גירסה אלקטרונית של ספר שפורסם בשנת 1901

gotik

New member
גירסה אלקטרונית של ספר שפורסם בשנת 1901

שלום לכולם! אני מחדש אתר ישן שלי בנושא חלומות, וניתקלתי ב 2 אתרים שמפרסמים בחינם גירסה אלקטרונית של ספר שמכיל 10,000 פירושים של חלומות שנכתב בשנת 1901 כחלק מהאתר שלהם. אחד מהם הוא אתר מסחרי והשני הוא אתר אקדמאי. הספר נקרא: 10,000 Dreams Interpreted - by Gustavus Hindman Miller האם אני יכול להשתמש במילון זה באתר החדש שלי? תודה לכולם ! נ.ב. הספר הזה עדיין מודפס ונמכר אפילו ב ebay. תודה :)

Not copyrighted in the United States. If you

Not copyrighted in the United States. If you live elsewhere check the laws of your country before downloading this ebook.​
http://www.gutenberg.org/etext/926 פרוייקט גוטנברג החל, ועודנו, פרויקט אירכוב יצירות שאינן מוגנות. אם יצירה מופיעה בו, בסבירות גבוהה אין עליה זכויות יוצרים, למעט זכות מוסרית. http://www.gutenberg.org/wiki/Gutenberg:The_Project_Gutenberg_License
Public Domain Books These books are in the public domain in the United States and everybody — including Project Gutenberg and you — may read and distribute them. If you don't live in the United States you'll have to check the laws of the country you live in before downloading and distributing our ebooks. A Project Gutenberg ebook is made out of two parts: the public domain book and the non public domain Project Gutenberg trademark and license. If you strip the Project Gutenberg license and all references to Project Gutenberg from the ebook, you are left with a public domain ebook. You can do anything you want with that.​

Kiru

New member
לפי חוקי ארה"ב.

יש שם לא מעט יצירות שעדיין מוגנות לפי החוק בישראל.

בדוק אם ומתי נפתר המחבר

תמשיך ל 1/1 שלאחר מותו, ספור 70 שנה. אם חלפו 70 שנה מאותו התאריך, הספר הפך לנחלת הכלל בישראל. כל זה לגבי המקור שאני מבין ממך שהוא באנגלית. אם חלפו 70 שנה, אינך זקוק לרשות כדי לתרגמו ולפרסם את התרגום.

John the Savage

New member
האם זה תקף גם לאחר

שפג תוקף זכויות היוצרים של הספר בארץ המקור? ומה לגבי חוק זכויות היוצרים החדש? נדמה לי שהוא לא מחיל הגנה של חיי היוצר פלוס 70 שנה באופן גורף על יצירות זרות אלא בהתאם לאמנות שחתומים עליהן. אמנת ברן מדברת על 50 שנה לאחר מות היוצר - יש אמנה או הסכם שעשויים לחייב את ישראל ליותר מזה?

Kiru

New member
כן.

וזה אכן יותר מצב אבסורדי, בו תכנים שכבר חופשיים בארץ המקור, עדיין מוגנים כאן. יש המון תכנים כאלה, בעיקר תכנים אמריקאיים שנוצרו לפני שנות ה-20 של המאה הקודמת.

sh a ch a r

New member
זה לא מה שאני זוכר

ממה שזכור לי, חוק זכויות יוצרים החדש מפסיק לחול ברגע שהיצירה עוברת לנחלת הכלל בארץ המקור או בארץ, המוקדם מבינהם. שחר אני לא עורך דין

Kiru

New member
אה, זה יכול להיות

מה שאני יודע מבוסס על החוק הישן.

למעלה