גימגום בצבא - עזרה

ehudt

New member
גימגום בצבא - עזרה

אני מתגייס בעוד מספר ימים לצה"ל, ורציתי לדעת מה החשיבות של להצהיר על גמגום, וכמו כן, מה ההשלכות של זה יכולות להיות (החל מעיקוב בבקו"ם ועד להורדת פרופיל וכו'). אודה על כל עזרה.

shuky63

New member
האם מישהו התיחס לגימגום שלך בצו ראש

ראשון ושני? כי אם לא זה תלוי בך איך הצבא יתיחס לגימגום שלך.אם לא תגיד כלום לא יתיחסו לזה.אם תרצה תוכל אפילו להשתחרר מהצבא על זה. לא ברור לי מה העמדה שלך לגבי זה

ehudt

New member
העמדה שלי

בצו ראשון בועדה הרפואית אמרתי לרופאה בסוף הבדיקות שיש לי גמגום. בזמן הבדיקות לא גימגמתי כלל, והיא גם אמרה שהיא לא שמה לב לגמגום, ואמרתי לה שזה תלוי מאד בנסיבות. אני כרגע מיועד לקרבי, ואני לא מעוניין בשירות קרבי. צריך להצהיר על גמגום? צריך לגבות את זה בבדיקות כלשהן? איך הגמגום משפיע על הפרופיל וכו'? תודה מראש על העזרה.

גמגום משפיע על פרופיל, אבל...

כמו כל סעיף ליקוי, גם לגמגום יש רמת חומרה. אם יצא לך בעתיד לראות את סעיפי הליקוי שלך במסמך כלשהו (זה מופיע בתעודת שבוי שמקבלים בגיוס),שים לב לזה: סעיף ליקוי הוא מספר בן 5 או 6 ספרות, פירוש המספר (דהיינו מלל שמתאר את הליקוי) אינו מופיע וניתן לפענוח ע"י ספר פרופילים שי רק לרופא צבאי, אבל שים לב לספרה האחרונה (הימנית ביותר) בסעיף. ספרה זאת מציינת את חומרת הליקוי (מ-1 עד 5, 1 הוא הקל ביותר אם אני זוכר נכון). אם הגמגום יופיע לך כסעיף ליקוי, לפי תיאורך סביר להניח שהוא יופיע בחומרה נמוכה והשפעתו על הפרופיל תהיה קטנה.

R O N Y1

New member
אל תצהיר על גימגום

מניסיון אל תצהיר עד שיגלו אם בכלל!! לי היה פרופיל 97 ללא סעיפים עד שאמרתי בוועדה שאני מגמגם כמובן מזמינים אותך לכול מיני וועדות כמו שאמר גיא לפי חומרת הגימגום כך גם הפרופיל ירד. אבל ואבל גדול אם תקבל פרופיל 65 אכלתה אותה זה אומר ששמירות אתה תעשה כמו כולם ואת כול התורניות תעשה כמו כולם במיקרה שלי הייתי בלבנון והכי גרוע שתשתחרר כל אחד ישאל אותך בראיון לעבודה או כל סוכן ביטוח חיים "למה פרופיל 65" אז אתה צריך לומר בבושת פנים "גימגום " עצה שלי אל תוריד פרופיל בגלל גימגום זה לא מישתלם !!!!!! RONY

b e ll

New member
רוני, זה לא נכון.

עשיתי ביטוח חיים לפני חודש, עשיתי גם ביטוח בריאות מורחב ולא היתה שאלה על הפרופיל הצבאי. שאלו מליון שאלות לגביי הבריאות שלי ושל הוריי אבל לא היתה אפילו שאלה אחת על הפרופיל הצבאי. בכל ראיון עבודה שהייתי (והייתי בכמה וכמה) מעולם לא שאלו אותי מה היה הפרופיל הצבאי שלי, שאלו מה היה התפקיד שלי בצבא. אם הבחור רוצה להוריד פרופיל ולא להיות קרבי, גימגום הוא סיבה טובה כמו כל סיבה אחרת להורדת פרופיל. זה לא יפריע לו אח"כ בחיים האזרחיים בכלל.

ehudt

New member
עוד כמה שאלות

קודם כל, תודה על התשובות שלכם, ועכשיו צצו לי עוד כמה שאלות: 1. על איזה רמה של גמגום בערך מורידים פרופיל, ואיזו רמה רק מוסיפה סעיף (ומה בערך ההגדרה של כל רמה כזאת). 2. אם אני מצהיר על הגימגום ביום הגיוס זה יכול לעקב אותי כמה ימים בבקו"ם?

זה לא חוקי לשאול על פרופל צבאי

כשחיפשתי עבודה לפני שנים רבות, בכל טופס הופיע שאלה על פרופיל. כשחיפשתי לפני 5 שנים, אף אחד לא שאל, כי כיום זה לא חוקי. מנסיוני, אם תמלא טופס פרטים לעבוד ולא תמלא סעיף פרופיל (באם בכלל יופיע), לא יעיזו לשאול אותך על זה.

R O N Y1

New member
יכול להיות שאתם צודקים.

אני מדבר על ניסיוני , שהגיע לחברה סוכןלביטוח, לביטוח מנהלים היה סעיף לפרופיל לא רשמתי ,הסוכן שאל למה לא רשמתה פרופיל, אמרתי את זה לא חייבים לרשום .הסוכן כמובן לחץ אמרתי לו "אתה לא חייב לדעת עברתי בדיקה דרך רופא החברה".למחרת הגיע מנהל הסוכונות ודרש לדעת מה הפרופיל זה ניראה לו "חשוד" הוא טען שאני מסתיר משהו חשוב .אני לא יודע אבל היה בזה בלגן,בסוף שיקרתי ואמרתי שזה פרופיל על הגב. לפני כמה שנים עשיתי ביטוח חיים ב"שירביט" והם היתעקשו לדעת את הפרופיל והסיבה לפרופיל . אני שמח לישמוע שהשנה המצב שונה ואף אחד לא שואל מה הפרופיל !!!! בכל מיקרה הגימגום הוא לא סיבה להורדת פרופיל אנחנו מסוגלים לעשות כל דבר בצבא למרות הגימגום מניסיון!!!!!!!!!!! RONY

ehudt

New member
האמת היא

שאני פוחד שאני אצטרך לומר דברים מסוימים (או בגלל התפקיד שלי, או סתם לדווח על דברים שיש להם משמעות בשבילי) ואני לא אוכל בגלל הגמגום. מה הניסיון שלכם בעניין הזה?

אני דיברתי על לפני 5 שנים

לא על השנה הזאת. קצת מפתיע אותי הסיפור הזה. מכל מקום אני דיברתי על ראיונות עבודה, לא על ביטוח מנהלים. לגבי הביטוח אני זוכר שגם אותי שאלו על פרופיל, אבל זה היה לפני 12 שנה.

Geeker007

New member
בתור מגמגם ומשוחרר טרי

בתור מגמגם קל ומשוחרר טרי מאוד מאוד אני יכול להיד לך שכמו שאני יודע יש סעיפי ליקוי על הגימגום ביחס לחומרתו. אני בתור מגמגם קל אפילו לא הצהרתי על זה. לא חשבתי שיש בזה צורך ולא רציתי שזה ישפיע בשום אופן על הבחירות שלי וגם מבחינת השיבוץ. היה קטע שזה הפריע לי כשרציתי להכנס לקורס חובשים. עשו לי בעיות. אני יודע שהקטע שעשו לי בעיות נחשב ללא חוקי ואין תקנה שאוסרת על מגמגמים להכנס לקורס חובשים. לבסוף ויתרתי. יש צד חיובי: נעזרתי או יור נכון ניצלתי את הגמגום שלי לעבור בסיס שממש לא אהבתי לשרת בו. אני מתאר לעצמי שאם לא היתה לי את הבעיה הזו לא היה לי איך לעבור. זה המקרה היחיד ש(כמו שאומרים) הפכתי את הלימון ללימונדה ובאמת נעזרתי בחיסרון הזה. אם תרצה לשמוע עוד אתה מוזמן לפנות במייל כי יוצא לי להכנס לפה לעתים רחוקות. בהצלחה.

למעלה