גירושין וסירוב לשלוח לאבחון

מיהלה3

New member
גירושין וסירוב לשלוח לאבחון

שלום לכולם,
יש לי ילדה בת 14 שאני חושדת מאוד שהיא אספרגר בדרגה קלה. האבא מסרב לשלוח אותה לאבחון במרכז מראות. חושב שהיא צריכה טיפול רגשי. ברור לי לאחר כל השנים שזה לא מקור הבעיה, אלא בעית התקשורת שלה.
מה עושים? הוא מתעקש, ויש לי תחושה שגם לו יש בעיית תקשורת לא מאובחנת.

SMADAR55

New member
ולאבחון במקום אחר הוא יסכים? אולי תמצאי פסיכאטר ילדים

שמבין ושאפשר לבצע אצלו אבחון לאוטיזם?
אולי יסכים לקחת אותה לאבחון אצל פסיכיאטר ילדים כחלק מהחשיבה שלו שמדובר בבעיה רגשית?

מיהלה3

New member
הוא מנסה להדחיק את הבעיה

ולטעון שהיא רק "לייט בלומר". מה יעזור לי פסיכיאטר ילדים? אני צריכה מישהו שמבין באספרגר לבנות. גם ככה קשה לאבחן את זה.

SMADAR55

New member
כיום אין אבחנה נבחנת לאספרגר. מאחר והאב מכיר בצורך שיש

בעיה (מבחינתו רק בעיה רגשית), תלכי איתו ועם הילדה לפסיכולוגית בעלת נסיון בטיפול באאוטיסטים בתפקוד גבוה.
אם הילדה תהיה בטיפול אצל פסיכולוג טוב שיכוון אתכם וימליץ על אבחון מסודר האב יסכים לאבחון?

TikvaBonneh

New member
התנגדות האב

אני מכירה מקרה שבו האב התנגד לטיפול, ובית משפט החליט נגדו. אין ברירה, אם את לא מצליחה לשכנע אותו, צריך לפנות לבית המשפט שיאפשר לך לשלוח לאיבחון ללא הסכמתו.
אני מאמינה שזו רק תחילת הדרך, ותצטרכי לפנות עוד הרבה פעמים על מנת שביתך תוכל לקבל טיפול מתאים.
ולגבי טיפול רגשי - זה תמיד טוב. גם הילדים המאובחנים שלי מקבלים טיפול ריגשי.

מיהלה3

New member
אני מבינה. תוכלי לעזור לי בזה?

יש אפשרות שתקשרי אותי איתה? אשמח לדעת מהם התהליכים.

TikvaBonneh

New member
אני מנסה

אני לא מכירה את המשפחה אישית אלא בקשר מקצועי עם מנתחת ההתנהגות שעובדת איתם.
בינתיים דיברתי עם אחותי שהיא גרושה עם שני ילדים עם ADHD היא לקחה אותם לאיבחון דידקטי לא ביקשו ממנה חתימה של האבא.
מכון מראות ביקשו ממך שהאבא יחתום?

TikvaBonneh

New member
הצעה

אני מציעה שתפני למכונים פרטיים, אולי שם לא מבקשים חתימת האב. תקבעי תור ממילא התורים ארוכים אז אם תמצאי פיתרון אחר בינתיים תוכלי לבטל.
זה אמנם הרבה כסף אבל ההשקעה תשתלם מקבלים קיצבת ילד נכה שמחזירה את סכום האיבחון תוך פחות מחודשיים.

SMADAR55

New member
אני אם יחידנית והבן שלי עבר מספר אבחונים פרטיים. תמיד

תיחקרו לעומק את הסטטוס שלי והסבירו שבמקרים של גירושין נדרש אישור של האב.

3מרגו

New member
באתי "לעודד"

גם אם תשקיעי ים כסף ותפני לבית משפט (וכמה זמן יעבור) זה עדיין לא אומר שום דבר.
בגיל 14 הצלחתי לקבל פסיקה על ביצוע אבחון.איפה זה לא יהיה החלטה שלך.רק-של בית משפט.הצדדים משלמים חצי חצי.אבל-הבן הפרטי שלי לא היה ולא יהיה מוכן לשמוע שהוא אוטיסט.לכן הוא פשוט לא יקום ולא ילך.נכון?נכון.הוא בקואליציה עם אביו.שבלי כל ספק מבין שיש בעיות/קשיים.אבל מגיל 9 הפסיק לטפל בו כאשר הגוף המטפל דרש להוסיף טיפול תרופתי.אחרת לא היו מוכנים להמשיך.אז הוא לא המשיך.
הוא השנה בן 18.לעולם לא נדע מה הוא.
הצעיר אכן מאובחן במראות.כי אין לו אבא...מזל כולו שלי.

מיהלה3

New member
אני ממש מבינה אותך...

קשות העורף הזו ממש מובנת. נכון לעכשיו הצלחתי להוציא ממנו יחד עם יחידת הסיוע אבחון פסיכודיאגנוסטי. בתקווה שמשם נגיע לאבחון במכון מראות. העניין הוא שגם הפסיכולוג שראה אותה ביחידת הסיוע אומר שיש לה קוים אוטוסיטים ובכל זאת לא היה מוכן באופן נחרץ להגיד שהיא כזו. זה "החסרון" שהיא כל כך גבוהה.
אשמח אם תספרי לי יותר על מרכז מראות. בתקווה שנוכל להגיע אליו בסוף התהליך הארוך הזה. אני מבינה שהשנה כבר תתפספס לנו במשרד החינוך, כי עד שנגיע לאבחנה הסופית תתחיל השנה. בכל מקרה אני חושבת שמתאים לה שילוב מלא....

3מרגו

New member
במקרה שלנו אני יודעת

שהאב ובנו הסכימו על אבחון דידאקטי.בלבד.לצורך התאמות במבחנים.
חבל.הייתי עושה לו במראות חינם אין כסף עד גיל 18.נשאר כמה חודשים.אבוד...
לגבי מראות יש לי רק מילים טובות להגיד.הצילו לי את הילד(הצעיר).האוטיזם אפשר לו להיכנס לחינוך רגיל.איפה היה קודם עדיף שלא להיזכר.

למעלה