גימלים במילואים

עמית22

New member
גימלים במילואים

שבוע שעבר גוייסתי בצו שמונה. אחרי יום ביחידה יצאתי לאפטר ובמסגרתו הלכתי לרופא וקיבלתי 3 גימלים.

בסוף הגימלים התקשרתי למפקד שלי בכדי לברר מתי להגיע למחרת והוא אמר לי שהוא כבר שיחרר אותי בכדי לקבל תקן גיוס אחר במקומי.

קצינת הקישור שלי חולה (משהו קבוע אצלה - 10 שנים משוחרר ואפילו פעם אחת לא הצלחתי לדבר איתה...), כך שאני לא יכול לבדוק מולה.

נשמע לכם הגיוני לשחרר חייל בתקופת מחלה? יש פה בעייה ביטוחית קשה בעיני

תודה מראש על התשובות

רוצה לדעת מה נשמע לי לא הגיוני?

לקבל ג' בצו שמונה ולחשוב שמגיע לך פיצוי על זה.

בימ"מ רגיל- אם היית מקבל ג' במהלך התקופה הם היו נספרים לך כימי מילואים רגילים

בצו שמונה המצב שונה- אתה משוחרר מהמילואים כדי שהיחידה תוכל לגייס אנשים במקומך שיגיעו ויסייעו. במקרה שלך- אתה יכול להגיש את ימי המחלה למעסיק ולקבל עליהם חופשת מחלה.

אושי231

New member
את לא יודעת כמה אני שמחה שחזרת

בעודי מחיילת בימ"ח חשבתי עלייך.. איך את מסתדרת...
איך את מסכמת את העניין?

.. האמת היא שאני עדין קצת בטראומה...

לא חשבתי שרעש של אופנוע יקפיץ אותי... או שדלת שנטרקת תגרום לי לחשוב אם זו נפילה או יירוט...

חזרתי בשישי ועוד לא ישנתי כמו בן אדם, כל המחשבות האלו רצות לי בראש...

אולי אם אני אצליח להעלות אותם על הכתב, הם יסתדרו קצת יותר טוב....

עמית22

New member
בואי ניקח מקרה קיצון

אדם מגויס למילואים וחוטף כדור
בעקבות הפציעה הוא מאושפז במשך חודשיים בבי"ח
את חושבת שזה סביר שצה"ל ישחרר אותו משירות מילואים?
הוא הרי בחופשת מחלה ותופס תקן...

כל עוד אף גורם רפואי לא קבע שהמחלה שלי לא נבעה ממשהו שלא קשור לשירות, הדוגמא הזאת תקפה גם לשפעת שתקפה אותי

אושי231

New member
הדוגמה הזו מאוד שונה מהמקרה שלך

במקרה של פגיעת כדור חלילה, האדם מאושפז בבית חולים וקצינת נפגעים מלווה אותו לכל אורך הדרך, והוא נמצא בשמ"פ עד שהוא יוצא מבית החולים, לאחר מכן מועבר לשיקום של צה"ל שממומן ע"י צה"ל ובמידת הצורך גם מוכר כנכה צה"ל.

כמו שחייל ביחידה הקודמת שלי נפגע ממשהו שקשור למרגמות ובמשך קרוב לחצי שנה לא עבד בשל כך- הוא קיבל כמובן ליווי של קצינת נפגעים, שיקום והכל.

אבל מי שקיבל שפעת או צינון קל ועקב זה יצא ל- 3 גימלים ממש לא צריך את כל זה. אם לדעתך הצינון שלך נבע ממשהו שקשור לשירות, אתה בהחלט יכול לבקש למלא "דו"ח פציעה" וצה"ל יבדוק האם אתה צריך לקבל ליווי, אם צריך להמשיך את השמ"פ שלך וכו'.
אבל לדעתי האישית ומנסיוני המקצועי- אין כל צורך בכך.
מרגע שגוייסת לצו ואחרי יום השתחררת, אזי אתה כבר לא חייל וגם ימי המחלה שלך צריכים להיות ע"ח המעסיק ולא ע"ח צה"ל.
לפנים משורת הדין אולי יסכימו לתת לך שמ"פ גם על הימים שהיית בגימלים. דבר בנושא עם המפקד שלך ואם אתה לא מקבל מענה מספק אתה תמיד יכול לפנות לקפ"צ.

yuval433

New member
סיפור מוזר

אני לא יודע מה יש לחייל לדבר עם קצינת הקישור ואיך הוא קובע שקצינת הקישור כל הזמן חולה.
קצינת קישור מתחלפת פעם בשנה וחצי שנתיים. בעשר שנים היחידה שלך עברה לפחות 5 קצינות קישור.

אני חושב שזה מאוד תלוי בחייל ובמפקד.
בחיילים טובים באים מאוד לקראתם.
עם חיילים שכל הזמן יש איתם סיפורים מטפלים בהתאם.
אם הלכת לרופא משפחה שלך שנתן לך את ימי המחלה הם אינם תקפים והשיחרור שלך הוא לפנים משורת הדין. רק רופא הגדוד או רופא צבאי אחר או חדר מיון מוסמכים לתת גימלים.

עמית22

New member
איזה מזל שאתה מכיר את היחידה שלי טוב ממני...

קצינת הקישור שלי היא אזרחית עובדת צה"ל שנמצאת שם עוד מלפני שירות החובה שלי

ולגבי הרופא, תקרא את השאלה - אם הייתי מקבל ימי מחלה מרופא אזרחי לא הייתי מדבר על כיסוי ביטוחי צבאי

yuval433

New member
באמת לא מכיר

אם אתה בטוח שאתה בסדר ונהגת ביושר ובתום לב, אזי הכתובת היא נציב קבילות החיילים.

אני חושב שלא תקין שבאופן קבוע לא ניתן לדבר עם קצינת הקישור.

למעלה