גימגום משטף דם במוח

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך

avi9

New member
גימגום משטף דם במוח

פגשתי קרוב בחג,תוך כדי שיחה שמתי לב שמדי פעם נתקע במילה,תופעה מענינת מאחר ומדובר באדם שהצטין ברטוריקה שלו. בתום השיחה כשהוא התרחק,שמתי לב למשיכת רגל. מבירור קצר הסתבר שלקה באירוע מוחי ויצא בזול. המענין הוא, האם נערכו מחקרים שבהם מופו איזורי המוח בקבוצות של מגמגמים,פגועי אירוע מוח ואנשים בריאים? האם נמצאה קורלציה בין מגמגמים לפגועי אירוע מוחי? יש להניח שנערכו הרצאות בנושא באמבי,האם יש למישהו אינפורמציה בנושא?

shuky63

New member
נפגעי ארוע מוחי הם לא מגמגמים קלסיי

קלסיים.אבל הם מחזקים את החוקרים המחפשים את מקור הגימגום במוח. היתה לי דודה(שנפטרה בנתים)שהדיבור היה מרכז עולמה היא היתה מספרת סיפורים נפלאה שפשוט היה הנאה להקשיב לה.בגיל 79 לקתה בארוע מוחי והחלק במוח האחראי על שליפת המילים נפגע אצלה.היא היתה מתחילה לדבר ואז במילה מסוימת נתקעת בחוסר אונים עם א..א..א.. בלי יכולת לשלוף את המילה שידעה שרצתה להגיד.כיוון שהיתה רגילה לדבר הרבה בתחילה היא ניסתה מתוך הרגל להמשיך לדבר הרבה ונתקלה בחוסר סובלנות מצד בני משפחתה.לאט לאט החלה להמעיט בדיבור סרבה לדבר עם בני משפחה בטלפון עד שגזרה על עצמה שתיקה מלאה מרצון.אני כל כך הבנתי והזדהתי איתה! אני חושב שהמכניזם של גימגום קלסי וגימגום כתוצאה מארוע מוחי שונה. בארוע מוחי פריצת הדם בתוך המוח הורסת רקמות וגורמת נזק. בגימגום התיקשורת העצבית באזור מסוים במוח לקויה כמו שנאמר במאמר שפורסם באתר אמ"בי וצוטט כבר בפורום.

למעלה