ג'ינקו בילובה - ריכוז וזיכרון

liri g

New member
ג'ינקו בילובה - ריכוז וזיכרון

היי. הייתי שמחה לקבל כל מידע שיש לכם על ג'ינקו בילובה, בחיפושי אחר משהו שמשפר ריכוז. אם יש לזה תופעות לוואי שידועים לכם, אשמח לקבל פרטים גם על כך. תודה.

liri g ../images/Emo24.gif../images/Emo137.gifגינקו בילובה

גילו של העץ הגינקו לפחות 200 מליון שנה. ומאות שנים נחשב למין נכחד בטבע. הגינקו עץ נושא אצטרובלים נשיר,בעל צורת עלים ,זכר,ונקבה. יש לו השפעה על מערכת הלב,וכלי דם. התכונות מתוק,מר,חריף,סתמי. הפעילות של העלים,מרחיבים כלי דם,וממריצים את מחזור הדם. הזרעים,מכווצים,נגד-פטריות,נגד בקטריות. חליטה ,מכינים את החליטה מ-50 גרם עלים יבשים על חצי ליטר מים, החליטה יעילה לטרשת עורקים,ובעיית דליות. יש להיזהר בשימוש בזרעים ,מחשש לבעיות עור,ולכאבי ראש. חג אורים שמח. אהבה,אור,וניסים.

liri g

New member
ומה בקשר לתופעות לוואי

והאם זה משפיע משמעותית על ריכוז וזיכרון?

bflygirl

New member
צודקת לגבי הד'נקו בילובה

גינקגו הוא בהחלט צמח מצויין לבעיות ריכוז וזיכרון ולהעלאת המצב רוח אך כדאי לבדוק מה מונע ממך להיות מרוכזת, ז"א מה הרקע מאחורי הבעיה ולטפל בשורש הבעיה ולא בסיפטום וכתבה מענינת ותופעות לוואי שלו יכולות להיות: קוצר רוח, עצבנות, שלשול, בחילה. אם הפ מופיעים יש להפחית את המינון או להפסיק להשתמש בו. בכל מקרה יש להיוועץ לפני כן עם מטפל. אזהרות מיוחדות:
יש אנשים שלא מסוגלים לצרוך גינקו אפילו בכמויות מזעריות .
.
אין להשתמש בו במקרה של מחלת דם כגון המופיליה או אם את בהריון או מניקה.
אין לתת גינקו לילדים ללא השגחת רופא
חובה להיוועץ ברופא לפני צריכה בכמויות רפואיות ניתן להשיגו בתפזורת, בגלולות וכטינקטורה. הוא יעיל לטיפול בורטיגו, זמזום באוזנים, דלקת ורידים, כיבים ברגלים וכדומה.... הוא יעיל לקשיי ריכוז וזיכרון, לאסתמה וכד'. הוא מרחיב כלי דם ובכך מקל על זרימת הדם, בעיקר בגפיים התחתונות ובכפות הרגלים ובמוח.

liri g

New member
תודה! הכתבה אכן מעניינת. אבל שאלה..

אני לא בטוחה אם את יודעת, אבל בכתבה מדברים על שילוב של ג'ינקו בילובה, וג'נסינג קוריאני, אולי את יודעת במקרה, מה לגבי שילוב של ג'ינקו בילובה וג'נסינק סיבירי? ובקשר למה שאמרת שיש אנשים שלא מסוגלים לצרוך ג'ינקו בילובה אפילו בכמויות מזעריות, למה זה יכול לגרום לאנשים האלה? ואגב, לי יש טינקטורה, ואני לוקחת 10 טיפות בכוס, ומדללת עם טיפה מים. (עד 3 פעמים ביום - בגלל שרק התחלתי אני עוד לא לוחקת 3 פעמים ביום.)מה דעתך על הכמות?

bflygirl

New member
../images/Emo42.gif בוקר אור ../images/Emo23.gif

בגנסנג יש מרכיבים שונים שמבדילים אותו מהג'נסנג הקוריאני והמרכיבים שלו הרבה יותר עדינים, למרות שבאופן כללי הם עושים אותתו הדבר. ג`ינסנג סיבירי משמש בעיקר לתמיכה וטיפול במצבי תשישות, ולשם "תיקון" נזקי המתח. החומר הפעיל בו הוא אלאוטרוסיד והוא מעורר את המערכת החיסונית, מחזק את עמידות הגוף למחלות, מועקה ותשישות. אך בכל אופן הוא כמעט אף פעם לא נלקח לבד, אלא בשילוב עם עוד צמחים אחרים בהתאם לצרכי המטופל. לכן הייתי מציעה לפנות להרבליסט או נטורופת על מנת לקבל טיפול ספציפי, ופורמולה משלך. באופן כללי ישנם שלושה סוגי ג`ינסנג מרכזיים שבהן פועל מרכיב אחר 1. ג`ינסנג קוריאני panax- החומרים הפעילים בו הם ג'יננוסידים והם מחזקים את המערכת החיסונית ומשפרים את יכולתו של הגוף להתמודד עם תשישות ומועקה. ויש להשתמש בו רק בהשגחה של מטפל כלשהו. 2. ג`ינסנג סיבירי eleutherococcus (לא בדיוק מהמשפחה)- השפעותיו מעודנות יותר והוא מעורר תגובות מתונות יותר וכפי שהזכרתי למעלה החומר הפעיל בו הוא אלאוטרוסיד. 3. ג`ינסנג אמריקאי- החומרים הפעילים בו הם פנאקסוסידים והם ניתנים לרוב למי שהדנסינג הקוריאני חזק מדי.
1 + 2 מחזקי אנרגיית קיבה ומעלים את האנרגיה למעלה.
3 יותר מזין ומחזק את נוזלים הגוף מאשר מעלה אנרגיה מעלה ולכן עדין יותר.
ובקשר למה שאמרתי, זה התופעות לוואי שרשמתי רק ממש בעוצמה חזקה יותר ומהירה יותר....
לגבי הכמות שאת לוקחת אני יודעת לגבי תשליק שיש להרתיח כ20 גרם שורש טרי לכל ספל מים במשך 15 עד 20 שניות. ולשתות עד 2 ספלים ביום.... לגבי הטינקטורה שלך אני לא יכולה להגיד לך בוודאות כי צריך איבחון מעמיק.

למעלה