ג'ימבורי

HofitAA

New member
ג'ימבורי

שלום רב!

האם מישהו יודע מה מקור המילה גימבורי המשמשת כיום לפינת הפעלה לילדים בגיל הרך בעיקר עם מזרונים בטיחותיים?

כלומר למה קוראים לזה כך? על שם מה זה?

תודה!! חופית

dugalgali

New member
זהו שיבוש של שיבוש. המילה המקורית - Jamboree מקורה בצופים

של אמריקה, ומשמעה כינוס גדול של שבט צופים או כמה שבטים לצורך תחרויות מחנאות וכיו"ב.

בישראל שובש ה-ג'אמבוֹרי ל-ג'מבוּרי. הג'מבוּרי של צופי תל אביב היה נערך בימי ילדותי בפארק הירקון, הרבה לפני שקראו לו פארק הירקון, או אז ואו שם נולד התיעוב שלי לאנשי שררה במדים.

מהג'מבוּרי נגזר השם ג'ימבוּרי לפינת הפעלה לילדים. שם זה הופיע מאוחר יחסית, להערכתי באמצע שנות השמונים. ייתכן שמדובר בסוג של משחק לשון או התחכמות ולא בשיבוש גרידא.

יאקים2

New member
אחנני יודע אם אכן מדובר בשיבוש, ואם כן

האם יש אסמכתה לכך?
אני מעלה השערה - ואני מדגיש שמדובר בהשערה בלבד - שג'ימבורי מקורו בעיצור
G בעוד ג'מבורי נכתב באנגלית בJ . לכן הג'ימבורי קשור יותר לג'ים, שהוא כינוי למועדון כושר וספורט,
קרוב אל גימנסטיקה.
אולי - שוב הדגש על אולי - מדובר בהפעלה (תרצה לומר פעילות מעין ספורטיבית) של ילדים ותינוקות,
כפי שמקובל לומר בערבית: פי אל-חַרַכֶּה - בַֹרַכֶּה",כלומר הברכה מצויה בתנועה.
מוגש רק כחומר למחשבה שנייה....

יאקים2

New member
אילו פתחת בעצמך את שני הקישורים ששיגרת אליי

ברוב אדיבותך, והיית מעיין בהם לעומק, היית מגלה שמדובר בג'מבורי, ולא בג'ימבורי.
על ג'מבורי אינך צריך ללמד צופה ותיק כמוני, השומר אמונים לשבטו כבר שישים שנה...
חבל שמיהרת להגיב בלא שנתת דעתך על הנושא - הקשר בין ג'ימבורי לג'מבורי,
ועל כך - אני מודה - היו לי השערות, ולך יש איזושהי השערה בעניין?

josephai

New member
ג'ימבורי

שלום רב!

האם מישהו יודע מה מקור המילה גימבורי המשמשת כיום לפינת הפעלה לילדים בגיל הרך בעיקר עם מזרונים בטיחותיים?

כלומר למה קוראים לזה כך? על שם מה זה?

תודה!! חופית
אני לא יודע אם אני צודק או לא. אבל בשנת 2000 לערך. אבא שלי ז''ל פתח את בג'ימבורי הראשון באילת בגן פרדקין. הוא טען שקרא ככה לפארק המתנפחים הראשון שהיה באילת אחרי השם של ליצן ילדות שלו בשם ג'ימבו. לפני כן השם לא היה נפוץ. יתכן ומשם זה התחיל והתפשט בארץ כשם חביב על מתנפחים.

למעלה