ג'ירו - קטע 21 ברחובות רומא

ג'ירו - קטע 21 ברחובות רומא

באורח פלא הרומאים פתחו את עירם בפני הג'ירו ולא סתם פתחו - המרוץ מתקיים בצנטרום של הפיילה. סיבוב של 11.5 ק"מ שרוכבים אותו 10 פעמים. הקטע מתחיל ומסתיים בכביש הרחב שמחבר בין הקולוסאום ואנדרטת ויטוריו אמנואלה השני שמכונה גם על ידי העם "עוגת החתונה" בגלל צורתה. בספר המרוץ לא מדובר על עליות משמעותיות, אבל לדעתי, הקטע המעניין ביותר מבחינה ספורטיבית, הוא עלייה של כ-700 מטר שמתחילה בפיאצה ברבריני ועולה דרך ויה סיסטינה עד הכנסיה שבראש המדרגות הספרדיות ומשם ממשיכה לעלות עוד קצת עד וילה מדיצ'י. משם מתחילה ירידה, הכוללת גם 3 סרפנטינות, אל פיאצה דל פופולו. כל העליה היא על אבני מרצפות. אני חושב ששם תתחלנה התקפות בנסיונות לייצר בריחות.
מזג אוויר נוח, לא חם מדי וללא צפי לגשם או לרוח משמעותית.
לא מאמין שישתו שמפניה או פרנצ'קורטה כמו שנוהגים בטור דה פראנס. אין קטע מנהלתי עד רומא, והצפי הוא לנסיונות בריחה רבים כבר מהזינוק. כל הקבוצות קונטיננטל פרו טרם זכו לניצחון בג'ירו השנה וגם כמה קבוצות מהדרג הראשון מחפשות ניצחון בכורה. מצד שני קוויקסטפ תרדוף חזק אחרי הבריחות. גם אם רוכביה יותשו, הם סומכים על ויוויאני שיסתדר עם פועל אחד בספרינט. לפי זה שאתמול סם בנט הגיע 2 דקות אחרי הגרופטו, אולי יש לו בעיה כלשהי וייתכן ובורה לא ישתתפו במלאכת הרדיפה.
הימור על מנצח: לואיס לאון סנצ'ז בבריחה.

שביתה איטלקית - בנמל אשדוד היו מצליחים קצת יותר

קצת מוזר הוויכוח שנוצר בתחילת הקטע. אף אחד מהרוכבים וממנהלי הקבוצות לא ראה את כבישי רומא לפני כן? פתאום, אחרי שהם עשו סיבוב אחד נייטרלי (שגם את זה אני לא מבין, הקטע הנייטרלי נחשב במרחק המוצהר של הקטע או שהוא אקסטרה?) פתאום הם גילו שיש במסלול פניות, כיכרות, אבני מרצפות ואיכות סלילה של שכונת סג'עיה והחליטו שהמסלול מסוכן מדי. אחר כך הסבירו לנו ביורוספורט שבגלל המרוץ הקשה יש לרוכבים רבים בעיות שקוראים אותן באנגלית saddle sore והם חוששים שבשל הקפיצות בכביש תהיה החמרה במצב.
הרי כל הדברים הללו היו ידועים מראש. מילא לנטרל את הדרוג הכללי, את זה אני מבין אם הקבוצות המעורבות מסכימות לכך, אבל לנטרל את כל הקטע ולהפוך אותו לתהלוכה? זה זלזול בקהל הצופים בבית ובעיקר במרוץ. כריס פרום לא חשש לביטחונו כשירד יומיים לפני כן במהירות מטורפת בפינסטרה ולקח במורד לבד דקה מדימולן ו-2 דקות מפוצוביבו (בדקתי). ויוויאני לא חשש לרכוב על פאווה בגנט-וולגם ולעשות ספרינטים בגשם בג'ירו. אני שמח שהמארגנים לא נכנעו ובסוף היה לנו קטע פחות או יותר רגיל עם ספרינט סיום. נכון שגם בטור כבר עשו ניטרול של הדרוג הכללי בקטע האחרון, אבל א) זה היה בגלל גשם, ב) אף אחד לא העלה על דעתו לנטרל גם את המאבק על הניצחון בקטע.

למעלה