גירושין

סגנית1

New member
גירושין

שלום רב, בעוד כחודש בעלי ואני אמורים לקבל גט. יש לנו שני ילדים בני שנתיים וחצי וחצי שנה. אמנם הם קטנים, אך אני חוששת שכאשר בעלי יעזוב את הבית, ישאל בני היכן אביו... מה עלי לומר לו? מצד אחד הוא קטן ולא ניתן להסביר לו את משמעות הגירושין, מצד שני הוא נבון מאוד ואני בטוחה שיחוש בשינוי במצב. מה לומר לו כדי לעשות את זה נכון, מבלי לפגוע בתחושת הביטחון שלו? תודה רבה לכל מי שיוכל לייעץ לי...

lisa roo

New member
וואו.. זאת שאלה קשה..

אני חושבת שעדיף שהדברים יעשו בהדרגה.. אם זה אפשרי מבחינת שניכם. אם האבא לוקח חלק פעיל בהכנה לקראת שינה.. אז עדיף שבימים הראשונים למעבר הוא עדיין יהיה נוכח בשעה הזאת.. אני לא יודעת איך טיב הקשר שלכם.. אבל אם הוא טוב.. ואתם מסוגלים להעביר כמה שעות יחד בלי המתח באויר.. נדמה לי שזה יהיה נכון.. ירכך את המכה.. יהיה הרבה יותר טראומתי אם הילד יראה את אבא עם המזוודה ליד הדלת והוא לא ידע מתי הוא חוזר ואם בכלל.. בעיניו של ילד בן שנתיים וחצי הידיעה שאבא הולך והוא לא יודע לאן ומתי יחזור עשויה להראות כנצח ולהשאיר חותם על הבטחון שלו. אם לאבא יש כבר דירה.. אולי שהילד יהיה שותף בבחירה של הדברים שיהיו בחדרו.. נניח ציור טפט לקיר.. או צעצועים שהוא מעדיף.. ואולי אם זה בסדר מבחינתך.. תוכלי לעזור לו לבחור צעצוע מהבית שלך שיקח לבית של אבא.. זה יעזור לילד להבין לאן אבא הולך כשהוא לא נמצא לידו.. זה לא ישאר בגדר דמיון. לא תוכלו שניכם לברוח מהשאלה.. לאן אבא הולך? ואין שום סיבה.. שתצטרכי להתמודד עם השאלה הזאת לבד.. עשיתם החלטה.. שניכם כזוג.. בין אם בהבנה הדדית ובין אם לא.. שבי עם בעלך.. ותנסו להגיע יחד להסכמה משותפת איך לעשות זאת. לדעתי.. יהיה מאוד קשה להסביר במילים לילד בן שנתיים.. עולם המושגים שלו עוד מעט מצומצם בכדי שיבין את המשמעויות של הדברים מבלי להיכנס לפחדים.. עצם השיתוף.. הקניות המשותפות.. העשייה המשותפת.. תעזור לילד להרגיש חלק ולהבין שמתרחש שינוי בתא המשפחתי. כמובן אני לא בעלת מקצוע או משהו שכזה:) אבל אני מקווה שהצלחתי לעזור קצת.. ואם לא, את מוזמנת לשאול עוד ואנסה לעזור:)

ny22

New member
מנהל
אולי...

קודם כל - הכי טוב זה ללכת ליעוץ מקצועי. מדובר בנושא מאוד רגיש. אבל אולי צריך להסביר לו שיותר טוב שיהיה לו ולכם שאתם לא תהיו (את ובעלך) ביחד. "תפצו" אותו. למרות הגירושין, לכו איתו (ועם אחיו) לבלות מדי פעם. אומנם אתם התגרשתם, אבל אל תשכחו שיש לכם ילדים משותפים והם לא סתם חתיכות בשר...

slifshitz

New member
תגידי שמעכשו יהיו להם שני חדרים

חדר אצל האבא, וחדר אצל האמא, אבל חשוב שיש שני חדרים שלו אבל הרבה יותר חשוב שתקרינו לילדים שאתם מכבדים אחד את השני ומניסיוני זה לא מצליח, והראשונים (ואולי היחידים) שניפגעים מכך הם הילדים ההורים מעבירים לילדים (ישירות או בעקיפין) מה הם חושבים על בן הזוג, וזה פוגע מאוד בילדים גם אם בן הזוג הגרוש הוא ... וגם ... וגם ...., שזה ישאר ביניכם ואצלכם, ולא להראות דבר לילדים אינטואיטיבית הילד מרגיש שהוא בנוי חצי מהאבא וחצי מהאמא, וכל דבר שלילי שנאמר, הילד מקבל כאילו שהדבר נאמר כנגדו

למעלה