גירושים של והורים

varui

New member
גירושים של והורים

ספרו אך אתם העברתם את גירושים של הורים שלכם באזה גיל הייה אצל מי אתם נישארתם אבא או אמא

אצלי זה היה תקופה של חושך

הייתי בת 4, לא ידעתי מה הולך להיות, אימא שלי לקחה אותי ביד, בלי להסביר לי כלום, עברנו לסבא וסבתא שלי, את אבא שלי לא ראיתי יותר, חושך, הרבה שתיקות, ופחד וחרדה, וחושך. איך העברתי את הזמן? הטלוויזיה עזרה לי, ספרים, הדימיון, בהמשך מעט חברות, ציורים, חוגים, אבל הכאב תמיד נשאר.

varui

New member
אצלי

הורים היתגרשו מתי אני הייתי ילד קטן בן 2 שנתיים אומנם אני לא הרגשתי את זה אבל זה די מוזר לי שאני רואה את "אבא"פעם אחרי עברנו לישראל קשר אם אבא הוא נותק לחולטין ומגיל קטן כן הייה לי קשה שזה מגיל 9 עד גיל 18 ממש הייה קשה בלי אבא אבל אני כבר בן 22 ואני מרגיש יותר קל כבר אבל אני יודע אהייה לי משהו חסר אבל אני מאוד שמח שאמא שלי היא היתגרשה מאבא שלי כי לפני כמה זמן אני קבלתי הוכחה שהוא בן זונה הוא לא ראוי להיות אבא שלי אני הייתי מעדיף להיות בלי אבא כזה

secret10

New member
ככה זה היה אצלי :]

ההורים שלי התגרשו לפני שנה ז"א 14 וחצי (חופש גדול) נשארתי אצל אמא, עם אבא שלי מעולם לא הסתדרתי (רק לאחר הגירושים היחסים השתפרו) אני התמודדתי עם הגירושים בהתחלה בדרך של להכחיש. לא מדברים על הגירושים, מחייכים, כיאלו שומדבר לא קרה. אחרי כך קיבלתי תבום לפנים התחלתי לעכל את כל מה שקרה, ירידות תכופות במצבי הרוח- עד היום. וזהו ... :)

Gadook

New member
עברתי את זה דיי בקלות, עכשיו זה בעיה

הייתי בת בערך 12 כשאבא של עבר לדירה משלו, עכשיו אני עוד כמה חודשים בת 16. אני נשארתי עם אמא, לצערי הרב, המצב בינינו לא כל כך טוב. היחסים שלי עם אבא שלי מצויינים.. אבל בעצם הגירושים לא קשורים, גם לפניהם הייתי מאוד עצמאית ולא תלויה בהורים שלי ובמיוחד לא באמא.

moonie1

New member
הייתי בת 11 וחצי

עכשיו אני כמעט בת 14. לי זו הייתה תקופה של הלם טוטאלי, לאט, לאט הבנתי שכל אחד פה לעצמו.בשנתיים וחצי התבגרתי המון המון ועכשיו הכל יחסית למה שהיה- שליו. אני כרגע במשמורת של חצי חצי עם אחי הקטן.

הייתי בת 8

כשהבלאגן התחיל... זה לקח בערך שנה...ובסוף נשארנו עם אבא. בגיל 17 יצאתי מהבית. לא אצל אבא ולא אצל אמא.

אצלי זה ככה

ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 10 בערך, היום אני בת 14.. קבילתי את זה מאוד קשה ובאופן מאוד דרמטי, אמרתי לו: תזכור, תעשה מה שאתה רוצה, אני לא יכולה לומר לך לא ללכת. ובכיתי המון. כתוצאה התדרדרתי בלימודים מאוד. הייתי הרבה פחות מקובלת. הביטחון העצמי שלי מאוד ירד. הייתי ילדה הרבה יותר מפוחדת. ריחמתי על אנשים שראיתי ברחוב בצורה קיצונית נורא. עד שאפילו פעם נתתי למישהו את הכתובת של הבית שלי, כי הוא סיפר שאין לו בית וזה.. קיצור ריחמתי עליו יותר מדיי, וזה נגמר ממש ממש לא טוב. אני ושני אחיי ביקרנו פעם אחת אצל פסיכולוגית כיוון שההורים שלי לא הצליחו להגיע להחלטה איפה נשהה. אחי היה בן 3 וחצי בזמן הגירושים, ולכן הוא זה שהתנהג הכי מוזר. אחי מקבל עד היום טיפול אצל מישהי מקצועית (שכחתי את שם המקצוע) אבל היא עוזרת לו להתגבר על ה"מכה" אחי מאוד השתנה, הוא בכלל לא זכר את התקופה בה אבא שלנו עוד גר בבית. הוא "נולד" למציאות של הורים גרושים..הוא בקושי זוכר את תקופת הנישואין של הוריי. אבי הכיר מישהי (גרושה+3) והתחתן איתה, הם הביאו ילדה (אחות חורגת), ועברו לגור בווילה. אימי הכירה חבר (הם עוד לא נשואים) שאחותי מאוד לא אוהבת אותו, הם בכלל לא מדברים אחד עם השני, הוא גם שינה את אמא שלי בהרבה דברים, ואימי ואחותי הסתכסכו. מקווה שעזרתי..

למעלה