ג'ירו 2015, קטע 15: חזרה למקום בו נפל דבר - אישי לגמרי

ג'ירו 2015, קטע 15: חזרה למקום בו נפל דבר - אישי לגמרי

היום, לראשונה מאז 1999, ישוב הג'ירו למדונה די קמפיליו.

זה המקום אליו הגיע הג'ירו כשלי היה נדמה שאני צופה בכוכב העל המקבע שליטתו בענף.
זה המקום בו (לדעתי) הבשילה שיטת ברונייל - ארמסטרונג לכדי לגיטמציה משום הצורך בגיבור על שיציג משהו אחר וחדש.

אז, בקטע 20, יומיים לפני סיום הג'ירו וכשהוא בחולצה הוורודה בפער מבטיח, ראיתי את פאנטני, בפעם האחרונה בלי שהוצמד אליו התואר "רמאי" וכשהוא רוקד על האופניים במה שבחרתי לקרוא לו "ריקוד אינדיאני" כשכתבתי לעיתון.

חבר הקריא לי את כותרות העיתונים האיטלקים באותם ימים וכותרת אחת נחרטה בזכרוני:
"פאנטני משקר אותנו" כשהכוונה (סלנג איטלקי) לביצועיו הבלתי ניתנים לתפישה במובן החיובי... בהמשך הפכה לאירונית.

את דעתי האישית מעולם לא הסתרתי - פאנטני היה קורבן השיטה, איש שהפך לרוכב על בזכות כשרונו ופשוט (מסיבות שלא אני ולא אחרים מודעים להן בשלמות, כעובדה היום) לא ידע אלא לאמץ את השיטה הנהוגה באותם ימים - סימום או תהיה בחוץ.

לצערי הרב, גם אחרי חשיפת שיטות המאפיה של ברונייל - ארמסטרונג, השיטה מקבלת חיזוק ולא נמצא מנהל מספיק חזק ובעל חזון אשר ישנה את הספורט ההישגי העולמי.

אני אמשיך לצפות במרוצי האופניים בדיוק כפי שאני צופה בכדורגל ברמות הקצה העולמיות - בידיעה כי זו הצגה מעולה, אבל עם מודעות שלמה לכך שאיני יודע מה בדיוק זורם בעורקיהם של הטובים ביותר.

ענף האופניים מוביל את הספורט העולמי בניסיונות להשתנות ואולי הענף היחיד העושה מאמץ כנה, להפוך לספורט של ממש ולא לספורט מעבדות.
הסיבה פשוטה - את ענף האופניים מנהל (הלכה למעשה) גוף שאינו האיגוד העולמי וזה יחודי לענף האופניים.
איני מאמין כי זה אפשרי וכמו כמו כל עסק כלכלי גם בספורט העולמי מי שיודע לשחק טוב יותר בשיטה ימשיך למלוך, לשלוט ולגרוף את הכסף.
ככה זה בכל תחום המתגמל כלכלית ודווקא בגלל זה - אזכור את מרקו "הפיראט" פאנטני כקורבן ולא אחרת.

אגב - אילולא החג זה היה קטע מחלה...

הקטע של היום נכנס לקטגורית הקטעים המסומנים כאלו בהם מודיעים בעבודה על מחלה.

וההתחלה שלו מעידה כי זה אכן כך (עם שעה ראשונה במהירות ממוצעת גבוהה מ- 47 קמ"ש כשהמסלול במגמת עלייה).

אם קונטאדור לא מרגיש רע אני לא פוסל התקפה שלו בסוף, משהו של הבהרה למתחריו על הפערים ביניהם וככה כחומ ר לישון עליו ביום המנוחה (מחר).

aabramovich

New member

למעלה