גירושין - חלוקה בתביעת פגיעת גוף עקב תאונה?

ahoovi

New member

לפני כשנה עברתי תאונה שריתקה אותי למיטה למשך כ-5 חודשים וגרמה לי לאחוזי נכות משמעותיים. כיום אני בסיום תהליך השיקום הרפואי. אני ואשתי כרגע בתהליכי פירוד, לקראת ניסוח הסכם על חלוקת רכוש ומזונות, והיא מבקשת שלתשלום שלי יתווסף חלק מהפיצויים שאקבל מתביעת פגיעת-הגוף שלי שעדיין נמצאת בחיתוליה. גובה הפיצוי שיתקבל מהתביעה עדיין לא ידוע והיא מבקשת לקבל אחוזים ממנו מכיוון שהתקופה שבה הייתי מרותק לבית עלתה סכום נכבד מהחסכונות של שנינו, גרמה לה להוצאות כספיות, הפסדים של עבודה פוטנציאלית, ואובדן בריאות פיזית ונפשית עד לרמה של הזדקקות לטיפולים ותרופות (מתועד, עם קבלות). אני, מצידי, מוכן להתחלק איתה בתביעה אחרת - תביעת אובדן כושר עבודה דרך ביטוח מנהלים שיש לי, מה שאני חושב שיהיה הרבה יותר נכון והוגן מכיוון שהיא משקפת בצורה מדוייקת את הזמן והכסף שאבדו לשנינו בתקופה הזו. עורכי הדין שלנו (לדיני משפחה) חלוקים בדיעותיהם בנושא הזה: שלה מן הסתם היה זה שהעלה את הרעיון, שלי מסרב בתוקף וטוען שתביעות גוף הן אישיות ולא מחולקות בגירושין. האם הדרישה שלה היא חוקית/הגיונית/לגיטימית?

שלום רב, אני חושבת שהדרישה היא אכן הגיונית ולגיטימית, בטח שאתה אומר בעצמך שיש נזקים מבוססים, עם קבלות, שנגרמו לה, כתוצאה מהפגיעה בתאונה. אגב, יש שם לתביעתה כלפיך, וקוראים לזה תביעת מיטבים. במסגרת תביעה זו, היא רשאית לתבוע ממך את החלק שהפגיעה שלך בתאונה, גרמה לה לנזק. אני הייתי מציעה לך לשתף בהתלבטות שלך גם את עורך הדין שלך בתביעת הנזיקין. דרך אגב, אם כבר ידועים לך אחוזי הנכות או שיש לך הערכה מה גובהם, הרי שעורך הדין יכול להעריך מה יהיה סכום הפיצוי, ולהכלילו בהסדר פשרה בינכם באופן שאתה תצא לא מופסד ממנו בברכה,

ahoovi

New member
באיזה מקרה זה נחשב תביעת מיטבים?

ומה בעצם הקישור הנדרש מצידה כדי להוכיח את הקשר בין התאונה שלי לתוצאות שלה (אני יוצא מנקודת הנחה שהזדקקות לעזרה בבית ותמיכה כלכלית וכללית הם לא מדידים ואין להם מקום בתביעה כזו, אני צודק?) אחוזי הנכות לא ידועים עדיין (כאמור - אני רק בתחילת התהליך) מה שגורם לדרישה העקרונית שלה לגזור קופון באחוזים להיראות מוגזמת. למה בעצם שאני אסכים מראש לתשלום של סכום לא ידוע?

באיזה מקרה זה נחשב תביעת מיטבים?

שלום רב, עקרונית, מיטבים הם אנשים שסיפקו לך עזרה, בין אם כלכלית ובין אם אחרת, להם נגרע משהו כתוצאה מעזרתם לך, ולכן הם יכולים לתבוע עקרונית גם את הביטוח שלך על מנת שיוחזר להם הפסדם. נק' המוצא שלך מוטעת מאוד, כל מה שהזכרת בסוגריים מדיד, ונתון לחישוב ו/או להערכה. דרך אגב, גם מה שאינו מדיד זוכה בנפרד לפיצוי. לגבי מוגזמות הדרישה, שוב אני לא מטפלת בתיק וקשה לי לייעץ קונקטית אם זה מוגזם. אני חוזרת על המלצתי לבקש את המלצתו ויעוצו של עורך הדין שלך בענייני התאונה ולא רק של תביעת הגירושין. בברכה,

למעלה