גימטריא

n o a b i

New member
Hebrew numerals (?)

חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי שם "מקובל", אלא ערב רב של מונחים ובעיקר הסברים, שמתוכם בחרתי בעליון. ואולי זה יותר טוב - The Hebrew alphanumeric system או פשוט: Gematria

כן, ככל הנראה gematria הוא המונח.

תודה. ועכשיו שאלה טכנית: מהו הכלל הקובע ש י"ט הוא ערך קביל ואילו ט"י אינו? נראה לי שצריך לרשום את האותיות ה"כבדות" קודם ו"לרדת" במשקל. מותר, ככל הנראה גם לרשום אותיות עם ערך זהה ברצף: תת"ר, לדוגמה, אבל לא תר"ת. אני מחפש את הכללים שבעזרתם אוכל לזהות (אני מנסה לבנות כלי תוכנה) באופן חד משמעי האם מילה היא "גימטריא" או לא. לא כדי לחשב ערך של מילה בעברית בצורה מספרית, אלא לשימוש אחר: כדי לזהות האם מילה בטקסט משמשת לצורך ספירה, למשל לציון יום בחודש לציון מספר עמוד בספר וכו'. היכן יש "הנחיות" לכך?

יש להבדיל, כנראה, בין

תצוגה קנונית של מספרים (א', ב', ג', . . ., י"ד, ט"ו, ט"ז, י"ז, . . .) ובין תצוגה די "חופשית" כגון ח"י (סבי כתב: "הגעתי ... לירושלים בשנת ששון..." - הכוונה לשנת תרנ"ו). ברור שאפשרי רק אלגוריתם לזיהוי תצוגה קנונית. אבל מדוע זה אמור להיות מסובך? הרי מספר האפשרויות די מוגבל (לפחות עד 1000).

לא אמרתי שזה מסובך

רק אמרתי שלא ידעתי איך. קיבלתי לפני מספר רגעים הסבר בטלפון מחבר, ועכשיו אני מנסה לממש את העקרונות.

למעלה