ג'ירו 2015: לא סיכום - מחשבה מהג'ירו לטור...

ג'ירו 2015: לא סיכום - מחשבה מהג'ירו לטור...

אז אסטנה שלטה, לא ניצלה עד תום (שזה לנצח בדירוג המצטבר הסופי) את השליטה המדהימה שלה ואז אני שואל את עצמי:
וזה עם הרכב שני?

אולי לא הרכב שני, אבל תראו מי יכול להיות בהרכב של הקבוצה עם ניבאלי בטור:
(לא אומר שזו יהיה ההרכב, רק שאלו רוכבים שלא היו בהרכב אסטנה בג'ירו 2015).
מיקלה סקרפוני.
ריין טרמה.
יעקב פולגסן.
ליווה ווסטרה.
לאון סאנצז.
לארס בום.

ועוד דבר - אז מה, אפשר לנצח בקטע אחרון של הג'ירו מתוך בריחה?
לא זוכר בדיוק, אבל נדמה לי שבג'ירו זה לא קרה מאז שנת 2000, מצד שני בכחצי מהמהדורות הסיום היה בקטע נג"ש.

עוד מחשבה - משקל הנחישות

אחד היתרונות של קונטאדור, שהוא בא לנצח, מוכן לעשות הכל בשביל זה, וכמו שגרשוני (שלאיפה נעלם?) אמר פעם, מקום שני לא מעניין אותו.
היה לי קצת מוזר לראות את ארו, מתמודד ראש דירוג, שאולי עם טקטיקה יותר חכמה וקצת יותר עקשנות היה יכול לקחת את הג'ירו, חוגג ככה בסוף השלב אתמול, במיוחד לעומת קונטאדור, שרק עשה 'יש' קטן עם היד כשהגיע לכניסה לקו הסיום

לא הבנתי, השאלה כנה ובבקשה לא להיכנס למגננה...

כתבת שאחד היתרונות של קונטאדור שהוא בא לנצח.
אתה חושב שארו, פורט, או אורן אורן (והרשימה יכולה הייתה להיות ארוכה יותר) באו במטרה אחרת?

גם את הלא נחשב שארו ניצח מתוך בריחה לא הבנתי ואל תרגיש לא בסדר, בדרך כלל אי ההבנה שלי מקורה בטמטום שלי

מבחינת קונטאדור - מקום ראשון לנצח, כל מקום אחר - להפסיד

מבחינת ארו, פורט (שגם לדעתי הייתה לו בעיה רפואית מסויימת), מקום שני גם טוב. נצחונות בשלבים, חולצה לבנה, ועוד ועוד
&nbsp
ואכן, יותמק'ה צודק, אי הבנה שלי חשבתי שדיברת על קטע 20

natyh

New member
הטקטיקה של אסטנה

לא היתה בכל מהלך הגירו כזו שמטרתה לנצח את הגירו למיטב הבנתי.
הטקטיקה היתה שוב למיטב הבנתי הכנת הקבוצה ובדיקת טקטיקות לקראת הטור .
ארו ולאנדה קיבלו יד חופשית מאד בדומה לטקטיקה של ריס .
כעת בטור המתחרים לא ידעו על איזה רוכב לשמור : ניבאלי לאנדה או ארו ואז ?
אז היתרון הולך לניבאלי הוא יכול לבוא מאחור להיצמד לרוכבים המתקיפים או הבורחים ולהרוג אותם במגננה , בטקטיקה הזו מאד הגיונית אם אסטנה לא חיפשה כלל ניצחון בגירו אך אינה הגיונית כלל לו אכן חיפשה את הניצחון.
כאמור שנה שעברה ניצחו את הטור והשנה לא חסרים להם מתחרים חזקים מאד , אז למה לגלות לכולם את הקלפים ?

יש להם יהלום בשם ניבאלי והמטרה הראשונה במעלה היא הטור , אפשר לטובתה להקריב ניצחונות במירוצים אחרים.

אגב הטקטיקה הזו הא במקור של ביארן ריס.

natyh

New member
ניבאלי ופרום הם שני הרוכבים הטובים ביותר

ביכולות הבריחה והסגירה בהרים , יש לשניהם יכולות נג"ש בעליות הם מסוגלים לשמור על קצב מדהים בטיפוס אך אף אחד מהם לא מסוגל להתמודד עם שינוי קצב מטורף בזמן טיפוס מהסוג שידעים לבצע קונטאדור או קינטנה או מנצח הוולטה האמריקאי כריס הורנר לפני שנתיים .
לניבאלי יש יתרון אדיר בהרים בקבוצתו שני מטפסים טבעיים שיכולים למשוך אותו ולאפשר לו שימוש ביכולות נגד השעון שלו , לסקאי יש את הקבוצה החזקה ביותר במישורים ובנגד שעון , לקומטטדור וקינטנה יש את יכולות ההתפרצות בטיפוס , ולשניהם קבוצות חזקות מאד , ולורדה יש את יכולות הספרינט סיום בעליה בהנחה שהמטפסים לא הצליחו לנער אותו קודם לכן .
אסטנה ניצחו יחסית בקלות שנה שעברה כשהם מנצלים את האופוריה הבריטית ,השנה יהיה הרבה יותר קשה, מאחר ואם סקאי ואסטנה נלחמים ומבזבזים כוחות , אז קונטאדור ולורדה וקינטנה יכולים לשמור כוחות ולבוא מאחור .

השנה הצפי למלחמת עולם כזו שכדי לנצח בה יהיה צורך להשתמש בכל הכלים .

mrgrin

New member
לאנדה לא בהרכב לטור וארו בספק

לאנדה ניקרא בקטע 20 לחכות לארו (אולי מאוחר מידי) ואכן ירד לעבוד, שרף את עצמו בשביל ארו וויתר על מקום שני אפשרי תמורת סיכוי קלוש שארו יקח את כל הקופה.
אפשר להיתווכח על הטקטיקה של אסטנה ,וללמונד אכן היו השגות, אבל אי אפשר להגיד שלא באו לנצח.
באו לנצח אבל כמו שאמר דוביד שוויצר "יש גם מתנגד" וגם קונטאדור בא לנצח

נזכרתי רק עכשיו לציין את מה שהיה לי ברור מאליו...

עכשיו, גם בדפי ההיסטוריה קונטאדור נרשם לצידם של אינדוריאן וקופי, עם שבעה ניצחונות בגרנד טור.

אילולא פסילות הוא כבר היה מדורג מעל לאנקטיל (לו יש שמונה) ומתחת הינו (לו יש עשרה) ו"רק" שלושה גרנד טור מהשיא של מרקס (11 גרנד טור).

למעלה