ג'ירו 2015, קטע 18: רק הערה...

ג'ירו 2015, קטע 18: רק הערה...

מודה - לא צפיתי במלוא תשומת הלב, הייתה לי שיחת טלפון שלקחה לי כמה דקות טובות, בדיוק בחלק בו קונטאדור היה בעיצומו של מבצע לישור עוד עלייה.
מבטיח להשלים שיעורים, כבר הלילה ולא לצאת לחופש הגדול לפני.

אבל לפני כמה ימים מישהו כתב כאן משהו על לנצח בגרנד טור בלי לנצח באף קטע, זה בסדר, לא בא בטענה לטענה ולא מרגיש שזכותי.
לכל חובב ספורט יש זכות לבחור את אהבתו לניצחון כזה, אחר או בכלל - תראו כמה אוהדי מכבי לא רוצים את פאקו למרות טרבל היסטורי.

פעם גם אני חשבתי שלא יפה מצידו של מנצח גרנד טור לא לרשום ניצחון בקטע אחד, לפחות.
שינתי את דעתי, במהלך השנים האחרונות ולא משום העבר, אלא משום השינוי שחל בדבוקה בשנים האחרונות - העומק האיכותי שאינו בר השוואה לשנים קודמות והפספורט הביולוגי שמקשה להפוך רוכב שהגיע לגרנד טור, כי הוא טוב מאוד למעופף עלי הרים, מגהץ גבהות ומרסק דבוקות.
העומק האיכותי של הדבוקה שונה היום, זו לא הדבוקה של תחילת העשור הקודם ובטח שהיא עמוקה יותר, איכותית, משהייתה לפני עשרים ושלושים שנים וידה ידה ידה פספורט ביולוגי, אתם יודעים.

כדי לנצח גרנד טור צריך הרבה יותר טקטיקה מובנית והרבה פחות רגעי חולשה, גם אם זה נשמע מוזר ובעיקר מול הפער שפתח היום קונטאדור, על מי (לאנדה) שרק אתמול עוד תהיתי עם הוא באמת יכול לטפס בקצב של קונטאדור (בכל זאת השאיר אותו מאחור פעמיים ופעם אחת בדרך לנצח בקטע).

אז דווקא הפעמיים שלאנדה ברח לקונטאדור, ביחס למה שראינו היום (לנדה יישר קו עם הקטע של נחנק, כשקונטאדור מעלה קצב בעלייה), מסביר עד כמה קונטאדור חכם טקטית, עד כמה הניצחון בקטע הוא פרווילגיה שאפשר ובעיקר רצוי להשאיר כדובדבן לקטעים האחרונים, אבל מעל לכל...
למה לטעון כלפי קונטאדור, על אי ניצחונות בקטע, כשהוא מספק הצגות מרהיבות ש(שוב כמו שאודי כתב והסכמתי איתו)אשרינו שאנו זוכים.

כן, קונטאדור מדהים

אבל למה זה היה טוב? בשביל דקה ושלוש עשרה שניות לטפס כמעט לבד את כל האולוגנו?
ואכן, הדבר הטוב של קונטאדור זה גם מה שמעצבן בו - אתה אף פעם לא יכול לוותר על לראות שלב כי צפוי שהוא יהיה לא משמעותי

rubber duck

New member
בריצת 100 מטר , כל מאית קובעת

במרוץ Motogp , פער של מעל /ניה בסיום מירוץ של יותר מ 100 קילומטרים הוא פריוולגיה של ממש למנצח
וברכיבת אופני כביש , פער של דקה בסיום קטע כמו של היום , הוא בערך שני עולמות
רוכב הפותח פער כזה על מתחריו , עושה את זה כי הוא יכול ויודע מה המחיר שהוא משלם
זה שווה לו , זה הניצחון שלו

שרון

yshor

New member
קונטאדור מדהים אבל היום הוא הזכיר לי רוכב שאני מנסה לשכוח

היה יכול לצאת ענק אם היה מחכה ללנדה ואז פותח מבער.
במקום זה יצא קצת קטנוני וגם לא הרויח מי יודע מה. בשביל מה זה היה טוב.
מעבר לכך, במהלך רוב הטיפוס הוא לא פתח פער מלנדה ובהמשך גם חיכה להדג'דייל במה שהיה נראה לי כמו הכרה במגבלות.

ItsikH

Member
קונטדור ו-קטנוני גם מתחיל באותה אות וגם אופייני לו מאז
תקרית השרשרת...

rubber duck

New member
את מי אתה מעדיף לשכוח ?

את מרקס ?
את אינדוראין ?
את פנטאני ?

יש רשימה שלמה

זה לא שאני בעד הטקסני
אבל תכלס ידוע שכל האחרים היו עם רמות המוגלובין לא הגיוניות

ההבדל היחיד הוא שהם לא הרגיזו את אף אחד ברמה כזו שרצה לנקום בהם ............

שרון

אכן, כפי שציינתי, בזמן השידור לא צפיתי במלוא תשומת הלב, אבל-

אמש ראיתי את הקטע בתקצירים, יותר מפעם אחת.

מודה כי לא הצלחתי לקבל פרספקטיבה שלמה לסוגיה של מהלך ה"חיכה, או לא חיכה" מודל קטע 18 ג'ירו 2015.

למען האמת זה כל כך לא נראה (מהמובן שלא ראיתי משהו), עד כי הסיבה שצפיתי בעוד תקצירים הייתה הדברים שאמר קונטאדור לאחר הקטע ומהם הבנתי שהיה שם משהו.

במקרה הזה, לפחות כרגע, אני לא יכול להביע דעה, אז יהיה מי שיגיד עליי "רחמים לא ידע" ואני אשאר בחיים.

זה ילדותי לומר "הוא התחיל"

אבל זה מה שקרה כאן. אני חושב שכל המהלך של קונטאדור לא היה בשביל להרוויח את הזמן (לא שווה את זה ונקווה שלא ישלם על זה היום) אלא בשביל להחזיר לאסטנה על שתקפו/ לחצו כשהוא נתקע מאחור בקטע 16

השאלה היא איפה הגבול הספורטיבי, ג'נטלמני והפתטי...

בכדורגל יש מנהג של הוצאת כדור לחוץ, כששחקן שוכב על הדשא פצוע.

בישראל הוזילו את המנהג הזה מרמה ספורטיבית, ג'נטלמנית למעשה מגוחך כשבמקרים רבים שחקנים נשכבים על הדשא רק כדי לעכב את משחק היריב.

אני חושב שבדבוקה של מרוצי האופניים יש מקרים בהם זה מוצדק, מקרים אחרים שזה מגוחך ובעיקר מקרים שלנו (הצופים בטלביזיה) יש מושג קלוש מדיי כבסיס להבעת דעה ראויה.

למעלה