גיפטכארד

evike

Well-known member
מנהל
חברות.ים כדאי להפנים.
אם קיבלתם או קניתם גיפטכארד, תשתדלו להשתמש בו ואל תתנו לו לנוח בתיק או במגירה, שמא תשכחו ממנו, או שתוקפו יפוג.
שני מיקרים כאלה קרו לי לאחרונה. לפני כמה שנים קיבלתי ליום הולדת בין שאר המתנות, גם גיפטכארדים. את כולם מימשתי, חוץ מ 2, כי נאמר לי בחנויות שהתוקף שלהם לא יפוג עד למימוש הסופי.
בינתיים מעומיינת בדעתכם, עדיין לא אפרסם את שמות העסקים.

הראשון. הכרטיס היה מוצמד בצלופן למעין כרטיס בגודל ומרקם זהה לכרטיס, כך שהחלק האחורי לא נראה אלא אם כן הפרדתי ביניהם. לא עשיתי זאת, במיוחד שנאמר לי שאין לו הגבלת תוקף.
זכרתי שמימשתי את רובו. ניגשתי השבוע לסניף כדי לשלם על משהו, הכרטיס לא עבר בקופה, נאמר שתוקפו פג. כשפניתי לחברה, נאמר לי שאין מה לעשות, עם כרטיס פג תוקף. לא ממש עיניין אותם שנאמר לי מפורשות שאוכל להשתמש בו עד שהסכום בו יגמר. במזל, לא נשאר שם הרבה, ובכל זאת חבל.

השני. לא פעם עברתי בדוכן, לא מצאתי משהו לטעמי. עד שלבסוף מצאתי משהו שנראה באור של הדוכן משהו שרציתי, בבית הוא נראה בצבע שונה, צבע שאני לא אוהבת. החזרתי וקיבלתי זיכוי. לא מצאתי משהו אחר, והזיכוי נשכח ממני.
השבוע ניגשתי לדוכן, בדקו את הכרטיס, נשאר בו סכום לא גדול. כמובן, הזיכוי שיש לי ירד מהכרטיס.
עברנו דירה, והזיכוי נעלם לי, כנראה נגרס בטעות עם ניירת מיותרת. צילמתי את הכרטיס עם המספר שלו ופניתי במייל לחברה. יש לציין שענו לי מהר. רק שטענו, שדין זיכוי כדין כסף מזומן ואין מה לעשות.
גם אם זה הגיוני, רשום אצלם כל מה שעשיתי בכרטיס, ידוע להם היכן קניתי, ידוע להם שיש לי זיכוי, למעשה הכל ידוע להם. אז למה אי אפשר לשחזר את פתק הזיכוי או פשוט להנפיק זיכוי חדש? הרי יש מספר על הזיכוי, אז לא ניתן להשתמש בו יותר מפעם אחת. פה כבר הסכום גדול יותר.
נכון. אני אשמה בהתנהלות שלי, אבל עדיין עם מעט רצון טוב ושרות טוב, וכדי להוציא את הלקוחה מרוצה, אפשר היה לעשות מעבר לנוהל הרגיל.

k-don

Well-known member
מספר נקודות שנלו לי בנוגע לגיפטקארד וזיכויים:

ידוע שהמטרה של גיפטקארד/כרטיסים נטענים למיניהם היא:
1. אתה נותן הלוואה לבעלים . הבעלים יכולים לפשוט רגל ואז הכסף ייעלם.
2. ההלוואה עלולה להפוך להלוואה עומדת אם תאבד את הכרטיס
3. לכרטיס הרבה פעמים יש מגבלות (כמו , לא במבצעים או במבצעי מועדון, או שלא ניתן להשתמש ביותר מאחד בקנייה או שלא נשאר עודף בכרטיס או שחייבים להשתמש בכל הכרטיס בפעם אחת), מה שהופך את ההטבה להטבה חלקית.
4. הכרטיס מוגבל לרשתות מסויימות ולאו דווקא לרשתות מוזלות
5. כשרוכשים עם הכרטיס יש בעיה של ביטול עסקה.
במקרה ביטול הרבה פעמים מקבלים רק זיכוי ותקנות הגנת הצרכן לנושא ביטול עסקה מחריגות כרטיסים כאלו.
6. הכרטיס עצמו מוגבל ל 5 שנים

בנוסף יש את הזיכויים שמקבלים :
1. הזיכוי מוגבל לרשת או לסניף מסוים
2. הזיכוי יכול לרשת את המגבלות של אמצעי התשלום המקורי
3. הזיכוי מוגבל לשנתיים (כאשר אמצעי התשלום המקורי היה תקף ל 5 שנים)
4. הזיכוי אמור להיות מודפס על דף שלא נמחק
5. יש בעיה אם מאבדים את הזיכוי כי הוא כמו אבדן כסף מנייר.

למעלה