גירסא חדשה לבלנדר : 2.37

Noamz2

New member
גירסא חדשה לבלנדר : 2.37

אם זה מעניין פה מישהו, לבנדר החינמית יצאה זה עתה גירסא חדשה. בין הדברים החדשים שנוספו : Soft Body , אפשרות ליצור גופים רכים,בדים וכו' תהנו!

מיכאל ג

New member
אממ, כאילו, נוספו ווידג'טים?

הכלים הגרפיים שמאפשרים הזזה סיבוב ושינוי גודל נוחים במרחב. זה אולי הדבר הכי הכי חשוב שנוסף לתוכנה בכל מהלך הפיתוח החופשי שלה. וזה מה שסוף סוף יאפשר לאנשים נורמליים לעבוד איתה.

Amir B D

New member
תתפלא אבל אני לא מוצא אותם שימושיים

כ"כ. הם נועדו להקהל על מהגרים מתוכנות אחרות, אבל בסה"כ, אני עדיין משתמש בשיטה הישנה ומבטל את הווידג'טים האלה. לדעתי ה-Soft body הוא הפונקציה החשובה ביותר שנוספה.

מיכאל ג

New member
אחד הוא לא קבוצת מדגם...

אבל מעניין אותי לדעת מה הקהל כאן אומר: ווידג'טים - הייתם מסתדרים בלעדיהם, כשבמקומם יש צירופי מקשים? (G, R, S - move rotate scale, ו- X, Y, Z - הזזה על צירים שונים, כשלחיצה כפולה על אחד מעבירה בין קואורדינטות לוקאליות וגלובליות)

Amir B D

New member
לא נחשב...

אתה לא יכול לצפות מאנשים לשנות את ההרגלים שלהם מבלי לתת להם להתנסות. השיטה הזו מהירה הרבה יותר מאשר הווידג'טים למיניהם - ואינך חייב ללחוץ על X, Y, Z - אתה יכול למשוך את האובייקט בצורה דרסטית לציר בו אתה מעוניין להזיז\לסובב\להגדיל אותו ואז ללחוץ על הלחצן האמצעי בעכבר. אפילו שזה נשמע מסורבל, זה מגביל אותך הרבה פחות מהווידג'טים - אי אפשר להסביר עד שניסית. למי שלא ידע, יש גם לבלנדר Mouse geustures (או איך שלא כותבים את המילה הארורה הזאת). בלנדר שונה מכל מה שהורגלתם אליו, ולכן אתם לא מוכנים לעשות את המאמץ הקל ולהבין את ההיגיון הפשוט שמאחורי התוכנה. אל תאמרו שהתוכנה לא חזקה מספיק, רק ראו אילו יצירות מדהימות מפורסמות מדי חודש : http://blender3d.org/cms/Images.151.0.html אנשים רבים שוללים את בלנדר רק בגלל המראה החיצוני שלה(שהוא מהטובים ביותר שקיימים ומאפשר אינטיאוטיביות שלא ראיתי בשום תוכנה, לא רק בתלת) - אבל צריך ללמוד להתרגל. החיים קשים.

מיכאל ג

New member
די כבר. באמת.

<rant> עבדתי מספיק על בלנדר כדי לדבר מידיעה. עבדתי שנים על 3D סטודיו לפני שהוסיפו את המלה "מקס" לשם ולפני שהיו ווידג'טים כדי לדעת כמה הם חשובים. אני עובד עכשיו, בין היתר, בעיצוב ממשק, וקראתי מספיק ספרים בנושא מאת גדולי התחום כדי להיות מסוגל לנתח את הבעיות של בלנדר. תפסיק להאשים את כל האנשים העצלנים ש"לא מוכנים לעשות את המאמץ הקל ולהבין את ההיגיון הפשוט שמאחורי התוכנה". לקח לי ימים שלמים של מאמץ להבין את ה"הגיון הפשוט" הזה, לעומת בערך שעתיים בסינמה 4D למשל. אם לכל כך הרבה אנשים יש בעיה עם התוכנה כנראה שהבעיה היא בתוכנה, אוקיי? אם בא לך אתה מוזמן להנדס זן חדש של בני אדם שיותאם במיוחד לשימוש בבלנדר, אבל עד אז, כדאי שהמעצבים של תוכנות יעשו מאמץ להתאים את התוכנה שלהם לבני אדם. ולגבי הגלריה, יצירות יפות אינן פונקציה בכלל. הזמן והמאמץ שלקח ליצור תמונה יכול להיות פי עשרה מתמונה דומה בתוכנה אחרת, ולעולם לא תדע את זה לפי התמונה בלבד. <rant/>

Amir B D

New member
אני ממש מצטער אם כל-כך הרגזתי אותך

למרות שאין לי מושג למה.
כל מה שניסיתי לומר זה בסה"כ שלדעתי הממשק של בלנדר הוא ממשק מצוין. אולי לא הכי רגיל וגם לא הכי פשוט, אבל מה לעשות - לוקח זמן להבין אותו. לאחר-מכן, זמן ההכרה שלך עם התוכנה מתקזז תוך זמן מועט בעזרת קיצורי הדרך הפשוטים שמאפשרים להתרכז בעבודה עצמה מבלי להוריד ממנה את העיניים ולקפוץ בין תפריטים וכפתורים ובזמן רינדור יקר. אני רוצה להגיד לך שיצא לי לעבוד מעט במאיה(מעל לחודש וחצי) והניווט שם בין כל האפשרויות והתפריטים הוא כמעט בלתי אפשרי - אם לא הצלחתי להבין לגמרי כיצד להשתמש בתוכנה בצורה חכמה ויעילה אחרי חודש וחצי - משהו דפוק בתוכנה(או בי
). לדעתי, בלנדר מתאימה יותר למתחילים עם ראש פתוח(ולא במובן קוד פתוח). מכיוון שהיא לא מפציצה אותך באלפי כפתורים שאולי לעולם לא תשתמש בהם, אלא מסתירה אותם דרך SHORTCUTS. אבל זוהי דעתי בלבד.

3Dead

New member
מעניין מאוד !!!

אני עוקב אחרי התוכנה ומנסה כל חידוש בה !! תודה ותמשיך לעדכן .

תוכנת תשבץ

הדבר היחיד שאני יכול לומר לטובת התוכנה היא (חוץ מזה שהיא חינמית לחלוטין) שהיא מחייבת אותי לחשוב ! כל פונקציה חדשה שאני מנסה לבצע בה זה כמו לפתור תשבץ. שום דבר שדומה אפילו בקצת לשאר ה 3d moodling למינהם. אז כשאני חולה או סתם מבואס זה אחלה דבר להעביר ת'זמן ובסוף ללמוד עוד איזה פונקציה בבלנדר .

3Dead

New member
נסה את סרטוני ההדרכה

הם מאוד עוזרים. וחוץ מזה לך תנסה תוכנה אחרת - MODO לדוגמא , אז לא צריך לשבור את הראש ?! בטח שצריך ! אבל בשביל זה יש HELP וטוטוריאל .....

סירטוני הדרכה זה אחלה

לפעמים אני מציץ. הבעיה שהם טרחנים וכשיש משהוא לא ברור אז אין עם מי לדבר. אגב, ראיתה איזה פורום של מישתמשי בלנדר ??? יש חיה כזאת?

יש עוד ??

לפני איזה חודש הצצתי שם והמשכתי הלאה. משום מה לא היה נראה לי שווה להסתכל יותר משתי דקות. אכן יש שם מה לראות. מכיר עוד אתרים לבלנדר ???

Amir B D

New member
כן -

http://blender3d.org/cms/Websites.7.0.html דרך-אגב, מי שלא יודע, מפיקים בבלנדר סרט קצר שישוחרר עם קוד המקור שלו ועם קבצי ה .blend. יש לצפות שגם אם הם ייתקלו בקשיים(כמו יצירת מים וכו') הם יצטרכו לעשות שיפורים נוספים לתוכנה - ואני מקווה שזה ייכנס לגרסה הבאה. http://orange.blender.org/cms/Home.553.0.html

למעלה