גינת ירק על גג

• פותח הנושא oskl
  • פורסם בתאריך

א ר י ק ה

New member
צמחים ועציצים לדירת גג

שלום לכולם, יש לנו גג שכרגע הוא עירום לחלוטין (חדש). אני לא מתמצאת כל כך בנושא גינון וצמחים. מאוד מבקשת רעיונות מכם מה כדאי לקנות (עציצים, אדניות וכו´) - איזה סוגים וכו, ואם אפשר גם על משתלה מומלצת . אנחנו גרים באיזור כפר סירקין. הערה: מעדיפה צמחים/פרחים רב עונתיים. והאם כדאי לקנות ספר גינון למתחילים ואיזה? תודה רבה אריקה

oskl

New member
גינת ירק על גג

שלום רב אני גרה בדירת גג וברצוני להקים על הגג גינת ירק קטנה לצמחי תבלינים וכו. כיצד לעשות זאת? האם מאדנית גדולה או משהו אחר? אודה על תשובתכם אוס

Joe3

New member
גינה על הגג

שלום אריקה ותתחדשו בוודאי שכדי להתחיל בספר, אני ממליץ על "הגינה הביתית" מאת שמעון ביגלמן ניתן להקים גינות משגעות על גגות (כולל עצי פרי ועוד) והכוונה היא לגינון במיכלים, השמיים הם הגבול (בדירת גג תרתי משמע) הכל תלוי במוטיבציה ובתקציב. לפני המלצות על סוגי צמחים וכו´ תיכנון גינה דורש זמן והתוצאות בהתאם. המלצה שלי היא: צאי לסיורים במשתלות, גינות, קיבוצים, התרשמי מהצמחיה, קראי בספר שקנית, שוטטי באתרים המופיעים בקישורים בפורום, תתחילי לברר על גננים טובים ותוך כדי כך תחליטי. במשתלת קיבוץ גבעת ברנר ניתן לראות מבחר רב של גינון במיכלים ולקבל רעיונות. בהצלחה.

סינאן

New member
משקל

היי אריקה יש צורך לקחת בחשבון את המשקל של האדניות ואדמה וחילוחל המים בהצלחה

אלי.

New member
אדניות

אל תלכי רחוק מדי - א"ת סגולה, רח´ אלכסנדר ינאי - לפחות 2 "חנויות מפעל" של אדניות אבן מכל הסוגים והגדלים. בהצלחה.

דובב

New member
את יכולה לנסות ולבנות גינה

הידרופונית אבל את מיכלי הגידול תהיי צריכה לבנות בעצמך לפי מה שאני יודע קשה להשיגם בארץ- אבל תוצאות של גינה כזו לשטח קטן פשוט מעולות

שוקי777

New member
גינת ירק על גג

אוס שלום, מנסיון אדנית היא כלי קטן מידי על מנת שהתנובה תספיק למאכל. לכן, ניתן לבנות אדנית מעץ מספיק עמוקה ורחבה במיוחד על מנת שתאפשר התפשטות נאותה של הירקות/תבלינים. מומלץ לחבר למערכת השקיה. שוקי

סינאן

New member
מידות

שלום לכם אילו מידות מינימום רצוי שיהיו והאם יש צורך באטימה בין העץ לאדמה ?

לארי

New member
../images/Emo70.gif חייבת להיות אטימה בין העץ

לאדמה. אחרת , העץ פשוט יסדק, יתפורר עקב המגע עם המים והחשיפה לפגעי מזג האוויר. אפשר ליצור את האטימה בכמה אופנים: 1.כלי פלסטיק (כדוגמת החומר של הגיגיות) אשר יכנס לתוך אדנית העץ. כמובן תמיד יש לדאוג לניקוז מתאים. 2.ניילון עבה המיוחד לאטימה ומהודק לדפנות האדנית. 3.איטום ע"י לכה מיוחדת הקרויה "Yact Vernish". הלכה מצויינת, ויש לאטום איתה גם את פנים האדנית וגם את החוץ, בשתי שכבות. 4.איטום בפירגלס. יקר, יעיל, רק ע"י בעלי מקצוע, איטום מצויין. 5.אדניות מבטון או מאבן יש לאטום ע"י חומר שנקרא "ביטום פלקס אדניות" ,לפי ההנחיות כאן. חשוב מאוד לוודא שהעץ המשמש לבנייה עבר איפרגמנטציה (תהליך "חיטוי" העץ ע"מ שיהייה עמיד בפני מזיקים ויוכל לתנאי החוץ).

למעלה