גישה לאנטרנט מהעבודה :)

גישה לאנטרנט מהעבודה :)

האם אתם מרגישים (עם יד על הלב) שהגישה לאנטרנט, מאטה או מפריעה לקצב העבודה שלכם, ומסיטה אתכם לפעמים להתעסק בשטויות במקום להתרכז בעבודה? במידה ואתם הייתם אחראים על צוות, שעובד עם מחשב, האם הייתם משאירים את האנטרנט פתוח לגמרי עבורם (מתוך הנחה שבמסגרת העבודה יש שמוש באנטרנט מידי פעם ולכן זה חלק מהעניין) או שהייתם חוסמים אתרים מסויימים כגון צ'אטים וכאלו?

אחלה שאלה../images/Emo45.gif

זה נוגע בעצם לאתיקה ומוסר. העובד מצד אחד צריך להבין שהשימוש באינטרנט נועד לעבודה. רק אם יש לו זמן חופשי הוא יוכל להיכנס לאינטרנט. המעביד לא רוצה לפגוע בעבודה וגם לא רוצה לתת לעובד הרגשה שלא סומכים עליו. הפיתרון הוא ליצור אפשרות מעקב אחר העובדים. לראות היכן הם גולשים וכמה זמן. אם ימצאו עובד שיגלוש באינטרנט עד כדי פגיעה בעבודה (על חשבון עבודתו) או שיחסמו אותו או שיחפש מקום עבודה אחר. העובדים צריכים להבין שעבודה קודמת לכל.

מסכימה איתך...

אני מניחה שעובד טוב באמת ישים את העבודה במקום הראשון... העניין הוא שיש הפתעות לפעמים, וצריך לשים לב ולא להיות שאנן...כי גם עובד טוב יש לו תקופות פחות טובות, ויש לו כמו לכל אחד אפשרות להסחף לפעמים, בייחוד שהאנטרנט הוא סוחף מאוד... אני חושבת שהייתי חוסמת את האופציה להורדת תכנות, מסנג'ר וכאלו...כי זה באמת מועד לפורענות.. אבל כל עוד הייתי מרגישה שלא יורדת התפוקה בעבודה, לא הייתי חוסמת את היתר. הייתי דואגת ליידע אותם בישיבת צוות, ככה על הדרך, מה אני מצפה מהם.. כי סך הכל, (ואותו דבר לגבי הוצאת שיחות אישיות מהמשרד), העובדים מבלים לפעמים חצי מהחיים שלהם וגם יותר במשרד, אז נראה לי פייר לגמרי להוציא שיחה מידי פעם אם צריך, בייחוד בארגון שגם ככה במסגרת העבודה יוצאות שיחות... ובקיצור, כמו בכל דבר, לתת יד חופשית אבל לא לסגור עיניים..

חלק נכבד מעבודתי הוא אינטרנט, אז מה

שיחסמו?

אני לא פותחת מסנג'ר בעבודה

אבל אינטרנט...פורומים...לצערי קצת יותר מדי.
אבל באמת שאני מודעת לזה ומשתדלת כמה שפחות...

אהממ. אהממ..

הגישה לאינטרנט הוסיפה לי חיים במקום השומם הזה
... פרט לכך, העבודה חיה וקיימת ומתבצעת
... מבחינתי אין כל מניעה שלעובדים תהיה גישה לאינטרנט..... להיפך, זה רק הוריד את החשק לדבר בטלפון עם כל העולם ואישתו
בכל מקרה, אצלנו באגף יש מזכירה שעליה אני אחראית ואין לי בעיה עם זה שהיא גולשת בשעות העבודה - כי היא עדיין מבצעת את העבודה שלה בצורה מעולה
.. מה שאני כן יכולה להגיד, שהיתה מזכירה אחת לפניה, שבאופן קבוע ריחפה בשעות העבודה, והחלטתי לבטל לה את האפשרות לגלוש בשעות העבודה... ומאז תפוקת העבודה עלתה (אם כי לא האיכות
)...

למעלה