גירושין,תינוק וילד בן 3

Some130

New member
גירושין,תינוק וילד בן 3

לפני שנתיים רציתי להתגרש, הפחד שיתק אותי ,הבאתי עוד ילד, ואני לא יכולה עוד.
אני ישראלית שנשואה לקנדי.התחתנו אזרחי וגם יהודי.
אין לי עבודה , אני מטפלת 24 שעות ב2 הילדים שלי , אין לי פה משפחה ,לא חברים,לא רכב משלי.
ניסתי ואני מנסה כל יום למשוך ולמשוך למען הילדים ובעיקר בגלל שאני משותקת מפחד להתגרש.
אין לי כסף משלי ,אין לי כלום משלי חוץ מ2 ילדים וחשבון בנק ריק.
איך אני מתחילה תהליך גירושין? אני מפחדת לעשות את הצעד כי אין לי כלום להציע בשביל לשרוד .הקטן שלי בן חצי שנה והגדול כמעט 3.
אני מפחדת שתהיה לי עבודה שלא תספיק לי גם לשכירות , אוכל,חשבונות,וטיפול בילדים שלי.
אני מרגישה כל כך חסרת אונים ובמדינה לא שלי,אני לא מכירה את החוקים בו והכל נראה לי כל כך מסובך.
בבקשה אם מישהו יכול לעזור לי להפנות אותי למקום או אנשים שיכולים לעזור לי.
פניתי לסוכנות היהודית אך הם לא עוזרים בזה.
אין לי כסף משלי, אני משתמשת בכסף של בעלי , כלומר מהחשבון בנק שלו שהוא עשה לי כרטיס אשראי.
תודה רבה לכל מי שקורא ומגיב לי.

Tetrahedron

New member
מתחיל בפנייה לעורך דין

ולא בעצות מאנשים זרים באינטרנט.
לא לעשות שום צעד לפני שמדברים עם עו"ד לענייני משפחה.
אולי מישהו פה יכול לתת המלצה על עו"ד טוב.. לשמחתי אני לא מכיר.

lisi1818

New member
תשובה

תתקשרי אחרי החג לשרות זה הם יעזרו לך בכל מה שצריך יש להם
כמה סניפים. יש להם עובדות סוציאליות ישראליות. מכירה מישהי שעובדת
בסניף לובביק בצפון. https://www.jfandcs.com/contact-us
בהצלחה

Some130

New member
תודה רבה אבל

שהתקשרתי אתמול,הבחור שענה לי,עובד סוציאלי אמר לי שהם לא מתעסקים בזה, רק לפנות לעורך דין בענייני משפחה.

PuffDragon

New member
בדיוק מה ש Tetrahedron אמר - תמצאי עורך דין ודברי איתו

את תעשי *שום דבר* לפני זה, אל תדברי עם *אף אחד* בנושא הזה, ותבקשי מהמנהל למחוק את השרשור הזה.
&nbsp
כל סדר פעולות אחר יכול להוביל לאסון עבורך.
בהצלחה.
&nbsp

lisi1818

New member
תשובה לsome 130

לפני כמה ימים הגבתי לך מצטערת שהאתר נעלם. בכל אופן רציתי לומר לך שיש עורכי דין מטעם ממשלת אונטריו שנותנים ייעוץ ועזרה לאנשים שאינם יכולים לשלם שכר טרחה. עורכי הדין מקבלים את שכרם מהממשלה. כנסי לאתר זה.
http://www.legalaid.on.ca/en/getting/eligibility.asp
עליך להוכיח להם שמשכורתך נמוכה ולכן את מבקשת עזרה זו.
You need legal help for a family matter. You want to legally separate from your partner. You might lose custody of your kids. You need more financial support from your ex-partner.

פני לגונן שניר

הוא תותח ב family law ולמרות שהוא גר באוטווה הוא יוכל לעזור לך גם אם את גרה בטורונטו
Www.snirlaw.com

איך הוא בדיוק יכול לעזור לה?

כל מה שהוא יכול לעשות זה להפנות אותה לעו"ד אחר שנותן לו עמלה, וזה מקובל אצל עו"ד.
מה היא מפסידה? העו"ד שהוא יפנה אותה אליו לא חייב להיות עו"ד טוב או טוב עבודה, אלא אחד שנותן לו עמלה טובה.

כמובן שאת צריכה עו"ד, ולא לקחת את הראשון

רובם ככולם לא לוקחים תשלום מיידי ובפרט במקרה כמו שלך. ופה בדיוק הקאצ'. אדם במצוקה ולחץ נוטה לקחת את העזרה הראשונה שהוא רואה, והעמלות שלהם יכולים להגיע לעשרות אלפי דולרים בקלות.

אז את צריכה להתייעץ עם עו"ד, ואת צריכה לא לחתום על כלום לפני שאת פוגשת לפחות 3 עורכי דין ואת קוראת ומבינה את ההסכם שאת רוצה לחתום איתו

GeJuFan

New member
היי סום

אני האחרונה שאגיד לך לא להתגרש, אם זה אכן מה שאת רוצה ומרגישה שנכון, אבל לפני שאת אכן עושה זאת (ואם יורשה לי להתערב - בכל זאת פרסמת בקבוצה פומבית) אולי כדאי קודם לעבוד ולנסות לשפר את מצבך הרגשי פסיכולוגי והכלכלי? לשתף את בן זוגך בקשיים, לשקול ולגשת לטיפול זוגי או יחיד - לפעמים זה כל מה שצריך, האם קיימת אפשרות שאת בדיכאון רגיל או לאחר לידה?
תחפשי עבודה, גם אם זה רק חצי משרה וזו עבודה לא בתחום שלמדת- אפילו סתם משרת שכר מינימום שלא צריך בשבילה שום הכשרה. תשקלי אולי לחזור ללימודים (אפילו סתם קורס שפה או משהו אומונתי, ככה שלפחות תצאי מהבית כמה שעות. תחפשי מישהי באיזור שלך שתרצה להיפגש אולי פעמיים בשבוע לאימון ספורט (במידה ואת לא עושה) אולי משהו מגניב שלא עשית כמו טיפוס הרים או פילאטיס או קיקבוקסינג- ספורט עוזר לשחרר אנדורפינים ואלו מעלים את מצב הרוח)
&nbsp
אני לא מכירה אותך אבל קוראת את דברייך ומרגישה את הכאב והבדידות והקושי. יכול להיות שניסית כבר כל מה שכתבתי למעלה ואכן הפתרון הוא רק גירושין.
&nbsp
תראי, לא הייתי במצבך עם בעל וילדים (אנושיים, יש לי ארבעה חתולים) אבל הייתי במצב דומה שבו הכל נראה נוראי, עבדתי כל הכסף יצא על מחייה והחתולים, היה לי קשה בעבודה, כל החברים מהתואר היו בצד השני של ארה״ב- הרגשתי לבד, לא עזר שהייתי על ויזה זמנית בארה״ב עם חזרה קרבה לישראל (חזרה שלא הייתי מעוניינת בה) והכל הרגיש חנוק וקשה ונפלתי לחור שחור ברמה הרגשית והפסיכולוגית שאני רק עכשיו מתחילה לצאת ממנו. אני לא יכולה לדמיין איך זה לעשות את זה עם שני עוללים קטנים. (עוד רעיון לנסות להקים או לחפש - נסי באתר meetup קבוצה של אימהות צעירות באיזורך שיהיה לכן תמיכה אחת בשנייה? שאפשר יהיה להיפגש, אולי יש אפילו כזו לישראליות אם זה ממש קריטי לך
&nbsp
&nbsp
כל מה שכתבתי למעלה כמובן אינו תקף אם בן זוגך הוא חרא של בן אדם שמתעלל בך, במצב כזה כמובן אל תחכי.

Some130

New member
תודה על התגובה

בעלי שכב איתי אולי 10 פעמים במשך 4 שנים. לא מחבק ,לא מנשק,לא מחמיא,לא מנהל שיחה איתי.
ניסיתי יעוץ, הלכתי לרב,ניסיתי לדבר ולדבר וכלום לא משתנה.
סביר להניח שהוא בוגד בי, ולא אכפת לו מהרגשות שלי ומההקרבה שלי

dannyk27

New member
די מזדהה איתך, מנסיון איש אבל לכל אלו שיעצו לך לפנות לעו"ד,

תדעי שכל שעת עבודה של עו"ד לעיניני משפחה עולה מאות דולרים, וזה לא רק הפגישות שלך איתו אלא כל פקס, איימיל או שיחת טלפון שלך אליו או שלו לכל גורם אחר גם ארכה 5 דקות מחוייבת בתשלום, את תצטרכי דבר ראשון להשאיר לו retainer בשווי אלפי דולרים, קצת קשה לראות איך תוכלי לעשותזה עם חשבון ריק
המוסדות שיציעולך עזרה לרוב עובדים עם עו"ד מהשורה החמישית ומטה.
בכל זאות מצטער אם איכזבתי ומקווה שאטעה, אבל הסיפור לא פשוט.

קרא מה שכתבתי לה

במקרה של גירושין אין לי ניסיון, אבל ממה ששמעתי, הרבה עו"ד עושים מה שכתבתי, לא לוקחים תשלום מיידי, הסיבה היא שיש הרבה זוגות שמתגרשים כשהאישה היא בעצם ללא כלום פיננסי, ולא עובדת ובלי חשבון בנק אפילו, מה שכן, יש להן זכות על הבית המשפחתי, ואולי גם פיצויים מוגדלים, עו"ד בלית ברירה כמובן ולא מטוב לב לא לוקחים תשלום מיידי (שאין לה) אלא רק כשהבית נמכר או פיצויים מגיעים, מה שכן, אז הם לוקחים חתיכת תשלום, ובמקום אלפי דולרים זה נגמר לרוב בעשרות אלפי דולרים.

dannyk27

New member
אז לי כן יש נסיון כמו שכתבתי

ועו"ד ברובם המוחלט כן לוקחים מקדמה על התשלום. נכון שעל הנייר ותלוי בהסכם בין בני הזוג בין אם קיים או לא, ייתכן של בן הזוג יש חזקה של 50% על הבית, אבל עד להחלטת בית המשפט זה רק על הנייר, וכידוע ברור איך נכנסים לבית המשפט אבל לא בטוח איך יוצאים וייתכן ובן הזוג יקבל מחצית/הרבה פחות או כלום. עו"ד רציני לא יסכן את שכר טירחתו אלא אם כן יש ביטחון מוחלט שהוא די נדיר.
מה שכן יכול להתקיים, יכול להיות שפותחת השירישור זכאית למשל ל legal aid מהפרובינציה, אומנם הם לא מספקים עו"ד מהשורה הראשונה אבל במקרה זה ה legal aid יכול לקבל ערבות על חצי הבית ולשלם לעו"ד את מלוא התשלום ואם בית המשפט יחליט שאחד מבני הזוג לא יקבל כלום או הרבה פחות ממחצית, אזאי העו"ד לא מפסיד כלום אלא אוצר הפרובינציה.
לכן ייעצתי לכותבת לבדוק את אפשרותיה שכן ללא כסף אין לדעת כמה השקעה תצטרך בניגוד למשפטים פליליים.

mishmish910

New member
סיפורך עצוב ונוגע ללב.

קשה לי לדמיין איך זה לחיות בתלות כלכך מוחלטת. נשמע לי דיי סיוט.
אני מחזק את ידיך ומקווה שתמצאי אושר במהרה.

למעלה