גירושין

גירושין

אני קוראת סמויה כאן כבר הרבה זמן ורוצה להתייעץ איתכם
במידה ויש כאן כאלה עם נסיון.

חיה בארהב, כמעט בת 50 ונשואה 25 שנה. החלטתי שאני רוצה להתגרש מבעלי ויודעת שזה יהיה מאוד לא קל, כלכלית ונפשית.
יודעת גם שבעלי יערים קשיים בהתנהגות שלו. הוא כרגע לא מודע שזה מה שאני רוצה לעשות ולמרות שהיו פעמים אבות שהצעתי את זה, זה לא הגיע לביצוע כי השתפנתי.

אני חוששת מהתגובה שלו כשיבין שזה סופי. אני המפרנסת בבית וברור שתהיה פגיעה בו ואני לא רוצה שזה יקרה. בנוסף התגובות שלו לפעמים מאוד קשות ואני חוששת.
אני רוצה לעשות את זה נכון גם בשביל הילדים.

מהי לדעתכם הדרך הנכונה והטובה ביותר להתחיל?
לפני הפניה הפורמלית למגשר או עורך דין, איך כדאי לי להתנהל?

תודה על כל עיצה.
&nbsp

ilanvag

New member
כמה שאלות:

1. כשאת כותבת על כך ש- "התגובות שלו לפעמים מאוד קשות ואני חוששת" - את יכולה בבקשה לפרט? האם את חוששת לפגיעה פיזית מצידו? כי אם כן, את צריכה להתייעץ עם איש מקצוע (ולא יודע עם מי), זו לא בדיחה...

2. את כותבת "חיה בארה"ב" אבל לא ברור למשך כמה זמן, ובאיזה סטטוס. האם אתם אזרחים אמריקנים? בעלי גרין קארד? ויזת עבודה או סטטוס אחר? (לא יודע אם זה משפיע ישירות על הגירושין, אבל זה בהחלט יכול להשפיע על הסטטוס של מי שהוא נספח, לדוגמה אם מדובר בוויזת עבודה; בנוסף, ייתכן שלמשך זמן החיים בארה"ב יש השפעה על הדין הקובע - באם אתם צריכים להתגרש בארה"ב או בישראל... אין לי מושג, מניח שאחרים פה יודעים...).

3. האם יש ילדים שעדיין נמצאים בבית, קרי מתחת לגיל 18? (נראה לי שהדברים פשוטים יותר אם הילדים כבר גדולים, אבל לא יודע אם זה נכון)

4. כאשר את כותבת "אני המפרנסת בבית" - האם יש רק את המשכורת שלך? בעלך לא עובד? (אין לי מושג איך זה עובד בארה"ב, והאם את תצטרכי לשלם מזונות לבעלך, לדוגמה...)

לא יודע כיצד לייעץ לך, רק זורק כמה שאלות ראשוניות שעולות לי בראש, בתקווה שהמידע הזה יעזור לאחרים לתת לך עצות. כל מה ששאלתי אמור לשמור על האנונימיות שלך, לא חשוב שיש שם שאלות מזהות.

ובכל זאת, כן עצה אחת - נסו לגמור את זה יפה ולהגיע לעמק השווה. מכיר לא מעט זוגות גרושים, כאשר בחלק מהמקרים סיימו ממש יפה, עדיין חברים טובים (וכולל עם בן/בת הזוג החדש/ה) ומשתפים פעולה (למשל בגידול הילדים); ואילו במקרים אחרים היו מלחמות עולם והזוג הגרוש בקושי מדבר ביניהם (גם כאשר יש ילדים באמצע). לטעמי, מלחמות לא מביאות לשום תוצאה (חוץ מכנראה הרבה כסף שהולך לעוכרי דין במקום שיישאר לבני הזוג הפרודים), ועדיפה הדרך הראשונה. כמובן שזה תלוי בשני בני הזוג, לא רק באחד...

שיהיה בהצלחה, והרבה אושר.

debby12

New member
מנהל
בדיוק מה שרציתי לשאול
- אם יש סיכוי שהוא יפעיל אלימות?

אני לא מכירה אותו, אבל ממה שאת מספרת הוא תלוי בך לחלוטין, אז לכי תדעי.... זה בעיני הדבר הכי חשוב לחשוב עליו.

למשל, דבר אחד ש*לא* הייתי עושה זה לערוך חיפושים בנושא גירושין מהמחשב הביתי שלכם - כי אולי הוא יעלה על זה.... נדמה לי שכן הייתי חוקרת קצת בנושא בעצמי מהמחשב של העבודה - על גירושים בסטייט X - זה ייתן לך קצת מידע כללי על הכללים וכו'. אם את בונהעל זה שאת כל המידע ייתנו לך עורכ/ת דין זה יעלה לך עוד יותר הרבה כסף....

אוסיף כמה שאלות

1) איפה התחתנתם? אם בישראל/רבנות אז נדמה לי - אבל אני ממש לא מומחית - שתצטרכו גם להתיר את הנישואים שם. שיתקנו אותי אחרים אם אני טועה

2) אומרים שהשאלה החשובה שאדם צריך לשאול את עצמו לפני שהוא מחליט להתגרש היא: "בהנחה שזה אומר שלא תמצאי בן זוג אחר, ותבלי את המשך חייך ללא בן זוג, האם עדיין עדיף לך להתגרש?" אם התשובה היא כן אז ההחלטה ברורה. כמובן - יכול בהחלט להיות שזה לא יהיה המצב.... אבל השאלה מניחה את המצב הזה.

3) יש לכם חשבונות משותפים עם גישה משותפת? יש סיכוי שחלק מהנקמה שלו תהיה לרוקן אותם ולהיעלם? או סתם לרוקן אותם ולהשאיר אותך בלי כסף? תחשבי על זה כאופציה... [היכרתי פעם בארץ עו"ד לדיני גירושים שהתגרש, כמובן ששניה לפני שעשה זאת הוא הקפיא משפטית את כל חשבונות הבנק כאמצעי לחץ על אשתו/גרושתו שנאלצה לעבור להוריה עד שיסתיימו ההליכים כי לא היה לה שקל - כל חשבונות הבנק הוקפאו. וזה עוד היה באופן חוקי
]

גם אני מקבלת מההודעה שלך תחושה של סכנה מאלימות

מישהי שעובדת איתי הייתה במצב שבו היא רצתה להתגרש מבעלה, והיא חששה מאלימות כשהיא תודיע לו, ולכן הם התחילו טיפול זוגי והיא בישרה לו את הבשורה אצל המטפלת. הנוכחות של אדם נוסף בחדר שמוכר לשני הצדדים עזר לשניהם גם בטווח המיידי וגם עם ההתמודדות שלהם בהמשך התהליך.

בהצלחה

iris mom of two

New member
אל תכתבי פה תשובות

אבל תעני לעצמך.
&nbsp
Jewish family services הקרוב אלייך זה מקום טוב להתחיל. במיוחד אם יש חשש מאלימות. הם יכולים להנחות אותך, יש להם אנשי מקצוע שיכולים לעזור.

למעלה