גירושים, עזיבת האבא ומה שבמקביל

tomerc7

New member
גירושים, עזיבת האבא ומה שבמקביל

קראתי לאחרונה במאמרים על גירושים והבנתי את המיקום שלי בסיפור שלי לפי זה. אני בן 16.5, עוד חודש לציון חמש שנים לגירושים של ההורים שלי. בן בכור עם עוד שתי אחיות בנות 14.5 ו9.5.

*לאלה שאין להם כוח לקרוא, תעברו לפסקה האחרונה.

עפ"י הממצאים עלה כי אני במצב שאני מהסוג שחטף את הגירושים הכי קשה מהילדים, הייתי בוכה אבל אחרי זמן מאוד קצר תמכתי ועזרתי שתהליך של השינוי שאבא שלי עוזב את הבית. עזרתי לו לעבור דירה ולא נראה כל בעיה בקשר שלי עם כל אחד מההורים.
מגיל 13, עם המעבר לחטיבה, נעשיתי בודד ופגוע מאוד מכל אחד שהעליב אותי, גם אם לא התכוון לפגוע בי כל כך חזק. השפילו אותי ופגעו בשם הטוב של המשפחה שלי ואני זוכר אפילו פעם אחת שירקו עלי. עבר זמן רב של יותר מחצי שנה עד שהסגלתי את עצמי לסביבה החדשה, אבל המצב בלימודים שלי הדרדר מאוד. בגיל 14 כבר הגעתי למצב שהיא לי ממוצע 60 בתעודה, על אף שהייתי תלמיד מצטיין בשנים קודמות. באמצע אותה שנה לקחתי את עצמי בידיים והחלטתי שאני עושה את כל מה שאפשר כדי לשפר את מצבי. בסוף אותה שנה הממוצע שלי היה כבר 75.
לצד זה המצב החברתי שלי עם בנות היה לא טוב גם כן, למרות שחבר שלי גילה למישהי שחיבבתי שאני מחבב אותה, למרות שאין לי מושג איך הוא יודע שאני מחבב אותה. היא הייתה מנסה לדבר איתי ולהתחיל איתי, ולמרות שהיו לי אליה רגשיות, בתגובותי לא הראיתי יותר מדי עניין.
בחופש הגדול של אותה שנה אבא שלי הציג לנו את חברתו החדשה והראשונה (לידיעתנו) מאז הגירושים. הלכנו לבאולינג איתה ועם הבן שלה בן ה9 על הפעם הראשונה, למרות שלא נעשתה שום תקשורת ביננו. היא גם אם חד הורית
כבר שבועיים אחרי זה נסענו איתם לשיט ליוון לשבוע, למרות שלא הרגשנו ממש נוח עם זה.
פחות מחודש אחרי זה אחותי בת ה14 כבר לא באה לאבא שלנו, ונמנעה מכל סוג של קשר איתו, בגלל שהראה (למרות שכמובן שהכחיש זאת) שהוא מעדיף את חברתו על פניה, ואחותי הזאת עוד נחשבה לזאתי שהכי מחוברת אליו ויש את הקשר הכי טוב איתו.
עוד שבוע אחרי זה כבר הכרנו את כל המשפחה שלה כמעט, וזאתי שחיבבתי המשיכה לנסות לצור איתי קשר במקביל, ושוב הגבתי בצורה לא טובה, ובפסח שהיה חצי לאחר מכן, שהיה טראומה קשה בשבילי, בו סעדנו את ערב פסח עם 30 איש מהצד של המשפחה של חברה שלו. הרגשתי כל כך רע בארוחה הזאת, עוד לאחר מכן הלכנו לישון אצל חברה שלו, ויום לאחר מכן סעדנו שוב איתם, רק שהיה 40 איש מהמשפחה שלה.

כמו ששמתם לב לא נוצרה התחשבות מצד אבא שלנו לגבי הדעה שלנו בנושא והם המשיכו לעבוד לפי לוח הזמנים שלהם.
לאחר מכן נוצר ניסיון לחדש את הקשר של אחותי עם אבא שלי ע"י תמיכה מצד סבתא שלנו, ונוצר שיפור הדרגתי.
לאחר חודשיים נודע לנו כי נעבור לגור עם חברה שלו בבית משותף. למרות שלא הבעתי דעה בעניין, הרגשתי רע מאוד. למרות זאת עזרתי במעבר של הדירה גם הפעם, וחודש אחרי שעברנו לגור שם אבא שלי ואחותי הגיעו למצב בו הם הסכימו כי היא תבוא לגור בבית בתנאי שיתאפשר שתגדל ארנבים אצליהם. זה הוסכם.

למרות זאת גם אחותי הרגישה שם רע מאוד, אפילו יותר ממני. היא הייתה קוראת לאבא שלנו בשמו הפרטי, וחברה שלו הייתה מתערבת בזה - "הוא אבא שלך, את תקראי לו ככה, לא בשם הפרטי שלו, הוא לא סתם איזה מישהו ברחוב"... היה גם קטע שהיא התכחשה לזה שהוא אבא שלה.
לאחר חודשיים בלבד, כשאחותי רצתה להביא ארנב חדש במקום אחד שמת, שומעים את חברה של אבא של ממרחקים צועקת על אחותי שהיא מוכנה בשום אופן להביא עוד ארנב, למרות שזה תואם מראש עם אבא שלי והוא הסכים.
אחותי בכתה בחדר שלה בטלפון כשדיברה עם אמא שלי ואחרי זה היא החליטה שהיא לא באה יותר לשם, והיא לוקחת איתה את הארנבים (האחד שנשאר ועוד אחד שהיא הביאה). חברה שלו לא הסכימה שתקח את הראשונה, למרות שהיא נחשבת כשלה, ובסוף היא עזבה רק עם השני.

לאחר מכן, שאני הייתי לבד שם (מבחינת הגיל), ולא היה לי עם מי לדבר שם, הייתי מבלה שעות שלמות בחדר שלי סגור כל יום כמעט שהייתי שם ומדבר עם סבתא ואמא שלנו. זאת הייתה הדרך היחידה שלי לפרוק כעס ורגשות שם ומכל המעמסות שהם מטילים עלי.
במקביל לכך, זאתי שאני מחבב עשתה ניסיון אחרון לדבר איתי. היא שאלה שאלה פשוטה - אם יש לי מסטיק ,ולא הסתכלתי אפילו לעברה וישר עניתי בשלילה (אחרי כל הניסיונות האחרים שהיא עשתה היא עברה לדברים הרבה יותר פשוטים). מאז היא הפסיקה לנסות.

המצב שלי בבית אצל אבא שלנו הדרדר ופיתחתי כעס וייאוש שהייתי מוציא אותו בקללות ואגרסיביות ואלימות פיזית כלפי סבתא, שלי, אמא שלי והאחיות שלי. לאחותי זה גם נוצר, רק בתקופה שאחרי שהיא הפסיקה לבוא לאבא שלנו. זה הגיע אצלה למצבים חמורים מאוד ולקחו אותה לפסיכיאטר ומאז עד היום היא לוקחת תרופה פסיכיאטרית באופן קבוע.

תוך השהייה שלי בבית שם, עם הסבל, הייתי עושה נסיונות לדבר עם אבא שלי ביחד עם סבתא שלי (שאם לא הזכרתי היא מצד האמא), שהייתה המגשרת בין כולם. בשיחות הובטחו הרבה דברים, שהרבה מהם לא קוימו, ביניהם שאני יקבל יחס טוב יותר, הבן שלה לא יטריד אותי (חשבו שבגלל שאני גדול אז אני יכול להגיד לו מה שבא לי בנוגע לסמכות - הוא היה רואה סרטי אלימות ויודע מונחים של סקס וכדומה (בן 9 - מגיל 7 יודע מה זה), והיה כופה עלי ואחיותי לראות את הדברים שהוא רואה, בעיקר אחותי הקטנה, שהושפעה ממנו לרעה.

אחרי יותר מחמש שיחות (שקשה מאוד ליזום כי אי אפשר היה לדבר עם אבא שלי בצורה אחרת) החלטתי שאני לא רוצה יותר לבוא. בשיחה החלטנו (שיכנע אותי) שאני יתן לזה עוד הזדמנות. לא נעשה שום שינוי, ובפסח האחרון לפני חודשיים, בפעם האחרונה שראיתי את חברה שלו, הם תכננו ללכת למימונה אצל המשפחה שלה, ואני לא רציתי לבוא כמובן, אז הם תכננו להוריד אותי אצל אמא שלנו. שעה לפני הנסיעה היא התחילה לתחקר אותי (ציטוטים מדויקים) מה אני אוכל, כמה, איך, מתי, למה, השוותה אותי לבן שלה ("נחום (שם בדוי) אוכל שני המבורגרים ביום. בגיל שלך אתה צריך לאכול יותר"). באותו קטע אבא שלי אפילו הצטרף לשאלות האלו. אחרי זה:
"מי מכין לך?"
"אמא"
"אתה לא מכין בעצמך?"
"כמעט ולא"
"אתה כבר בוגר, אתה אמור להכין כבר לבד אוכל. ילדים בגיל שלך כבר נוסעים לבד לכל מקום, מכינים לבד אוכל, יוצאים לבלות עם אחרים."
"מה, אין לי חברים?"
"...לא יודעת....אתה בא אליהם?"
"לפעמים"
"הם באים אליך?"
"לא"
"למה? אתה מתבייש בחיים שלך? נחום לא רואה את אבא שלו בכלל והוא מביא חברים הביתה כל הזמן"

באותו רגע הבנתי שאני לא רוצה לשמוע אותה יותר, והיה לי ברור שאני לפה לא בא יותר.

בשיחה שהייתה לי לבד עם אבא שלי אמרתי לו את זה, והוא ניסה לשכנע אותי בלי סוף, אבל לא הסכמתי. סיכמנו שנפגש באופן קבוע פעם שבוע יחד עם אחותי, שאת אותה תוכנית שנעשתה איתה אחרי שהיא עזבה אותו כבר נעלמה.
בפעמים הראשונות אני הייתי עושה הכל, והוא דחה כל הצעה שעשיתי ולא הציע שום דבר חלופי. רק לאחר יותר משבוע שלא דיברנו איתו הוא החליט בטובו להתקשר ושאל על יום להפגש. אחרי זה נעשה לי שאני לא רוצה להציע לו יותר, כי אני לא רוצה להיפגש איתו יותר. הפגישות שאני ואחותי עושים איתו עכשיו אני מרגיש שהם בכלל לא עוזרות לי ואני מרגיש חררה בכל פעם שאנחנו נפגשים איתו, וקשה לי מדי להיפתח בפניו שוב, ואני כמעט ולא מדבר איתו.
אז אני בעצם לא רואה בפגישות האלה שום מטרה, ושהם עושות לי רק רע.

עכשיו אני מרגיש שזה מאוד מעיק עלי, כי הדברים שנאמרו ונעשו בבית אצלו היו בלתי נשכחים במובן רע, ואני מאוד טרוד מהפגישות. גם עם הבחורה שאני מחבב מאוד אני מאוד טרוד, כי אין לי עם מי לדבר על זה, ואני לא יודע מה לעשות, ובדברים האלה אני חתיכת פחדן. זה מקשה עלי גם בבית הספר כל הדברים האלה כי שם הם לא יודעים כלום על המצב חוץ מזה שההורים שלי גרושים, ובפני חברי אני מנסה להראות שכאילו הכל בסדר.
חייב עזרה ולא יודע למי לפנות.

תומר שלום

אתה נשמע מאוד מבולבל וסובל. מצד אחד, זה משהו מאוד נפוץ בגיל ההתבגרות (גם אני סבלתי מאוד וההורים שלי לא גרושים). מצד שני, נשמע שהגירושים, ובמיוחד היחסים שלך עם אבא שלך, מקשים עליך אפילו עוד יותר את התקופה הלא פשוטה הזו.
האם יש מישהו מבוגר שאתה יכול לדבר איתו, שיכול לעזור לך?
אתה פותח דברים בפני אמא שלך?
אולי פסיכולוג או יועצת בית ספר?
חבר שאתה יכול לסמוך עליו?
בעיני זה מאוד מאוד חשוב, ויכול לעזור לך להתמודד עם הקושי שלך.

tomerc7

New member
...

אין פסיכולוג בית ספר, יש יועצת. והם לא יודעים כלום חוץ מזה שההורים שלי גרושים.
עם חברים שלי לא מתאים לדבר על דברים כאלה.
ואפילו בפני אמא שלי קשה לי לפתוח הכל. עם סבתא שלי אני גם עושה את זה, אבל אני מרגיש אותו דבר וגם איתה אני לא מצליח.
מה אני גם עושה עם הבחורה?

tomerc7

New member
...

ואני מוסיף עוד פרטים:
מה שהיה עם אבא שלי וחברה שלו היה מזעזע לכולנו. לא נעשתה שום היכרות אישית, שום התחשבות, שום שיחות משותפות, אלא היינו כל הזמן עובדים לפי מה שאבא שלי וחברה שלו תכננו. הם רצו ללכת למשפחה שלה - הולכים, עושים כל חג איתם - גם כן, הבן שלה רוצה ככה - עושים את זה....
הם אף לא שאלו איך אנחנו מרגישים בנושא ובמה שעושים, ואם אומרים לאבא שלי את זה, הוא חושב שאני מתלונן ושאני לא באמת מנסה להתחבר אליהם, ושיש להם כל הזמן כוונות טובות.
אני מכיר את חברה שלו והבן שלה כמעט שנתיים, וכל מה שאני יודע עליה זה הגיל שלה, במה היא עובדת, ואיפה היא גרה קודם.
בשיחה האחרונה שהייתה לי עם אבא דלי הבנתי שהוא לא מעריך אותי - הוא העריך שלא עשיתי שום דבר בשביל לפתח את הקשר עם חברה שלו והבן שלה. הוא חשב שאני לא מסתובב בכלל עם חברים או שאין לי בכלל עד שהוא לא ראה בעיניים. הוא חושב שאני לא אחראי במקרים מסוימים למרות שבמקרים האלה רוב האחריות נופלת עליו. הוא מפלה ביני לבין האחיות שלי. כשחברה שלו תקפה אותי או תחקרה אותי בדברים שלא לעניין או שהיא לא צריכה להתערב הוא או שיתף איתה פעולה או שהוא לא היה עושה כלום כדי לעצור אותה. הוא חושב שאני לא התאמצתי בכלל לקבל את המשפחה שלה ולפגוש אותם מתי שבא להם, למרות שהם כפו עלינו לראות אותם ואני לא יודע אפילו איך קוראים להם.

הדברים האלה גם משפיעים עלי לפעמים בבית ספר, ואני לעיתים לא מצליח להסתיר את זה ואני מראה התנהגות של אומלל.

אני יודע שאני אמור לשכוח את מה שקרה שם, אבל אני לא מצליח.
אני צריך עזרה בלהבין:
- אם כדאי לי להמשיך בפגישות איתו, למרות שהן רק גורמות לי להרגיש רע והן לא עוזרות.
- איך אני אמור לחדש את הקשר שהתחיל להתפתח עם הבחורה שאני מחבב. אני פחדן מדי בשביל לדבר איתה פנים אל פנים, וגם בגלל שהיא כמעט כל הזמן עם חברות.
- האם כדאי לפנות ליועץ בית ספר או לשתף את החברים שלי בזה, למרות שאני לא חושב בנויים לזה.
- האם לפנות לעזרה מקצועית (קויצ'ר או לא יודע מי...)

כדאי מאוד (מאוד) שתפנה לעזרה מקצועית....

לא קאוצ'ר, אלא פסיכולוג.
תתרכז בלבקש מאבא או מאמא שיעזרו לך ליצור קשר
עם פסיכולוג.
שם תוכל להתחיל ולעשות סדר בדברים, ברגשות שלך,
תוכל לסדר לעצמך דברים בראש כי יותר מהכל אתה
נשמע מאוד מאוד בודד ולבד....
עד אז ובנוסף, הייתי מנסה למצוא חבר טוב שאיתו
אתה יכול לנסות לפרוק את מה שעל ליבך. כמו שאמרו לך
לא הכל קשור לגירושין של הוריך, ולהרבה ילדים יש קשיים
ומועקות, גם אם כלפי חוץ אתה לא רואה זאת (להרבה ילדים
יש גם הורים גרושים).
לכן גם הייתי מנסה להפסיק ולשמור בסודיות את עובדת הגירושין.
באמת שאין בכך שום בושה. אלה פשוט בחירות של הוריך.
ולבסוף...
איפה אמא שלך נמצאת בכל הסיפור? האם אתה לא יכול ליצור
איתה קשר, לספר לה מה שמעיק עליך?

tomerc7

New member
...

אני מדבר איתה ועם סבתא שלי כמעט על הכל, אבל כמעט הכל נעשה בקושי.
ואין לי חברים עם הורים גרושים.
ואמרתי שאני לא מעוניין כמעט בפגישות עם אבא שלי, ואני כמעט ולא משתף אותו בדברים שקורים לי, אז אני יבקש ממנו פסיכולוג?
והמשפחה שלי הכניסה לי סטיגמה שפסיכולוגים מתייחסים למטופלים שלהם ככאלה שדפוקים בשכל והם אלה שיצילו אותם.

tomerc7

New member
...

ותענו בקשר לשאלות שלי - האם כדאי להמשיך בפגישות, ומה לגבי הבחורה...

mother cat

New member
מצטרפת לכל מי שמעודד אותך לפנות

לעזרה מקצועית. נשמע שאתה במצוקה וחסר לך עם מי לדבר. אני גם מסכימה שמה שאתה צריך זה פסיכולוג ולא קוצ'ר. הייתי מתחילה מיועצת בית הספר - היא תוכל לעזור לך ליצור קשר עם פסיכולוג (בעיר שלי יש שירות פסיכולוגי שעובד עם בתי הספר - אולי גם לכם יש?) ובמקביל תוכל לעזור לך להתמודד עם בית הספר עצמו.

לגבי הבחורה - בעידן של ימינו עם הטכנולוגיה המודרנית, הייתי מנסה ליצור איתה קשר ראשון לא פנים-אל-פנים - יש לה פייסבוק? יש לך איך להשיג את הנייד שלה ולשלוח לה SMS? או אימייל.... כל מה שאתה צריך זה לכתוב לה שהיא מוצאת חן בעינייך והיית מעוניין לדבר איתה לבד, בלי נוכחות חברות. אם היא אכן מעוניינת, היא תמצא את הזמן. אגב, אפשר גם לשמור את זה "וירטואלי" בהתחלה - להתכתב קצת עד שמרגישים נוח להפגש.

בהצלחה!

כן, אתה יכול לבקש פסיכולוג מאבא שלך או...

מאמא שלך... או לגשת לקופת חולים בעצמך ולבקש הפנייה
למטפל מטעם קופת החולים.
(אתה יכול לבקש את זה גם מהיועצת בבית ספר).
מאוד חבל שהמשפחה שלך חושבת ככה לגבי פסיכולוגים...
אבל אולי בכל זאת יעזרו לך להיעזר אם תתעקש.....

tomerc7

New member
...

ועם הפסיכולוגים התכוונתי שהם חושבים שהפסיכולוגים מחשיבים את עצמם ככאלה שיצילו את הדפוקים.

הפסיכולוגים חושבים שהם יכולים לעזור....

למי שזקוק לעזרתם.
כמובן...
וכמו כל איש מקצוע, יש כאלה שאמנם תורמים,
ויש כאלה שלא...
אבל במצב שאתה נמצא בו היום,
כל פסיכולוג, אלא אם הוא ממש גרוע, יוכל לעזור
לך, לתמוך, לתת אוזן קשבת וקצה חוט לצאת ממנו.

למה לא תפנה ליועצת בית הספר?

אתה בטח לא הראשון בבית הספר שלך שהוריו מתגרשים.
יועצות מכירות את הסיטואציה הזאת ולמדו עליה.

ליועצת, בניגוד לפסיכולוג, אתה יכול לפנות גם בלי לספר להוריך.

אל תשכח שההורים שלך -- אפילו אמא וסבתא, עם כל הרצון הטוב שלהן, הן לא אובייקטיביות.

בכל אופן, מה שברור הוא, שאתה לא יכול להמשיך ככה לבד.

לגבי השאלות בענין הבחורה

ממליצה לך להתייעץ בפורום "אהבה בגיל התבגרות", נראה לי שהוא הרבה יותר מתאים לשאלתך.

לגבי הבעיות עם אביך, לא ציינת איך היו היחסים בינכם לפני שהוא מצא את זוגתו - כשלוש שנים, נכון? האם הכל היה בסדר קודם? האם גם אז הוא לא התחשב בכם ולא ממש תיקשרתם? או שהמצב התדרדר רק מאז שיש לו בת זוג?

tomerc7

New member
...

היחס שלו אלינו התגלה רק אחרי שהוא הכיר לנו אותה. למרות שלפני זה הוא גם כמעט לא דיבר על רגשות, רק שאז לא שמנו לב לזה, למרות שידענו שלדבר על דברים כאלה היה לנו יותר נוח עם אמא שלנו לעשות את זה.

ועם הבחורה אני יודע שהעניין הזה של הגירושים ומה שהיה קשור אליו השפיע מאוד על ההתנהגות שלי ועל היחס שלי בעיקר לבנות. לפני הגירושים היחס שלי לבנות היה אותו דבר כמעט כמו לבנים. ולפי זה אני חושב שזה קשור גם לרקע של זה, ושאני כמעט ולא מסוגל לעשות את זה בדרך המקובלת. אז פניתי לפה כדי שאני יוכל למצוא דרך בהתאם לזה.

לפני הגרושין היית בן 11

ולכן, ללא קשר לגרושין של הורייך, בנות היו אצלך כמו בנים.
הבעיה שאתה מתאר עם הנערה מכיתתך דומה לבעיות שחווים רבים (אם לא כל) מבני גילך, ובאמת שאינה ייחודית לילדים להורים גרושים. ואת זה אני מספרת לך כאמא ל- 2 מתבגרים, ושותפה לגידולם של עוד 3...

נשמע שאבא שלך השקיע 3 שנים בעיקר בגידול הילדים שלו, ןאח"כ החליט לחפש לעצמו בת-זוג. זה הגיוני בהחלט שהוא חיפש זוגיות חדשה, מישהי שאיתה יבנה משפחה חדשה, שגם אתם חלק ממנה. זה לא אומר שהוא אוהב אתכם פחות, אלא שהוא אוהב גם אותה, ויש לי הרגשה שהוא יעשה הרבה כדי שכולכם יחד תוכלו להיות משפחה מלוכדת ומאושרת.
בכל מקרה, עלייכם לדבר עם אבא שלכם על רגשותיכם - יתכן והוא לא שם לב למידת האומללות שלכם כשאתם כולכם יחד, ויתכן שהוא יכול להסביר לכם דברים שאולי אינכם יודעים.

לא סיפרת - האם לאמא שלכם יש זוגיות חדשה?

tomerc7

New member
...

לאמא שלנו היה חבר שנה מהר מאוד אחרי הגירושים, אבל אחרי שנה הם נפרדו. כמה חודשים אחרי זה ההיא הכירה מישהו אחר, שגם אחרי זה הציגו לנו את הילדים שלו. עד עכשיו אי אפשר להכחיש שלכולם נורא טוב בקשר הזה וכולם אוהבים את כולם.

ואת חושבת שהוא לא שם לב לרמת האומללות שלי?? דיברתי איתו בלי סוף פעמים על זה. הוא ראה כמה סבלתי. הייתה פעם אחת שאמרתי לו שאני רוצה שיביא אותי לאמא שלי בגלל כמה שהייתי אומלל, הייתה עוד פעם שהסתגרתי בחדר יום שלם הוא שמע איך חברה שלו מדברת אלי ומזלזלת בי לגמרי ואחרי זה הוא היה אומר על זה שהיא מנסה להתחבר ולצור קשר (היה קטע שהיא שאלה אם אני מתבייש בחיים שלי ואמרתי לו אחרי זה שבאותו רגע כבר לא יכלתי לראות ולשמוע אותה).

ונראה שהייתה לו עוד חברה או יותר רק שהוא לא הציג לנו אותה.

והרבה פעמים הם הראו את זה שהם פחות מתחשבים בנו. הוא הראה את זה בכך שהוא הראה בעקיף ואפילו אמר בישיר שהוא חושב שלא עשיתי כלום בשביל הקשר עם חברה שלו, וזה בגלל שהם "ציפו" ממני כאחד בוגר שאני אתמודד עם זה יותר טוב, אקח יותר אחריות, יעזור יותר....

הפגישות איתו גם הם ביחד עם אחותי פעם בשבועהלמשך שעה. אני גם לא מצליח להיפתח אליובשוב ואני כמעט ולא מדבר איתו ולפעמים מנסה להתחמק מטלפונים שלו. הוא מתנהג גם יותר מוזר בפגישות מהרגיל.
אני גם לא יודע אם הפגישות האלה יעזרו כי זה לא מתקדם לשום מקום וככל שעובר הזמן אני מפתח שנאה כלפי הפגישות האלה, שאומרים לי גם שאני אתחרט על זה בעתיד אם אני לא אהיה איתו בקשר, אבל לא ברור לי במה.

ולא אמרתי שמה שיש לי עם הילדה זה נפוץ, אני לא יודע- אני לא מכיר ילדים אחרים שההורים שלהם גרושים.

ונוצר אצלי ואצל אחותי אלימות מילולית לפעמים (בעיקר אצלי) ולפעמים אפילו פיזית, וקל להוציא אותנו ממצב שקט, זה נפוץ?

tomerc7

New member
...

לאמא שלנו היה חבר שנה מהר מאוד אחרי הגירושים, אבל אחרי שנה הם נפרדו. כמה חודשים אחרי זה ההיא הכירה מישהו אחר, שגם אחרי זה הציגו לנו את הילדים שלו. עד עכשיו אי אפשר להכחיש שלכולם נורא טוב בקשר הזה וכולם אוהבים את כולם.

ואת חושבת שהוא לא שם לב לרמת האומללות שלי?? דיברתי איתו בלי סוף פעמים על זה. הוא ראה כמה סבלתי. הייתה פעם אחת שאמרתי לו שאני רוצה שיביא אותי לאמא שלי בגלל כמה שהייתי אומלל, הייתה עוד פעם שהסתגרתי בחדר יום שלם הוא שמע איך חברה שלו מדברת אלי ומזלזלת בי לגמרי ואחרי זה הוא היה אומר על זה שהיא מנסה להתחבר ולצור קשר (היה קטע שהיא שאלה אם אני מתבייש בחיים שלי ואמרתי לו אחרי זה שבאותו רגע כבר לא יכלתי לראות ולשמוע אותה).

ונראה שהייתה לו עוד חברה או יותר רק שהוא לא הציג לנו אותה.

והרבה פעמים הם הראו את זה שהם פחות מתחשבים בנו. הוא הראה את זה בכך שהוא הראה בעקיף ואפילו אמר בישיר שהוא חושב שלא עשיתי כלום בשביל הקשר עם חברה שלו, וזה בגלל שהם "ציפו" ממני כאחד בוגר שאני אתמודד עם זה יותר טוב, אקח יותר אחריות, יעזור יותר....

הפגישות איתו גם הם ביחד עם אחותי פעם בשבועהלמשך שעה. אני גם לא מצליח להיפתח אליובשוב ואני כמעט ולא מדבר איתו ולפעמים מנסה להתחמק מטלפונים שלו. הוא מתנהג גם יותר מוזר בפגישות מהרגיל.
אני גם לא יודע אם הפגישות האלה יעזרו כי זה לא מתקדם לשום מקום וככל שעובר הזמן אני מפתח שנאה כלפי הפגישות האלה, שאומרים לי גם שאני אתחרט על זה בעתיד אם אני לא אהיה איתו בקשר, אבל לא ברור לי במה.

ולא אמרתי שמה שיש לי עם הילדה זה נפוץ, אני לא יודע- אני לא מכיר ילדים אחרים שההורים שלהם גרושים.

ונוצר אצלי ואצל אחותי אלימות מילולית לפעמים (בעיקר אצלי) ולפעמים אפילו פיזית, וקל להוציא אותנו ממצב שקט, זה נפוץ?

azaria

New member
תומר, סליחה שאני מגיב רק עכשיו באיחור.

חזרתי מסופ"ש בחו"ל, וקצת פיספסתי את הנושא המאוד חשוב שלך.
אז ראשית אני מבקש את סליחתך.

שנית, לדעתי באמת מדובר כאן על גירושין די רגילים. מפתיע אותי שאתה לא מכיר אף ילד שהוריו גרושים. בכל הכיתה שלך ובכל הילדים האחרים בסביבתך (תנועת נוער, חוגים, כיתות אחרות בשיכבה, כיתות מעל ומתחת, חברים של אחים שלך, וכו. אף אחד?!)
האם אתה חי בסביבה מיוחדת? דתיים מאוד, ממגזר ייחודי, ממוצא מיוחד, או משהו כזה?

לגבי הבחורה, אני מסכים עם מי שכתבו לך שכל מה שתיארת בקשר לזה הוא טבעי ורגיל לגילאים שלך. בלי שום קשר לגירושי הוריך. לפני כמה שנים פשוט היית ילד ולא מתבגר, ולכן התייחסת אל בנות בערך כמו אל בנים. חלק מגיל ההתבגרות הוא השינוי בתפישה המינית. או למעשה מעבר מאפס מיניות לפתאום להיות מודע למיניות.
אני בספק אם יש לגירושי הוריך השפעה כלשהי בעניין הבחורה הזו.

עצתי לך בעניין הבחורה, שתמצא דרך ליזום תקשורת בסיסית איתה, בSMS או פייסבוק, כמו שהציעו, או מסטיק וכדומה כמו שהיא עשתה.
אל תצפה ליותר מדי (היא לא תתנפל עליך בחיבוקים ונשיקות, ולא תתמזמזו בפגישה הראשונה. גם לא בחמישית) בסך הכל תדברו ותהיו קצת יותר חברים אחד של השניה.
גם אל תאמין לכל מיני השווצות של חברים שלך על מעלליהם הרומנטיים.
לך בקצב שהלב שלך ושלה יכתיבו לכם ולא לפי מה שהחבר'ה מצפים או מה שנראה לך שיהיה טוב לספר להם. (ובכלל, למה לספר להם?).

היא הרי כבר הראתה לך שגם היא מעוניינת. כמה וכמה פעמים. אפילו אחרי התעלמויות שלך היא המשיכה להתעקש.
למה בעצם אתה מתעלם ממנה? מה גורם לכך? האם אתה חושש ממשהו? אולי מודאג? אולי סיבה אחרת?
בכל מקרה אל תתעלם.
או שתיכנס לקשר כלשהו איתה או שתגיד להשלמרות שאתה מחבב אותה והיא מוצאת חן בעיניך - אתה כרגע מתקשה להתקדם עם הקשר הזה מסיבות שלך שבכלל אל קשורות אליה. חבל שהיא תיעלב או שייפגע הביטחון העצמי שלה (לא רוצים אותי).

ובעניין עזרה. אכן, יועצת בית הספר יכולה להיות התחלה טובה. היאגם יכולה לחבר אותך לפסיכולוג של בית הספר או של מערכת החינוך באיזור שלך. בטוח יש איזשהו פיסכולוג שאתה בתחום האחריות שלו. אם שיחה או שתיים עם היועצת לא יעזרו - בקש ממנה לדבר עם פסיכולוג.

גם אמא שלך יכולה לארגן לך פסיכולוג. אמנם היא לא אובייקטיבית אבל נשמע לי שאליה אתה יותר מחובר שעםאימך תוכל לדבר על עצם קיום הצורך, גם אם לא תפרט בדיוק את הגורמים והסיבות וכל הפרטים.

לגבי האלימות המילולית והפיזית, וזה שקל להוציא אותך ממצב שקט - נראה לי שאתה נותן לעצמך יותר מדי הנחות בעניין הזה.
בהחלט אפשר להיפגע ולהיעלבמדברים. במיוחד כשיש לך דברים שמעיקים עליך, אז הם הופכים לנקודה רגישהשכל נגיעה בסיבבה שלה כבר מכאיבה.
אבל... כתבת כאן דברים חדים וברורים. חשפת רגשות עמוקים, חששות. נחשפת בפנינו לא מעט.
קיבלת כאן כמה הצעות והכוונות אבל גם כמה אמירות לא הכי נעימות.
בקלות היית יכול להיפגע או להרגיש שיורדים עליך, מזלזלים בחומרת מצבך, ועוד ועוד.
ובקלות היית יכול להיגרר לתגובות עוקצניות, תוקפניות, אלימות על כל "התגרות" שכזו.

אני לא יודע איך חשת, אבל בהחלט לא הגבת בשום צורה אלימה. להיפך. התמדת בתשובות יותר ויותר חושפניות, מפורטות, עדינותובכל מקרה מלאות רצינות.

אם אתהמסוגל לזה כאן, אתה מסוגל לזה גם עם חברים, הורים ושאר הסובבים אותך.

נראה לי שאולי אתה קצת "תופס טרמפ" על גירושי הוריך. נותן לעצמך הנחות ומרשה לעצמך דברים בגלל שיש לך במה לתלות את האשם.
זהלא אשמתי שאנימתקשה עם הבחורה, זה בגלל שהורי גרושים.
זה לא אשמתי שאני צועק מקלל ומרביץ, זה בגלל שהורי גרושים.

מילא אם זה היה נכון - צריך ואפשר היה לטפל בזה. אבל מאחר והפגנת כאן מסוגלות יפה ובוגרת להתבטא, לא להיגרר לאלימות, להיות שקול ורציני - קשה לי לקבל את התירוץ הזה של "זה בגלל שהורי גרושים". והייתי מציע לעצמך למחוק אותו מהלקסיקון שלך. גם ובעיקר בדיונים שלך עם עצמך.

ולסיוםגילוי נאותף אני לא פסיכולוג, ולא מבין שום דבר בעניינים מקצועיים מהסוג ההוא. אני בסך הכל איש מחשבים שהתחתן עם גרושה+2 וכך הגעתי לפורום הזה. כל מה שכתבתי הוא דעתו האישית והבלתי מקצועית של סתם בן אדם עם קצת ניסיון חיים רלוונטי.
אז נא להתייחס בהתאם.

tomerc7

New member
...

ליד החברים שלי אני לא אלים בכלל. אני יותר אלים לאלה בתוך המשפחה, בעיקר לאלה שהם הקרובים ביותר.
ועם הסיבה של הגירושים ומה שקרה אחריה עם החברה של אבא שלי לא שיך לבחורה אז מה הסיבה לזה?
ואמרתי גם כשהיא פנתה אלי המוח שלי קפא והגבתי בחוסר תשומת לב ואדישות.
וככה יותר קל לי לדבר כי זה אנונימי וזה גם לא פנים אל פנים.

תשובה על הפגישות עם אבא שלי עדיין לא קיבלתי...

שוב - הסיבה היא שאתה מתבגר

רגיל.
נורמלי.
שמתחבט עם אותם דברים שבהם מתחבטים בני גילך, גם אלה שהוריהם נשואים בעושר.
שמגיב לבנות המין השני כפי שמגיבים בני גילך, גם אלה שהוריהם נשואים בעושר.

מציעה לך לקרוא שוב את מה שכתב עזריה. וגם פעם שלישית, אם צריך. הוא אולי לא עבר הכשרה רישמית למתן עצות, אבל הוא ממש ממש חכם בנושאים שכאלה.

למעלה