גירושין, מלחמה וצבא

האיילה

New member
גירושין, מלחמה וצבא

אז ההורים שלי גרושים, ואני גרה עם אבא... ועוד מעט, איזה קטע אני מתגייסת והטירונות שלי תהייה מאוד רחוקה מאמא וגם אולי הקורס, עכשיו אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת היא ממש תרצה לראות אותי ותעשה לי סצנות שזה בצדק כן אבל כאילו עם אבא אני גרה איפה שגרתי ב3 שנים האחרונות, יש לי חבר פה כבר שנה וקצת, החברה הכי טובה, כל החברים מהתיכון ומהצופים ואצל אמא זה מאוד רחוק, מאוד מאוד רחוק.. הא תרצה שאני יבוא אליה כל חודש אז מה זה אומר חודש לא רוצה אותה חודש לא רואה את אבא שלי והחברים... מישהו גם פה עובר את המצב שלי, שהוא בצבא וההורים גרושים? ההורים שלי לא גרושים על פי חוק אז אין משמרות עלי והכל להחלטתי, אבל אני לא יודעת מה לעשות ואני בלחץ... תודה לכל העונים... ממש תודה

את לא צריכה להיות בלחץ

פשוט להסביר לאימא, לאבא, לחבר, ולכל מי שקשור לחייך, שאת חיילת, ואת עושה כל מה שאת יכולה כדי להתקדם בחיים, ואת גם תעשי מה שאפשר כדי להיות איתם בקשר, ואת מצפה שגם הם יבינו אותך ויבואו לקראתך, ומן הראוי שיבינו שגם ככה יש עליך לחצים ואין זה הוגן שהם ילחצו עליך, ובמקום זה שיגלו הבנה, ויתנו לך לעבור את התקופה ברוגע. אני עשיתי שרות לאומי במרחק של שעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון, ואין מה לעשות - כולם מתרגלים (זו היתה תקופה נפלאה - שפתחה לי אפשרויות וממש חיים חדשים). כרגע אין לי אינטרנט בבית, אז אני עונה מהעבודה. אני מאחלת לך מכל הלב בהצלחה וכל טוב!

הדסו^ש

New member
למה הלחץ?

קודם כל, תנסי להירגע. דבר שני, סתם לידע כללי - משמורת זה עד גיל 18, אז בהנחה שכבר עברת את גיל 18 או שתעברי בקרוב - בכל מקרה הסדרי משמורת וראיה לא יהיו תקפים לגביך. לא, זה לא מוצדק שאמא שלך תעשה לך סצנות. בתור זו שאמורה להיות הבוגרת מביניכן, הייתי מצפה ממנה להבין שאי אפשר לנתק אותך לגמרי מהסביבה שלך. אתן יכולות להתפשר על כך שחודש את תבואי אליה וחודש היא תבוא להיפגש איתך באזור מגוריך אצל אביך, סתם רעיון. ועכשיו לשאלה הבאמת מעניינת: מה את רוצה לעשות? מה נוח לך? תתעלמי לרגע מהסצנות של אמא שלך ותחשבי מה הכי מתאים לך באמת.

אני בצבא

אני חוזרת כל סופ"ש וההורים שלי גרים באותה עיר. בכל זאת לפעמים אני מרגישה שאני כן צריכה להיות בבית יותר. (ד"א אני זוכרת שלפני שהתגייסתי מישהי רצתה לדבר איתי בעניין, ניסיתי לחפש אותה ולא מצאתי את מוזמנת לפנות אלי במסר אם את רואה את זה) לא כל כך הבנתי- כל כמה זמן היית הולכת לאמא שלך לפני הצבא? איך היציאות בתפקיד שלך? למרות שקשה להוציא יכול להיות שייתנו לך ת"ש- זאת אומרת הקלות בתנאי שירות, שזה אומר אולי לצאת לפעמים, בסופ"ש או אפילו אפטר של כמה שעות באמצע השבוע, אם המרחק בין הבית של ההורים שלך באמת מאוד גדול.

BashtaY

New member
היי סתם גולשת אחת

אני חייל בקרבי שכבר שנתיים בצבא. בתור קרבי את יכולה לתאר שהיציאות שלי לא היו הכי מפנקות, ובמיוחד שלא בטירונות. בהתחלה ניסיתי לענות על הצרכים של כולם, להמשיך עם הסבב של שישי בבית ושישי אצל אבא (שגר בעיר אחרת כחצי שעה נסיעה) וכמובן שזה היה צריך להתהפך לשישי בבית, שישי אחריו בצבא ושישי אחריו אצל אבא. מה אני אגיד לך? די מייאש. לאט לאט במשך הזמן קשה להתחשב בזה שאמא לא ראתה אותך שבועיים אז היא רוצה שתהיה בבית, ולעומת זאת אבא שגם כן רוצה לראות אותך אבל אתה לא בראש שלך עכשיו ליסוע עד אליו ולבזבז שעות כלכך חשובות מזמן הבית שלך בבית של אבא ועוד עם החברה הפוסטמה שלו. די מהר במשך הזמן וככל שהיציאות עוברות אתה שוכח או מתחשב פחות ברצונות האחרים ומקשיב רק לעצמך, ואם אתה עייף, או שהנסיעה לאבא גוזלת הרבה זמן בשבילך אז אין מה להתבייש ואת יכולה להגיד לאמא שאת רוצה להיות בבית והשבת לא יתאים לך לראות אותה. מנסיון, לא כדאי לך לקבוע שומדבר מראש עם אמא לגבי תדירות מסויימת שתיפגשו, אלא שבתחילת/אמצע השבוע, שתדעי כבר מתי תצאי הביתה איפה תהי ומה התוכניות שלך לשבת ואז תוכלי להגיד לאמא מה יתאים לך. בקיצור תביני שהרצון שלך הוא מקום ראשון לפני הרצון של אמא, וזה חשוב מאוד שתקשיבי לעצמך במיוחד בתקופת השירות בצבא. בהצלחה :)

BashtaY

New member
אה ואני מצטער לבאס

אבל לא נראה לי שיתנו לך ת''ש. מקסימום אם המפקד שלך אוהב אותך תדברי איתו על אפטר מדי פעם. אבל את בחורה אני לא מבין למה שלא תעשי יומיות וזהו?

למעלה