ג'ימי פייג'....

Yuvallica

New member
ג'ימי פייג'....

אל תהרגו אותי על מה שאני הולך להגיד עכשיו... אבל אני לא חושב שג'ימי פייג' כזה טוב כמו שעשו ממנו... אני שומע לד זפלין כבר הרבה זמן והוא אף פעם לא כזה הרשים אותי, הוא כל הזמן חוזר על אותו הריף באותו השיר ולפעמים בקושי אפשר בכלל לשמוע את הנגינה שלו בגלל יתר קלידים של ג'ון פול ג'ונס... ועוד אפילו לא אמרתי מילה אחת על הטכניקה הבינונית שלו. סתם מעריכים את כל נגני הבלוז האלה משנות השבעים יתר על המידה. תוכיחו לי אחרת.

בשמחה

תקשיב לשירים של לד זפלין שהם לא בלוז. תראה לי עוד בלוזיסטים שמסוגלים לנגן סגנונות כאלה. מה יש לנו? גאז', פולק, פולק אתני, הארד רוק, רוק, הארד בלוז, פסיכודלי, ראגיי, והרשימה עוד ארוכה, ובנוסף להכל, יש את הבלוז. זה ידוע שג'ימי הוא לא הכי מהיר, לא הכי נקי, לא הכי מחדש. אבל אם תיקח בחשבון את כל הפרמטרים שעושים מוזיקאי גדול, אתה תראה שהוא במקומות הראשונים של כל הזמנים. עכשיו, מה רע ביתר קלידים? מי אמר שדווקא הגיטרה צריכה להיות הדומיננטית בשיר? וג'ימי פייג', הרבה לפני שהוא היה בלד זפלין, הוא היה session guitarist מאוד ידוע ומוערך בבריטניה. ולסיום, ג'ימי הוא המוח מאחורי לד זפלין, תקשיב לשיר, לכולו, לא רק לגיטרה, רוב הסיכויים שהוא זה שהלחין את השיר, ובגלל זה רצוי ועדיף להתייחס אליו כאל מוזיקאי, ולא גיטריסט

Pazc1

New member
אתה מדבר שטויות.

ג'ימי היה ונשאר מבחינתי, גדול הגיטריסטים. כן. יותר מהנדריקס. הנדריקס היה חדשני מאוד לתקופה בה הוא ניגן, אבל פייג' הוציא מהגיטרה את המיטב. תתחיל לשמוע את כל האלבומים ואז תבין על מה מדובר. ופייג' אמר פעם, שהמוח מאחורי זפלין, היה ג'ון פול ג'ונס. שמעתי לאחרונה את אלבום הסולו ( יש לו כמה כאלה ) The Thunder Thief , אלבום מעולה. עם כמה שירים מצויינים וריפים ממכרים. יש כמה קטעים הזויים קצת אבל האלבום עצמו ממש ממש חזק. הוא גם מנגן על הרבה מאוד כלים.

drugii

New member
התאפקתי.

אבל לא הצלחתי. ברור שזכותך לחשוב ולהעריך מוסיקה בעצמך ולעצמך ואף אחד לא יהרוג אותך. מקווה. אבל: יצא לי להיות בחיי "חכמולוג" במוסיקה ואפילו לעבוד בתחום, לחקור וללמוד אותו מספר שנים. אחד הגיטריסטים של מטאליקה אמר בראיון פעם שעם כול גילו המופלג הוא עדיין לא מצליח לנגן כמה שירים של ה ZEPPELIN ובכול פעם שהוא שומע את פייג' מנגן יוצא לו החשק מלנגן. על זה הוסיף מרטי פרידמן שמילא האלבומים אבל בהופעה? הכל מחדש? ועוד באילתור וגירסאות חדשות? ואני אוסיף שפייג' מזייף המון והוא ההפך מפרפקציוניסט אבל אם אמרת את מה שאמרת אז אין לך מושג במוסיקה (שזה בסדר) או ששמעת כל חייך שלושה שירים שלהם. זכותך כמובן גם לא לאהוב קלידים ולהיות נעול בדעתך ובמחשבתך על להקה שבנויה ממתופף, בסיסט וסולן שמלווים גיטריסט, אבל אני מקווה שתתפתח יום אחד (מוסיקלית, כמובן) כדי שתוכל להנות מדברים נוספים. שנות השבעים? שמעת פעם על להקה אנונימית בשם deep purple? הנדריקס? גאלאגר? pink floyd ? genesis? ELP? KINK CRIMSON? ועוד ועוד ועוד שכשתשמע אותם נוגעים בגיטרה אז תחשוב מחדש. וזה עוד מבלי להזכיר גיטריסטים של ג'אז. לללללךךךךךךך.

ואם יורשה לי להוסיף

בנגינה לא מדובר רק על מהירות וטכניקה. נכון, יש הרבה מאוד גיטריסטים שמנגנים יותר מהר ויותר נקי מג'ימי, גיטריסטים כמו מרטי פרידמן, אינגווי מלמסטין, סטיב ואי, ג'ייסון בייקר (ז"ל), מייקל רומאו, ג'ון פטרוצ'י ועוד רבים אחרים, אבל כמו ש drugii אמר, אפילו פרידמן שהוא אחד מהגיטריסטים הטכניים ביותר שמנגנים היום, אמר שקשה מאוד לחקות את ג'ימי. מהירות וטכניקה בסוויפים זה יתרון לגיטריסט אבל זה לא מה שעושה את הגיטריסט טוב. ג'ימי הפך את הגיטרה לכלי מוזיקלי שמקיף את הכל, והצלילים שהוא הוציא מהגיטרה היו צלילים שהרבה גיטריסטים מעולים היום לא מצליחים לחקות. דברים כמו הכלי של הכינור וגלי הרדיו שמשולבים בהופעות ובתקליטים, הם דברים ייחודיים ומקוריים של ג'ימי כגיטריסט. לסיכום, לא מדובר פה במי יותר מהיר וטכני, אלא מי מפיק צלילים יותר איכותיים מהגיטרה, ורוב הגיטריסטים הטכניים שאתה כנראה שומע בעצם מסוגלים להודות שלפעמים הם לא מסוגלים לחקות בהצלחה קטעים של ג'ימי.

ouria

New member
../images/Emo45.gifמסכים

זה בהחלט ענין של רגש. ומעבר לזה - הכל כבר נאמר ואני תומך בהכל (=

מוסיפה לך =)

פיל. לא לא פּיל... פיל(=רגש). פיל זה ג'ימי פייג'. ויש להתייחס אליו כמוזיקאי כמו שנאמר, הוא אולי לא הכי מהיר, אולי טיפל'ה מלא באגו בהופעות אבל עדיין אין עליו, איכותיות נשפכת ממנו והכל זורם, סולואים שלא צורמים לאוזן (למרות שהם הזויים לפעמים), סולואים שקטים, סולואים רועשים, קצרים בכל הצורות והסגנונות. הוא יודע לעשות ליווי יפה ממש למרות שהוא לא בנוי לכך. אין על ג'ימי.

Pazc1

New member
גם אגו אין לו.

התנועות שהוא עושה זה חלק מהשואו. לכל גיטריסט יש תנועות. אצל חלק זה יותר בולט, אבל אצל ג'ימי זה פשוט מושלם. ב DVD הכפול, אם אני לא טועה, בקשמיר, הוא עושה כזה תנועות עם הרגליים לצדדים (הולך משמאל לימין, על הצד, כשצעד גורר צעד ), לקול התיפוף של בונהאם. משהו סוף הדרך. לראות ולהנות.

גב

New member
על מה הויכוח בכלל? ../images/Emo168.gif../images/Emo188.gif

מדובר על דבר אחד: נשמה.
אמן נמדד לא בטכניקה, דיוק, שליטה בסגנונות וכו' וכו', אלא בחיבור שלו לאלוהות (מבלי להכנס למהו - מקובל עלי שאולי אין אלוהים). יהיו שיקראו לזה רגש או איכות. אבל מדובר בנשמה. גם ההשוואה לג'ימי הנדריקס ולאחרים מגוחכת. נשמה היא נשמה, ואגב, אין ספק כלל וכלל שהנדריקס שוחה בנקטר האלים בג'קוזי באולימפוס יחד עם פייג' (יבדל לחיים ארוכים) ורבים (אם כי לא רבים מדי) אחרים. אז נכון שניתן לנתח סגנונות וטכניקה וכד' או להעדיף או לא לאהוב באופן אישי אמן מסויים, אבל מה שחשוב רבותי וגבירותי, אם כבר נכנסים לדיון, היא הנשמה

silvermarlin3

New member
נכון על מה הוויכוח

זו דעתו הצולעת אבל מה לעשות אני אישית חושב שג'ימי פייג' הוא גאון...מה לעשות גאון מוזיקלי ועל הניגון בגיטרה איך שהוא שולט בה פשוט בא לבכות מרוב אושר

למעלה