גירודים חוזרים ונישנים בשוקיים....

che55

New member
גירודים חוזרים ונישנים בשוקיים....

מחפשת המלצה לבעייה אקוטית: גבר שבאזור השוקיים - מהברך ועד העקב כולל - חש גירוד חוזר ונשנה, עד שהוא פוצע את עצמו מרב גירוד. רופא עור איבחן את האזור כאזור יבש מאוד ונתן משחה שנראית כמו וזלין - שלא עזרה, וסבון למקלחת שהוא בעצם שמן גוף לשטיפה במקלחת. כמו שאמרתי - לא עזר......
ניסינו למרוח בלילה לפני השינה שמן נבט חיטה ושמן קלנדולה, ניסינו שמן חוחבה עם כמה טיפות לבנדר ומרווה מרושתת....לא עזר. האם יש לכם המלצות? מה יכול להקל ואולי להעלים את הגירודים הללו? תודה

yoelnd

New member
תראי....

היי יש לברר ממה נובע? האם יש שינוי בתזונה? מתח יתר וכד'. בכל מקרה אפשר למרוח לבנדר ישירות ללא מהילה! קרם מחברת אדרמה על בסיס שיהולת שועל יעיל מאוד כולל השמן לאמבטיה. ולפתוח את הפן הרגשי שבענין. בבריאות טובה!

גם אני עם אותה תופעה ../images/Emo12.gif../images/Emo3.gif

זה הופיע פתאום לפני כמה חודשים ולפעמים ממש מגרד עד שפעם אפילו היו נוצרים לי שפשופים ופצעים בגלל הגירוד. הגירוד הופיע בצד הנגדי של העצם וממש מציק והכי מרגיז שזה מופיע בשתי הרגליים באותו מקום
. גם אני מרחתי קצת שמנים אתרים שרקחתי לעצמי זה לפעמים מרגיע ונעלם ולפעמים ממש מציק
הלכתי לרופא עור והוא פטר אותי בתואנה שזה עור יבש ואין הרבה מה לעשות והחלטתי שאעזור לעצמי יותר ממה שהוא עזר לי. רקחתי שמן שהוא נוגד דלקות וגירודים וגם שיזין את העור.

che55

New member
ואיזה שמן רקחת?

איזה שמן צמחי ושמנים אתריים???? זה עזר?

כן ולא ../images/Emo3.gif

מה שמביא אותי למסקנה שזה נבע או מהיובש או ממתח כלשהו שגרם לכך מלבד זה אני לא הצלחתי להגיע לפתרון מוחלט. שמן הנשא היה שמן שקדים והאתרים היו רוזמרין, עץ התה,סנדלווד,גרניום, ארז. לא זוכר את התמצית המדוייקת הם היו מבין השמנים שרשמתי. השמנים שבחרתי נבחרו מכמה סיבות : חלקם מרגיעים מתחים ועוזרים להרמוניה, חקל מיועדים לטיפול בעור, רובם אנטי דלקתיים, יכול להיות שהגירוד נגרם עקב מיליון ואחת סיבות רציתי לעבוד גם על הפן הגופני וגם על הפן הנפשי רגשי. עזר לפעמים ולפעמים לא אין תרופות קסם ולא תמיד מגיעים לתוצאות. נראה לי מה שהכי עזר לי בסוף שפשוט החלטתי לא לגרד עד כמה שיכולתי וביחד עם השמן הצלחתי להשיג רגיעה.

RainBird

New member
פיטריה אולי? מזכיר לי את התופעה הזאת. הפטריות קשות לזיהוי ובגודל מקרוסקופי וקשה לראות את זה. אולי אתם סובלים מפטריה שדומה לשפשפת? אני זוכר שגירדתי עד שדיממתי, וזה בעונות המעבר. ואז יתיאמו הלוונדר ושמן עץ התה. ארדן.

che55

New member
הרופא עור הבחין שזה יובש ולא פטרייה

ובעיקרון יש ימים יותר מגרדים ויש פחות...בד"כ מים חמים מרגיעים את האזור. חשבתי אולי על איזה שמנים אתריים יכולים להקל על הגירוד, ואולי על המתח הנפשי.... תודה לכל התשובות,

avorly

New member
המלצה ל- che55

כדאי לנסות לפנות למטפל/ת סיני/ת או מטפל/ת בשיאצו. בד"כ מופיע גרוד על קו של מרידיאן. אחרי אבחון מתאים אפשר לדעת ממה נובעת הבעיה.

ניסיון להסבר../images/Emo132.gif

המרידאנים הם ערוצי אנרגיה שפזורים על הגוף וכל מרידיאן מסמל איבר כלשהו המרידיאנים מתחילים או מסתיימים בכפות הרגליים והידיים ומגיעים חלקם אם לא כולם לראש במידה ואני זוכר נכון
(אוי ואבוי אם אני לא זוכר המורה שלי לשיאצו יקרע אותי
). דוגמא - על השריר הארבע ראשי (ירך קדמית) מופיעים מרידיאני האדמה שהם הטחול והקיבה והם יורדים עד כפות הרגליים משני צידי הירך. החיצוני יותר הוא הקיבה הפנימי יותר הוא הטחול ועובדים לפי קו מסויים שאינו נראה אך קיים. מקוה שהסברתי נכון ככה לפחות אני רואה את זה כרגע
.

../images/Emo132.gifתוספת

כאב מסויים או גירוי מסויים במקום כלשהו יכול להצביע על חוסר איזון באלמנט. אצלי למשל יש את אותו הגירוד בשתי הרגליים בקו ישר מעל הבליטה של עצם הקרסול באמצע בין הברך לקרסול. מה שמביא אותי לחשוב על האדמה
.

למעלה