גימגום קל-קל מאוד, איך לטפל?

snake77

New member
גימגום קל-קל מאוד, איך לטפל?

לדעתי אין סיבה שגימגום כל כך קל ידפוק לי את החיים, ואני אופטימי, שאפשר לטפל כי בסך הכל אני במצב טוב, יש לי הרבה חברים, יש לי חברה, ולשמחתי הביטחון העצמי שלי עוד לא התדרדר כפי שמגמגמים טיפוסיים מתארים... בוודאי שיש פגיעה בביטחון העצמי, אבל לא פגיעה חמורה שגורמת לי להסתגר... עדיין לא, ואני מפחד שאני יתדרדר לאט לאט ויפסיק להיפגש עם חברים בגלל הפחד לגמגם... כי "גיליתי" את הגימגום לפני בערך 4 חודשים ומאז הוא רק החמיר... עצות, הכוונה, טיפול?

b e ll

New member
למה יש לי הרגשה לא נוחה לקרוא

אותך? אתה נכנס בסערה לפורום כבר מספר פעמים, זועק לעזרה וכשמנסים לעזור אתה מודה על העזרה ונעלם מחדש. מפציע כעבור זמן עם אותה זעקה ואותן שאלות בדיוק. יש לי לענות לך בדיוק את אותה תשובה שעניתי לך מקודם. כדאי לך לחפש את השירשור הישן הוא. הדבר החדש שיש לי לומר לך שדבר ראשון שאתה צריך הוא הרצון להיות מטופל ולהעזר בידי בעלי מקצוע. אז אם אתה אופטימי תחפש לך טיפול וקדימה - לך על זה.

snake77

New member
מה זאת אומרת הרגשה לא נוחה?

זה לא שאני משקר או משהו כזה... זה פשוט בא והולך בצורה כל כך דרסטית עד שאני כבר לא יודע מה נסגר איתי.. אז זעקתי לעזרה - נכון. נעלמתי - גם נכון. נעלמתי בגלל שהייתה תקופה טובה כזאת שלא חשבתי שאני צריך עזרה או טיפול.. ואז זה חזר... אז למדתי כמה דברים בכמה חודשים ש"גיליתי" את הגמגום שלי והחשבתי את עצמי כמגמגמם... ולמדתי שזה לא ייעלם ככה סתם וזה גם לא הופיע משום מקום פשוט אני לא ייחסתי לזה חשיבות בגלל זה לא הפריע לי כל השנים וזה היה מינורי לחלוטין ולא מורגש... וכאמור, עם המחשבות והפאראנויה הגמגום מחמיר....

b e ll

New member
טוב, אז אם כך אין לי מה לחדש לך.

אני חושבת שאתה כבר מכיר את הדרכים להתמודד ומה לעשות - תבחר לך דרך ותתמיד בה. שיהיה בהצלחה.

light blue

New member
ממליץ בחום לפנות לטיפול

לא יודע איזה. אולי פסיכולוגי ואולי (ובעצם עדיף) אצל קלינאי תקשורת. באמת חבל שהמצב שלך ידרדר, אולי אפשר לעצור את זה בזמן. אל תתבייש, ואל תדחה את העניין.

snake77

New member
איך? איפה? כמה עולה?

והאם אפשר לשמור את הטיפול דיסקרטי?

shuky63

New member
מכל מה שכתבת עד היוםנשמע לי

שהבעיה שלך היא לא הגימגום עצמו שהוא כפי שתארת קל עד קל מאד אלא הדרך שאתה מתיחס אליו.הפחד לגמגם זה מה שמפריע לך.אני בטוח שגימגת גם לפני 4 חודשים.גימגום לא מתחיל סתם בגיל 18 אלא אם ארעה לך טראומה רצינית ביותר ואת זה לא כתבת.הגימגום החמיר בגלל הפחד לגמגם כי נהית מודע לו. עצתי לך ליזום שיחות על הגימגום עם חברים טובים שמכירים אותך מזמן.אולי תשמע שאתה מדבר כך כבר שנים וזה לא מפריע לאף אחד.

snake77

New member
תגובה לשוקי

לא הייתה שום טראומה, ואתה צודק בקשר לפחד לגמגם... ואני בטוח שגימגמתי גם לפני 4 חודשים... אבל הבושה גדולה מדי מכדי לדבר על זה... הלוואי שלא הייתי מתחיל לחשוב על זה בכלל... החיים שלי היו הרבה יותר טובים היום... ואני נורא מעוניין להשתתף בצ'אט, זה צ'אט קולי נכון? כדי לשמוע מגמגמים אחרים ולראות איפה אני עומד ביחס להם מבחינת שטף...

mico24

New member
תגיד לי, אתה בסדר ?!

אתה רוצה לשמוע מגמגמים, כדי להרגיש טוב עם עצמך? שאתה לא מקרה קשה?! תאמין לי, זה לא משנה.. גם השטף שלך או של מישהו אחר לא קובע שום דבר. מה שקובע היא ההרגשה הפנימית שלך, המחשבות והרגשות שלך. יש מגמגמים קשים, שלא איכפת להם מזה, שמנהלים חיים מלאים ולא חוסכים מעצמם כלום. לעומתם יש מגמגמים קלים, שפוחדים להוציא הגה, וחיים חיי מסכנות, כי בסופו של דבר הכל באמת בראש..

snake77

New member
חס וחלילה "בשביל להרגיש טוב עם

עצמי" בסך הכל אני רוצה לשמוע ולשתף.... ואני מסכים שהכל בראש, ושעם מחשבות וגישה טובה גם השטף עולה, אבל איך מגיעים לזה?

למעלה