ג'ירפות בצוללת הצהובה, 20.12.07.

ג'ירפות בצוללת הצהובה, 20.12.07.

חושך. אולם דחוק, צפוף, הומה ומחניק. האוויר מהול בעשן סינתטי דוחה וצלילי מוזיקה עמומה. כוס בירה מתנפצת מאחוריי, מרפק נתקע בצלעותיי ומגף זר רומס את רגליי, כשהצלילים המרדימים פוסקים באחת וכל כולה של הבמה שמולי מוצף בעשן הסמיך והכחלחל. על הפרקט המוגבה התפזרו בזו אחר זו חמש צלליות מסתוריות, נאחזות בכלים ומתייצבות בהיכון. אורות הבמה נדלקים וחושפים בהתמקדותם את האחד והיחיד, ניצב במרכז קדמת הבמה, גלעד כהנא. האחרון פצח מיד במונולוג שנון ואופייני לקול תשואות רמות ולהוטות, שעסק הפעם בנצחיות ותמותה, ובייחוד בתמותתה של תוכנית הטלויזיה המופתית, "פספוסים". נאום הפתיחה היווה הקדמה לשירה של הלהקה מהאלבום האחרון, "לכת". מי מנוכחי הקהל שלא הבחין בכך עד השלב הזה, ודאי שם לב במהלך השיר הראשון שמהבמה נעדרת הצלע הנשית בלהקה, הקלידנית החיננית ותורמת קולות הרקע והעדנה החיונית ללהקה – הלא היא רותם דרור – ואת מקומה תפס בחור חביב ומוכשר שאת שמו לא אדע. השיר השני (שהגיע חרף הבטחותיו של כהנא שהשיר הקודם היה למעשה האחרון בהופעה הנוכחית) היה "יש לו בחורות כמו מים", אבל הגיע רק לאחר הרהורים וויכוחים בכל רחבי הבמה אודות הקצב של השיר. לאחר מכן הגיע "ג'ירפות" בביצוע מעולה, ואם אני לא טועה, אז הגיע קטע המעבר השני מטעם גלעד כהנא. הפעם דוּבר בין היתר בסקר שקבע כי 130 אחוזים מגולשי האינטרנט בעולם המערבי משתמשים בו לצורכי הימורים, מה שבאופן טבעי הוביל לנושא גוּגל, ולעובדה הפשוטה שמי שאי פעם גיגל את שמו ולא מצא דבר, לא באמת קיים. לאחר קריאות "אותך חיפשתי בגוגל, ואתה ללא קיים! את קיימת! אתה קיים, אבל בקושי!" נלהבות מצד כהנא וג'מג'ום מבריק מצד הלהקה, הגיע "גג", שיר הנושא של אלבומה השני של הלהקה. לאחר מכן "סטריאו" המעולה, ואז עלה נושא הכבד של גלעד. אני לא לגמרי משוכנעת שהמונולוג הנוכחי כולו היה חוקי מצדו של כהנא, ולכן לא אספר כיצד ניסה לשדל בני נוער שונים בקהל להרוג את עצמם עוד הלילה אך לשמור על כבדם בשלמותו למען תרומה הגונה לכהנא. הסולן הנרגש דאג כל כך להסדרי תרומת האיברים עד שכמעט ודילג בטעות על שיר חדש לחלוטין, שהובטח שייכלל באלבום השלישי של ג'ירפות, ושמו "מונוגמיה"; משמיעה ראשונית, נשמע שיר מאוד מאוד מעולה ומבטיח, וכיפי (לעזאזל, אלבום שלישי, צא כבר!). בנונשלנטיות מזוייפת באופן גרוע עד פחד, עבר כהנא לשיר שכמעט והתחיל לבצע קודם לכן, "קשה לי". ממש במקרה, זהו גם השיר האהוב עליי באלבום השני של ג'ירפות, ולכן אתמקד בביצועו החי כמה שיותר. בתחילה השאיל יאיר קז (
) את גיטרת הבאס שלו לכהנא ועבר בעצמו לאקוסטית (זה ככה גם באלבום?), ואז החל הביצוע יוצא הדופן לשיר יוצא הדופן. כאמור, רותם דרור לא הפגינה נוכחות בהופעה הזו (קהל: "איפה רותם?!", גלעד: "היא תקועה בפקק, עוד מעט היא תגיע."), מה שללא ספק פגע מאוד בשיר, שקולות הרקע שהיא תורמת לו משדרגים אותו בכמה רמות ומוסיפים לו איזשהו נפח ממש מעניין. ובכל זאת, שיר מעולה, ביצוע טוב. אחר כך, אני חושבת, גלעד סיפר על איך שנגמל סופית מסמים בעקבות הקמפיין הגאוני של "אני היי בנטורל, אני לא צריך סמים בכלל!", שנא את העולם האפרורי והמכוער כעת למשך שבועיים תמימים, החליט לפרוץ ביריות אקדח לקניון הומה אדם, וחזר בו ומצא נחמה בחיקה של 'סטלה ארטואה' בעצתו של המאבטח הרוסי האופטימי שבפתח הקניון. מיד לאחר מכן ביצעה הלקה ברוב כישרון את "מהר מדי", ואז את "זזה בדאווין" הגאוני (כעת ניגן ארז רוסו על הבאס ויאיר על חלילית וכל מיני חלקים ממנה). אז הגיע "747" בביצוע מעולה אע"פ היעדר הנשיות החוזר ונשנה שבו, ואז "וואו" האלמותי, שסיים את החלק הראשון של ההופעה. לאחר קריאות מרובות (וירושלמיות להפליא
) של "גלעד ההומו, גלעד ההומו, גלעד הבן-זונה!" שבו הג'ירפות בכוחות מחודשים לבמה, וביצעו את "חייב לשכב" המגניב. אח"כ, "פתח חלון" בליווי תנועות הדגמה מצד כהנא, ואז, כמובן, "רמי מואשם באחזקת סמים קלים". ידוע אומנם שהשיר הנ"ל מעורר אקסטזה ואופוריה בקרב הלהקה וקהלהּ, אבל מי ידע שהמצב יגיע לידי פוגואים בהנהגת גלעד כהנא במרכז אולם הצוללת ועד כדי הקפצה ונשיאה שלו ע"י עשרות ירושלמים חסונים לאורך האולם ובחזרה לבמה? הופעה מעולה, בהחלט.באמת שלא זכורים לי יותר מדי מופעים שנהניתי, צחקתי והוּעשרתי בהם כמו בזה
. וכמובן, המון-המון תודה לפורום המדהים על הכרטיס!

MarkDeen

New member
וואו כתבת מדהים!

רציתי לכתוב גם, ובדיוק ראיתי שכתבת, יופי של סיכום, מסכים לחלוטין. יש רק שתי דברים שרציתי לחזק ולהוסיף- קודם כל, רותם ממש חסרה, הקולות רקע, היעדר הנשיות והשיר מרפסת שלא מבוצע בגלל חסרונה. דבר שני, שמעתי כל מיני אנשים שהופעה מלאה של הג'ירפות נשמע קצת כבד. ואת האמת די הסכמתי עם זה, כי הייתי רק בהופעות במסגרת כל מיני פסטיבלים שכללו שירים בודדים. אבל אחרי אתמול, אני ממליץ לכם בחום על הופעה מלאה שלהם, ואפילו ממליץ להם להגדיל את הפלייליסט ולצמצם במעט את הדיבורים של גלעד(בקצת, ועד כמה שאפשר עם הטיפוס הזה
). היה פשוט נפלא אתמול, שורה ראשונה, עמוק בתוך ההופעה, כמעט בהרכב מלא של חברים והג'ירפות במיטבם(כמעט, רותם
). ואגב, הכבד שהוא כ''כ רצה, של חבר שלי
. פלייליסט לפי הסדר- לכת יש לו בחורות כמו מים ג'ירפות(בביצוע אדיר!) גג סטריאו מונוגמיה-השיר החדש,נשמע לא רע בכלל! קשה לי-שעשה לי את ההופעה, אחד השירים האהובים עלי. מהר מדי זזה 747 וואו -----הדרן----- חייב לשכב פתח חלון רמי - שהיה מצחיק מתמיד, עם במבה שהבאנו מראש וכהנא על הידיים לאורך כל הצוללת. כ''כ חיכיתי להופעה הזאת,והיא הצדיקה את זה. תודה ענקית לפורום על הכרטיס!!!

אור פרא

New member
רציתי ללכת אבל בסוף לא יצא :(

כמו זה שמעלי, עד עכשיו הייתי בהופעות של ג'ירפות רק בפסטיבלים למיניהם. התחשק לי הופעה במועדון. נשמע שהיה טוב :)

למעלה