גימלים

idftat1

New member
גימלים

היי
אני משרת בתפקיד חמשושים והשבוע לא הרגשתי טוב ופשוט לא נתנו לי רופא כל השבוע והייתי גמור
המצב שלי עכשיו על הפרצוף אבל יש לי בעיה שהרופאה שלי לא הייתה פתוחה היום והיא תהיה רק בראשון בבוקר ובראשון בבוקר אני צריך לצאת לבסיס
מה הרופאת משפחה שלי צריכה לכתוב בשביל שזה ייחשב גימלים ואז אני יתקשר ישר אחרי שאני יהיה אצלה ויודיע למפקד? המפקד יכול לא לכבד את זה?

noboya

New member
הייתי במצב שלך

לא הרגשתי טוב ופשוט אמרו לי לשכב בחדר (המרפאה נתנו לי קל גרון...כאילו שזה היה קשור).
מאחר וכמתנדב אתה באחריות הרופאת משפחה שלך, היא פשוט יכולה לכתוב שאתה צריך X ימי מחלה (אצלי הרופא משפחה עצמו היה בחו"ל, אז הלכתי לרופא משפחה אחר שנתן לי גימלים).
המפקד יכול לא לכבד את זה, זה חלק מהסמכות שלו בדיוק כמו שזאת זכותך להתלונן עליו שהוא דורש ממך לעבוד כשאתה חולה.
אני ממליץ לנסות להימנע ממצב לא נעים פשוט בזה שתגיד לו מראש שזה מה שאתה הולך לעשות. ("אני לא מרגיש טוב ומחר בבוקר אני קופץ לרופאת משפחה שלי לבדיקה, סביר להניח שהיא תיתן לי גימלים. אם לא אני ימשיך ממנה לבסיס ויגיע טיפה מאוחר")
&nbsp
זה חבל שעדיין צה"ל לא יודע "לאכול" מתנדבים מבחינה רפואית, ויעדיף להשאיר אותם בבסיס ללא תרופות ותמיכה רפואית מאשר לשחרר אותם לראות רופא.
&nbsp
תרגיש טוב!

idftat1

New member
את בטוחה שהמפקד יכול לא לכבד את זה ?! אני ברפואה אזרחית הרי

ואם הרופאה רושמת ימי מחלה איך הוא יכול לא לכבד את זה? גם רשום בדף של המתנדבים מהיום גיוס שרופא משפחה יכול להביא גימלים

noboya

New member
אני בטוח שהוא יכבד את זה

בעיקרון ההחלטה שלו אם זאת רפואה אזרחית או צבאית היא אותה החלטה.
חלק מסמכות של מפקדים הוא לקחת החלטות - גם החלטות שגויות, שעליהן צריך לשלם. כדי לבצע את המשימה.
מפקד יכול להחליט להתעלם מג' שקיבל חייל שלו. הוא צריך להיות מוכן לתת דין וחשבון על החלטה כזאת אבל מבחינה חוקית אין עם זה בעיה.
רוב המפקדים לא ירצו לקחת החלטה כזאת - היא גוררת יחס גרוע והחייל יכול לקבול אותם על זה. ככה שרק במצבי קיצון הוא יקבל החלטה כזאת.
לי היה מפקד שהחליט לאסור עלי לצאת הביתה כשהייתי חולה כי הוא חשב שאני "עושה את עצמי" או שזה יעבור לי מהר. שבוע אחר כך הוצאתי גימלים ועם זה הוא לא רצה להתווכח.
&nbsp
קיצר - הרופאת משפחה רושמת שאתה צריך X גימלים והטופס שבו זה רשום הוא גימלים לכל דבר, צריך להביא את זה לשלישות בסוף המחלה שיתייקו.
&nbsp
תרגיש טוב!

idftat1

New member
אוקיי אני שמח שכנראה לא יהיה בעיה אבל

למה אני צריך להביא דף עם פרטים רפואיים שלי לשלישות? המפקד לבד מסמן שאני בגימלים לא?

נ ו ע ה 12

New member
כן, הוא כותב שאתה בגימלים, אבל אתה צריך להביא

את האישור על כך מהרופאה, כלומר את הדף עם מספר ימי המחלה. לא צריכים להיות שם פרטים רפואיים.

נ ו ע ה 12

New member
מפקד לא יכול להתעלם מגימלים שחייל שלו מקבל

אלא אם הכוונה היא "יכול וזה בניגוד לחוק"
&nbsp

גימילים והפניות לבדיקות

שלום,
אני גם מוטפל בקופ"ח אזרחית תמיד שהיו לי הפניות לבדיקות, לא הרגשתי טוב הבאתי מסמך של חופש מחלה \ הפניות לבדיקות
הוא כיבד את זה אותו דבר לגבי הפניות של בדיקות.
שבוע טוב החלמה מהירה ורפואה שלמה.

למעלה