ג'ירו 2015, קטע 12: על טקטיקה שאיני מבין וכשאוכל זה כובעים..

ג'ירו 2015, קטע 12: על טקטיקה שאיני מבין וכשאוכל זה כובעים..

קודם כל אני חייב להודות כי לא האמנתי (גם כתבתי את זה) שיהיו שינויים בפער בין קונטאדור לארו השבוע (אלא בתאונות, תקלות טכניות ושאר ירקות שאינן כלולות בחישוב מראש).
בקטע 12 השאיר קונטאדור לארו פער לא קטן ויחד עם הבונוס (של מקום שני אחרי גילברט שניצח בקטע) זה הפך משלוש שניות פער (בזינוק לקטע 12) ל- 17 שניות פער.
אני בדרך לארוחת מפגש שנתי עם חברי ילדות ובמסגרת מודעות אוסיף כובע לתפריט.

איני מבין את ההתנהלות של אסטנה, אפילו לא מבין אם טקטיקה שנקבעה מראש, או טעויות של קבוצה חסרת שיטה וארגון.

עזבו את הנסיון של רוכב הקבוצה לצאת לבריחה, סמוך לקו הסיום, איך ייתכן שרוכבי קבוצה (אסטנה) של מועמד לניצחון (ארו) לא מובילים אותו לקו הסיום?

במטרים האחרונים לקו הסיום קונטאדור עקף, לפחות, שני רוכבים של אסטנה בזן שארו רואה איך עוד ועוד שניות מתווספות לפער בינו לבין קונטאדור שחיזק אחיזתו בחולצה הוורודה.

אצטרך לראות (עוד כמה פעמים) את החלק האחרון של הקטע הזה ואולי גם אז לא אבין מה קרה לאסטנה ולא בטוח שאמצא, כרגע זה נראה לי פשוט כבלגן הנובע מחסך אירגון קבוצתי.

מחר קטע מישורי וחלק כישבן של תינוק בלידתו, לא אכתוב תחזית כי מספיק לי כרגע עם כובעים למאכל, אבל מחרתיים נג"ש.

לא זוכר מקרה בו ארו היה מהיר מקונטאדור בנג"ש אישי ועוד אבדוק, אבל למיטב זכרוני בוואלטה האחרון קונטאדור פתח כשליש מהפער (הסופי) על ארו בנג"ש אחד.

גם אני לא הבנתי, אבל הפוך

27 ק"מ לסיום, הייתה נקודה של מלך ההרים שהרוכב של מוביסטאר שמחזיק בחולצה הכחולה של ההרים (הוא עם שם בסקי, לכן על תצפו שאזכור את שמו) קפץ כק"מ לפני כן כדי לקחת את הנקודות. וכ-200 מ' לפני הקו - מי עוד קופץ? אדון קונטדור, שמשאיר את פועליו, רוג'רס וקרויציגר הרחק מאחור, כך שלקו הפסגה הוא מגיע יחד עם ארו ועוד 2-3 תכולים של אסטנה. כשראיתי את זה מיד פלטתי "אידיוט". שון קלי המנומס אמר "אני מופתע מההתקפה של קונטדור כל כך רחוק מקו הסיום". כשרוג'רס וקרויציגר הצליחו לחזור אחרי כמה דקות, רוג'רס החליף מילים עם קונטדור ועבר קדימה לעבוד.
לאחר סיום הקטע חשבתי שאולי אני מבין מה הלך שם. אני מאמין שקונטדור שרכב ליד ארו כל היום הרגיש כנראה שארו לא במיטבו והחליט לעשות ניסוי כלים. כיוון שראה שארו אולי לא מבריק היום, אבל בכל זאת מצליח לענות על התקפה, דחה את ההתקפה שלו ממש למאות המטרים האחרונים של קו הסיום.

Yarnin

New member
קונטדור מרגיש טוב וארו... פחות

27 לסיום בקצה העליה קונטדור לא ממש התקיף, יותר הרים את הקצב וכנראה הבין שהוא לא טעה, זאת אומרת שמה שחשב זה נכון, זאת אומרת... ונמשיך בק״מ האחרון.
קונטדור מרגיש שארו לא במייטבו וכל פעם מפעיל עליו עוד לחץ ועוד טיפה ואז נות ספרינטון בעליה.
לי זה נראה כאילו קונטדור לא התרגש וכשהבין שהוא יכול לקחת עוד כמה שניות הרים את הקצב בעליה האחרונה ועל הדרך עבר עוד שני פועלים של אסטנה.
נכון שסקסו הכתיבו את הקצב במהלך רוב היום אבל ברגע מסויים הם פשוט ירדו לנוח והשאירו רק את רוג׳רס וקוייציגר עם קונטדור שנראה יותר ויותר חזק עם כל יום שעובר.
זאת בעוד הרוכבים של אסטנה מבזבזים את האנרגיה שלהם לרוח ולדעתי ישלמו על כך בשבוע האחרון. לפחות היו עוזרים לארו.
לי נראה שסקסו מראים יותר ביטחון והרבה יותר ניסיון מאסטנה וסקיי.
הניסיון של רוג׳רס, באסו, קרוייציגר וקונטדור עושה את שלו במרוצים של 3 שבועות.

אודי - הכל נכון, ניתוח מדויק ולכן לא הבנתי...

אם המוביל שלך (ארו), המתחיל את היום בפיגור של 2 שניות, מרגיש לא טוב מה פתאוםפועלים שלו שמרגישים טוב (טיראלונגו + לאנה מיאנדה) מעדיפים התקפה לקו הסיום במקום לאפשר לו לשבת על הגלגל ולנסות למזער את הנזקים?

לבונוסים זה יכול להיות ועדיין (לדעתי הלא נחשבת)...

הבונוסים לא שווים כמו הפיגור, כי קונטאדור טוחן כל אחד מאלו שקפצו (זה גם התברר כעובדה) וחוץ ממנו היו שם עוד כמה שהיו טובים מהקופצים (גם זה התברר כעובדה).

אבל יכול להיות שאתה (אודי) הכי התקרבת לכוונת הקבוצה.

דעתי הצנועה בנושא

"ההתקפה" הראשונה של קונטדור לא הייתה למטרת בריחה אלא "תרגיל מנהיגות" וגם להרוויח כמה שניות רגועות יותר בירידות החלקלקות.
בק"מ האחרון לא היה ערך ממשי לרוכבי העזר של ארו , קצר מדי , תלול מדי, ובמילא לא היו חסרים גלגלים לשבת עליהם במירדף לקו הסיום, לארו פשוט נגמרו הרגליים.
ניתן לראות https://www.youtube.com/watch?v=QofPMSyM2zA  דקה 23:25 , איך ארו קורס , וקונטדור בנון-שלנטיות מנצל את זה.

למעלה