גיסה מאוד מוזרה ובעייתית

גיסה מאוד מוזרה ובעייתית

קצר בתקשורת עם הגיסה היי כולם! יש לי סיפור ארוך, שכתבתי אותו לרב שייעץ לי מה לעשות בנושא, וחשבתי שגם אתם תוכלו לעזור לי, מנסיונכם. עשיתי העתק הדבק, וזה המכתב שנשלח אליו. תודה לכם על זמנכם! שלום לכבוד הרב. שוב תודה על תשובותיך ועצותיך החכמות כל כך. אני מאוד נהנית לקרא את תשובותיך לאנשים, ומתמלאת בקדושה נוספת. לפני כחודש וחצי גם אני שלחתי אליך שאלה לגבי קצר בתקשורת עם גיסתי, וקיבלתי חיזוק רב גם מצידו, וגם מצד המגיבים שהוסיפו על דבריך (וכאן השאלה שלי) שפשוט לא להתייחס אליה ולשים אותה במקום רחוק-רחוק בתודעה האישית שלי, ולא "להתלכלך" בבוץ הזה יותר מדיי. בדיעבד, אני חושבת לעצמי האם מה שהרב הציע ומה שהמגיבים הציעו, לא סותרים אחד את השני? הרב אמר אז שכדאי להתמלא בעין טובה וחמלה אנושית וסבלנות אין קץ... (ובעצם עשיתי הפוך-פשוט לא התייחסתי אליה) אחרי שיישמתי את העצה הזו,( של לא להתייחס) הרגשתי הרבה יותר טוב מבחינה נפשית, וראו את זה עליי. ואני חושבת שהרבה בזכות זה גם הצלחתי להכנס להריון (ברוך ה'!) ואני כרגע באמצע חודש השני. מחקתי את הגיסה הזו לגמרי מהחיים שלי. אין לי את המס' פלאפון שלה, מחקתי אותה מדואר אלקטרוני, ומכל כלי תקשורת אפשרי-וגם מהראש. מבחינתי אני לא רוצה שום קשר איתה כי השלמתי עם העובדה הזו שאני לא רצויה והיא פוגעת בי עם המצבי רוח והתיסבוכים שלה וזה לא בריא לי במיוחד עכשיו שלחץ לא טוב להריון. לפני כשבועיים היא חשדה שהריתי (זה אחייין ראשון שלה) והיא נורא התרגשה (גילתה דרך חמותי שידעה) ומאז היא גילתה סימני חמימות מסויימים, היא ענתה לי כשהתקשרתי אליהם הביתה(שזה לא קרה כבר שנה,ויש להם שיחה מזוהה), היא התנדבה פעמיים להסיע אותנו (שזה אף פעם לא קרה) בקיצור הבנתי שהיא מתחילה לחזר, ואני אמרתי לבעלי מפורשות שאני ממש לא מתכוונת לחזור ליחסים חמים איתה אחרי מה שהיא עשתה לי, ואיך שהיא דיברה עליי ואליי, אני לא סמרטוט שלה. ואני לא יכולה לדעת אם עוד שבוע היא שוב תתנהג כמו תמיד. מה גם, שלא מצא חן בעיני שפתאום יש לה אינטרס להתקרב, זה קצת ניצול, לא? היא רוצה שיהיה לה קשר עם האחיין החדש כביכול, אז היא מתחילה להתחנף? זו התנהגות מגעילה בעיניי, ויכול להיות שאכן יש בי מידת הגאווה,כמו שהרב רמז לי פעם שעברה-ואתה צודק, אבל ניסיתי לקרא ספרי מוסר כמו אורחות צדיקים ועבודת מידות- וזה לא עוזר. ואני בדרך כלל לא כזו, אני מאוד מתביישת מאנשים, וממש אין לי עזות-וכל מי שמכיר אותי יודע. אבל היא-זה מקרה מיוחד. היא מוציאה ממני את הרוע, שאני חושבת שהוא מוצדק (ושהרב יתקן אותי אם אני טועה) אני חושבת שמה שחז"ל אומרים כל הזמן על גאווה וכל זה-יש לזה גבול!!! אדם לא יכול להתרפס אל מישהו אין סוף פעמים ולהפוך אותו לממש מטופש. ואם אני מרגישה שמנצלים אותי-מה באמת דעת ההלכה על כל הסיפור הזה שלי איתה? האם זה בסדר מה שאני עושה? שאני עדיין לא מתייחסת אליה, למרות שאני יודעת ורואה עליה שהיא מנסה? יש לציין, שהיא רק הראתה סימנים, היא כאילו מחכה שאני ובעלי נבוא אליה ליזום שיחה, כי כאילו קשה לה. אבל אני חושבת שהיא זו שצריכה לבוא כי היא היתה לא בסדר, ואנחנו עשינו מספיק נסיונות שיוציאו אותנו אלף פעמים ידי חובה מעוון כלפיה אם בכלל יש כזה. כל העסק מתחמם, כיוון שהיא טסה עוד חודש לארה"ב לעבוד למשך שנה(תודה לאל על כך) וחמותי לא מפסיקה להפציר בי לדבר איתה-וזה מעצבן אותי שהיא מבקשת את זה. השבת שהיינו אצלהם כמעט התפרצתי עליה(חמותי). היא יודעת שניסיתי במשך החצי שנה הזו, היא יודעת שהייתי בסדר. והיא עוד אומרת לי להדר את היישורים?? למה אני צריכה לעשות את זה? בעלי שמח על ההתקדמות של אחותו ביחס אלינו, אבל הוא ממש רוצה שזה יבוא גם ממני, שגם אני ארצה להשלים איתה. ואני פשוט לא רוצה לעבור את זה עוד פעם. למען שיהיו לי חיים נורמלים. אני לא צריכה אותה בחיים שלי, אפילו שמשפחה לא בוחרים-אבל כן אפשר לבחור עם מי להיות בשלום חם ועם מי בשלום קר. אני כן אומרת לה שלום אבל רק כשהיא אומרת ראשונה (ואני לא קטנונית. זה עניין של כבוד היא צריכה ללמוד את זה ולהפנים שאני לא פראיירית שלה יותר), וכשאנחנו הולכים אז אני כן אומרת, וכשיושבים בשולחן שבת או סתם ככה כשהיא מתיישבת איתנו (והיא לא היתה ככה בשנה האחרונה היא תמיד הייתה נמנעת מ"כינוסים משפחתיים" כאלה או אחרים) אז אני משתדלת לא לדבר איתה ישירות, אלא בכללי לכולם. בקיצור היחס שלי אליה הוא לא אישי וחם בכלל כרגע, במיוחד מאז שנקלטתי.. שאר המשפחה שלו מקסימה, ואני מסתדרת מאוד עם אחותו השניה, היא כמו אחות בשבילי והיא אחת מחברותיי הטובות בחיים, עוד מאז הפעם הראשונה שבעלי הביא אותי לבית הוריו בתור רווקה.(והיא גדולה בשנה מהאחות המדוברת) אשמח לקבל חוות דעת של הרב בנושא. תודה רבה מאוד מראש.!

הרקע לבעיות עם הגיסה שהתחילו לפני חצי שנה מכת

קצר בתקשורת עם הגיסה שלום לרב, ותודה רבה על התשובה הקודמת-בעניין המוזיקה הראויה בבית-מאוד עזרת לי. יש לי שאלה נוספת. זה סיפור קצת ארוך אני אשתדל לקצר. אני ובעלי נשואים חצי שנה כבר. יצאנו שנה שלמה לפני. אני מסתדרת מאוד עם המשפחה שלו והם מקסימים. אבל אליה וקוץ בה... יש לו אחות בגילי שאני פשוט לא יודעת כבר איך להתנהג איתה וזה כל כך מעיק עליי אין יום שאני לא חושבת על זה והיא כל לילה כמעט מופיעה בחלומי, ואני חושבת שאני אפילו צריכה כבר עזרה נפשית. זה ממש השתלט עליי. זה הגיע לרמה כזו קשה שהמריבות היחידות שלי עם בעלי-הן בגללה! קשה לי, ואני נכשלת המון בלשון הרע עליה. הסיפור הוא, שהיא מתוסבכת בעצמה, יש לה ביטחון עצמי נמוך, שלא לדבר על דימוי עצמי(יש לה אחות שנה מעליה שמוצלחת ממנה מ-כ-ל הבחינות, והן 2 בנות במשפחה, השאר בנים) אמא שלה כל הזמן אומרת לי שזה לא אישי נגדי, היא לא מתקשרת כבר חצי שנה עם אף אחד במשפחה, חוץ מאבא שלה, התקשור היחיד הוא צעקות והתחצפויות (לא כלפי, איתי היא ב-כ-ל-ל לא מתקשרת) כל זה מאז החתונה. לפני החתונה היו לי עליות ומורדות עם הטיפוס הזה, המון פליטות פה לא מנומסות וחסרות טקט היו לה (ועדיין, אבל זה כבר אופי)אבל מה, כשכן היינו מדברות זה היה נפלא, והיינו מדברות מלא זמן באי מייל, בטלפון, וגם במציאות. אבל שוב, תמיד היה ברקע העניין הזה של המצבי רוח שהיא לפעמים לא מתייחסת אבל אחרי החתונה זה החמיר ממש. היא בכוונה לא נמצאת בבית כשאנחנו באים לבקר, וכשהיא נמצאת בקושי מסתכלת לעברינו, ואם היא אומרת שלום, זה ממש פריצת דרך! וכשזה קורה, וזה קורא לפעמים רחוקות, זה מלווה בחיוך כל כך מעושה ומזלזל שמהר מאוד יורד.. כאילו היא ממש מכריחה את עצמה להתייחס אלינו. מה כל כך קשה? מה לא עשיתי בשביל הקשר הזה! טלפונים, התרפסויות דרך המחשב, במציאות... אז מכאן הרב מבין שאני כן מתייחסת אליה, לא התעלמתי ממנה. אני חושבת שאולי בתחילת הנישואין כן אולי קצת התעלמתי אבל זה היה מהסיבה הפשוטה שלא רציתי שהיא תהרוס לי את השמחה (כמו שהיא תמיד עושה וכל כך מוכשרת בזה!) ואפילו כשכתבתי לה מכתב התנצלות כל כך מושקע על זה שאולי היא נפגעה ממני בגלל שלא התייחסנו אליה אולי (למרות שאני יודעת שכן הייתי בסדר-בכללי) היא שלחה לאחיה (בעלי) שעדיף כלום מצביעות. השיא היה אתמול. הורי בעלי עשו מסיבת חנוכה בביתם, הזמינו אותנו (אחרי הרבה זמן שלא הינו ואני משתדלת לא להיות שם כדי שהיא תתגעגע ואולי תשנה את יחסה) הזמינו את המשפחה שלי, ודודים של בעלי הגיעו גם. ומי לא היה? נו ברור, היא. למה שתהיה בעצם? כל כך כעסתי עליה! הרבה זמן לא היינו שם, למה היא ככה הורסת? ואף אחד לא ידע איפה היא, וההורים שלה היו בשוק, ניסו לתפוס אותה בטלפון-שום דבר. ברחה. וחזרה היום בבוקר. אין לי מושג איפה היא היתה וממש לא מעניין אותי. אני מרגישה כאילו ממש לא אכפת לה מאיתנו עד שאנחנו כן באים סופסוף. איזה בושות היא עשתה לעצמה. כולם שאלו היכן היא, וכולם ידעו למה היא לא נמצאת, בגללנו. לא יכולה להסתגל לדברים חדשים. התנהגות של ילדה כל כך קטנה! הרב, אני פשוט מיואשת ואני לא יודעת למה, כולם אומרים לי לעזוב אותה ושהיא בסך הכל גיסה , ומי בכלל בקשר עם גיסות?! אבל זה מציק, אני מרגישה שהיא מקפידה עליי או משהו, זה מפחיד אותי ממש ברמה היומיומית. ביקשתי ממנה סליחה אלף פעמים, היא לא מסתכלת עליי. יש לציין שאף פעם לא רבנו במציאות, רק דרך ה``מדיה`` היא מרגישה נוח להתפרץ עליי דרך המחשב, ולכתוב דברים שהם אמנם לא קללות אבל פוגעים בי כמו חיצים, לגבי כל ההשקעה שלי כלפיה. ואני רואה שזה ככה כלפי רוב המשפחה שלה (חוץ מאחותה ואביה) היא כמו רעל כזה שנכנס באנשים, והארס שיוצא מפיה מחריב אותי מבפנים. אני יודעת שהיא בעצמה לא בנפשה ושהיא ניסתה טיפולים פסיכולוגיים, וסדנאות ימימה, וברוך ה` תודה לאל היא מתכננת לעבוד בחו``ל שנה, אני רק מקווה שהיא תעבור את המבחנים ותיתן לי שקט נפשי לשנה לפחות., אבל אני יודעת שזה לא הפיתרון-כי היא תחזור, או שאולי היא פתאום לא תיסע בכלל.. מה עושים עם המקרה הזה? אמרו לי לתת לזה זמן, אבל הנה, חצי שנה זה מספיק זמן! כמה עליי לחכות? אני מפחדת לחכות מדי זמן והכל יתפרק. מה אבותינו החכמים היו עושים איתה לדעת הרב? ממי עליי ללמוד דוגמא? אשמח לעצתך החכמה. ואשמח לתגובות הקהל בנושא, ללמוד מנסיון אחרים. מצטערת על האורך, אני בסערת רגשות.. תודה, ויום טוב.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קראתי בעיון את דבריך, ולא הצלחתי להבין ממה הכל מתחיל? מה חטאה של הגיסה? למה את כל כך כועסת עליה? בגלל שחסר לי הנתון הזה קשה לי להבין את הדילמה ואת כל הרצון לחנך אותה- אני מצטטת אותך: "זה עניין של כבוד היא צריכה ללמוד את זה ולהפנים שאני לא פראיירית שלה יותר". קשה לי להבין בכלל איך מגיעים לעויינות כזו עם גיסה. אתן מתמודדות על אותה משבצת משפחתית? על משהו בעולם אתן מתחרות אחת כנגד השניה?

אופססס- רק עכשיו ראיתי את הודעתך השניה

אז אקרא ואז אענה... אני משרשרת את ההודעה השניה שלך לפה כדי שיהיה מובן מה הולך פה.

candy77091

New member
אני באמת לא מבינה

לשם מה את צריכה את הקשר איתה? דבר שני-אין שום צורך לרדת לפסיים איששיים ושלחק משחקיי כבוד- במשפחה זה נפוץ ולא הייתי נכנסת לזה -הייתי אומרת שלום ולא מתייחסת לתגובה ,למה ?כי אני בנ"א נורמלי ושקול וזה מן הנימוס להגיד שלום אפילו אם ל-א אמרו לך.היא מזלזלת?תתעלמי! שום קשר במחשב שלא לפניי אנשים,מי ביקש ממך להיות ביחסים טובים איתה?כן,זה משפחה אבל זה לא אומר שצריך להיות עם כולם בשלום"חם" יש כאלה שהם אנשים נוראיים ואי אפשר להתחבר אליהם,לא כל אחד יכול להתחבר לכל אדם במיוחד שאמרת שהיא עברה פסיכולוגיים אז כנראה היא לא הבנ"א הכי נורמליי שבעולם.מלבד זאת יש המון אנשים קנאיים-היא יכול להיות לא אוהבת אותך כי "גנבת לה את אח שלה"(זה לא בדיחה זה קורה במשפחות הכי טובות) היא יכול להיות חושבת שמגיע לו משהו יותר טוב ממך ומנסה לגרום לך לשנאה וכעב ושכבר תרציי להפרד ממנו(יש שיטה כזאת וזה דבר מאוד נפוץ המ שקורה) תכלס: אל תכניסי את המריבות שלך איתה לתוך הבית שלך-לא לדבר איתה מהמחשב,לא לנסות ליצור איתה קשר(כמו שעשית) וכמובן שברור מאליו ואין לך על מה לריב עם בעלך בגללה.זה אחותי ואין מה לעשות,לא בוחרים את זה.אז פשוט תחיי עם זה ,תהיי מנומסת אליה במיוחד בציבור המשפחה לא אמורה לסבול בגלל שיש עויינות בינכם.וכך גם חמותך לא תלחץ עלייך להשלים איתה כי היא תראה שאת לא שונאת אותה ושהיא ה"לא בסדר" פה. מקווה שעזרתי ומקווה שהנסיעה לחו"ל תיייטיב איתה ושה' יהיה בעזרך.

אני לא צריכה את הקשר איתה

אבל חשוב לי לציין שפעם הכל היה טוב איתה, והיא מצפה שאני ארצה לחזור לזה במיוחד עכשיו כשהיא חזרה "לפסים" בכל מקרה, אני אחכה שהיא תחזור מחו"ל עוד שנה, ובינתיים עד שהיא תצא מהארץ אני פשוט אמנע מביקורים (זה עוד חודש שהיא טסה....יששששש!) כשהיא תחזור אולי היא תהיה נורמלית, ואז כבר יהיה לי ילד....ואז אשקול שוב. תודה על ההתייחסות

candy77091

New member
מה קשור פה הילד לעניין?

הילד לא אמור להוות שיקול ביחסים שלך איתה. הילד שלך הוא אחיין שלה ומן הסתם היא תתנהג יפה אלייך ואליו. מה זה משנה מה היא מצפה?אם נתחיל להגשים את כל הציפיות של האחרים לא יהיו לנו חיים נורמליים.כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו.

למעלה