גישה לכסאות גלגלים ברכבת ישראל

גישה לכסאות גלגלים ברכבת ישראל

שלום לכל חברות וחברי הפורום הנכבדים, בשבוע האחרון החלו להופיע בתחנות של רכבת ישראל מתקנים המאפשרים גישה לכסאות גלגלים ולעגלות לקרונות הנוסעים (חוץ מאלו הישנים, שדלתות הכניסה שלהם פשוט אינן גדולות מספיק). תמונה וכן נתונים בנושא ניתן למצוא בחלק ה-´חדשות´ של האתר ´חדשות הרכבת´ שכתובתו מצורפת בסוף הודעה זו. בכך ממשיכה רכבת ישראל במגמה שהחלה בערך באמצע שנות ה-90, להתאים את המערכת כולה (כולל רמפות/כבשים בתחנות ומעלונים/מעליות במעברים תת-קרקעיים/גשרים) לגישת נכים. אשמח לשמוע את תגובותיכם בנושא, אבל אנא עשו כן בפורום ´תחבורה ציבורית´, זאת מפני שאינני נוהג להתעדכן בפורום הנוכחי. חן מלינג
 
חן מלינג ../images/Emo140.gif

תודה על המידע החשוב. שכחתי מתי נסעתי ברכבת בפעם האחרונה. מציעה שבאתר הרכבת תשימו סמל כסא גלגלים שהוא סמל בינלאומי לאנשים עם מוגבלויות. בלחיצה על הסמל,יוכל כל אזרח לראות את התחנות הנגישות כמו את המסלולים הנגישים בשני הקצוות. חומר למחשבה.
 
נגישות ברכבת

קודם כל - הבהרה קטנה - האתר ´חדשות הרכבת´ אינו קשור בשום צורה לרכבת ישראל עצמה, והוא אתר פרטי שמטרתו עדכון ושיתוף במידע ונתונים אודות מסילות הברזל בארץ (לא רק רכבת ישראל - גם הכרמלית, רכבות תעשיתיות ובעתיד חשמליות/רכבות קלות). לרכבת ישראל אתר משלה, שכתובתו מצורפת בתחתית הודעה זו. ולרעיון שהעלית - מדובר ברעיון נחמד ומעניין, שאמנם לדעתי רכבת ישראל היתה צריכה לעשות בעצמה באתר שלה, אבל איתי בירגר (מקים האתר ´חדשות הרכבת´ ועורכו) ואנוכי נשמח מאוד אם מי מחברי הפורום יוכלו לבוא לעזרתנו ולהכין רשימה כזו. צריך לציין, כמובן, שכיום רשימה של נגישות בתחנות לא מספיקה מפני שחלק לא מבוטל של רכבות הנוסעים עצמן אינן מתאימות להעלאת כסאות גלגלים - בקרונות הנוסעים הישנים הדלתות פשוט צרות מדי... ואני חושש שגם אין לי בשורות טובות לעתיד בנושא - אמנם הרכבת שואפת להוציא מהשירות את הקרונות האלו בהקדם האפשרי, אבל הצרכים הנוכחיים וקצב הספקת ציוד הנוסעים החדש מכתיבים קצב הוצאה מהשירות איטי בהרבה מהרצוי. שימו גם לב שלמרות התכנון המסודר שלפיו בנוי לוח הזמנים של הרכבת, קשה לצפות בודאות אילו מהרכבות יורכבו מסוג מסוים של ציוד.
 
חן מלינג ../images/Emo140.gif

תודה על העדכון וישר כח על הנכונות. מי שמצויים בעדכונים האחרונים של נושא הרכבת ונגישות לאנשים עם מוגבלויות בכלל הם: אדריכל שמואל חיימוביץ, יועץ לנציבות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות רחוב הדפוס 13 ירושלים. אריק ומוש, יועץ לנגישות, יושב בוועדות השונות הדנות בתחבורה ציבורית. נגישות ישראל. אני מנועה מלרשום כתובות ומספרי טלפון בפורום. אשמח לתת במסר אישי. תודה על הארת הנושא.
 
למעלה