המפתח ביחד, כדי שתרגיש את התנועה. בכל מקרה, לא להפעיל לחץ. היא תגיע לזה במוקדם או במאוחר. לגבי בצק - (לא פלסטלינה. רק בצק!). תני לה לגלגל בצק ל'נחשים', תני לה ללחוץ על התבנית כמה שהיא יכולה - ואז תשלימי את הלחיצה. תני לה לעשות חורים עם המקל של הכפית למשל. נסי לתת לה לגלגל מהבצק כדור. יש ערכת בצק+צעצוע שנקראת: מפעל הכיף (של פליידו). את יכולה לשחק איתה בזה ולהסתכל איזה צורות יוצאות מהסרגלים (הצעצוע נמצא באתר. את יכולה לראות אותו לקרוא עליו). את יכולה להציע לה מספריים פשוטות לילדים. אבל אם היא לא מתלהב - תשאירי את זה לאחר כך או לגן.

יעל כץ

New member
גיל שנתיים +

נעה שלום, השאלה למה את צריכה את הרשימה הזו? היא הולכת לגן, נכון? את יכולה להתייעץ עם הגננת איפה כדאי לחזק אותה, אם בכלל צריך. הרשימות האלה מתייחסות לילד הממוצע, לילד תיאורטי. כיוון שבדר"כ הילדים לא מתפתחים בקו אחד. לכן הן מכוונות בעיקר לאנשי מקצוע, שיכולים להסתכל על הילד ולהבין מתי יש איחור התפתחותי ומתי ילד פשוט מתמקד בתחום אחד על חשבון השני. כאמא - אני ממליצה לך להישאר אמא. לא גננת. לא איש מקצוע. אל תהפכי את היחד שלכם לשיעורים. תיהני ממנה, ממה שהיא יודעת לעשות. תלכי קדימה קצת. אבל הכי חשוב להעביר לה מסר שאת מרוצה ממנה, כמו שהיא, ונהנית מההישגים שלה.

נ ע ה1

New member
המשך

היא לא הולכת לגן עדיין... רק בספטמבר
לכן אני שואלת על מוטוריקה עדינה בעיקר, זה החלק החזק של הגנים... אני לא מחפשת לתת לה שיעורים או משהו. פשוט אני מחפשת רעיונות לגוון את הזמן שלנו ביחד: פעם סיפורים, פעם שירים, פעם לשחק בחווה ובבית בובות, פעם לצייר וכו' ויש פעילויות שאני לא יודעת אם הן מתאימות לגילה ואם יש טעם בכלל לנסות, כמו למשל גזירה של נייר, ציור צורות, וכד'. אגב, אתמול נתתי לה להדביק מדבקות על קו עבה שציירתי. האם לזה התכוונת ב"להדביק לפי דוגמה"? אני חושבת שהיא דוקא נהנתה מה"הוראות". אז מה עוד אפשר לגוון לה - למתוח קוים? לצייר עיגול? משולש ? עוד רעיונות? ספציפית לגבי פאזלים - את פאזל המישושים של אינפנטינו היא עושה לבד. מה השלב הבא - איזה פאזל מומלץ? (קניתי לה פאזל של תמונה אחת מהרבה חלקים (של דורון לילד) מעץ) אבל זה נראה לי קצת קשה לה. יש שלב ביניים? למה דוקא בצק ולא פלסטלינה? אחרי שקצת לשים את הפלסטלינה היא נהיית רכה באותה מידה, לא ? ושוב תודה, נעה.

יעל כץ

New member
המשך

נעה שלום, כל עוד שאת איתה - את יכולה לנסות. מקסימום תראי שקשה לה - עצרי. הנה, רעיון נהדר. להדביק מדבקות על קו עבה. לא התכוונתי לכך, אבל זה יופי. הילדה נהנתה? את יכולה להמשיך. פאזלים לשלב ביניים הם: פאזל ראשון שלי של אינפנטינו, עם 6 פאזלים: פאזלים של 2-4-6 חלקים שיוצרים גם סיפור. לאינפנטינו יש גם פאזל רצפה רכבת מספרים. מצוין. את יכולה לנסות גם את פאזל רצפה של 'יצירה' שיש בו פאזל בתוך פאזל. כלומר - 12 חלקים גדולים ובתוכם 12 חלקים בודדים (פאזל עיר, כפר...) - תסתכלי בתמונה ותראי שמדובר ב-24 חלקים שנחלקים ל-12 +12 חלקים. בפאזל של דורון לילד את יכולה לנסות לתת לה את פאזל צב או ברווז. אם זה קשה לה - חכי קצת. לגבי בצק ופלסטלינה. אם הפלסטלינה רכה וטובה לה - על הכיפק. הבצק לדעתי יותר מותאם לגיל הזה מבחינת המרקם שלו, ה'התמסרות' שלו, האביזרים שהוא מגיע איתם. אבל אם היא מסתדרת עם הפלסטלינה - אז יופי.

למעלה